Kiderült, mit isznak a Recirquel táncművészei erőnlétük megőrzéséért (x)

2024. augusztus 30. – 10:55

Kiderült, mit isznak a Recirquel táncművészei erőnlétük megőrzéséért (x)
Jelenet a Recirquel Solus Amor című előadásából. Helyszín: MÜPA – Fotó: Székely Lilla Flóra

Másolás

Vágólapra másolva

Hétköznapi életvitelünk során gyakran bele se gondolunk, hogy mire lehet képes az emberi test – főként a speciálisan felépített izomzat – állóképesség és hajlékonyság terén. Ezzel akkor szembesülünk, amikor sportolókat, artistákat, táncosokat vagy épp extrém mozgásformát gyakorló embereket látunk. Ezt a négyfajta aktivitást ötvözi a 2012-ben alapított, nemzetközileg is elismert újcirkuszi társulat, a Recirquel, amely a Theodora Calcia ásványvizet választotta hidratációs partnerének.

A Recirquel társulat, a kortárs színházi és újcirkuszi világ egyik kiemelkedő szereplője, nem csupán lenyűgöző előadásaival vált ismertté, de az emberi test határainak feszegetésével is. A világhírnév egyáltalán nem véletlen, hiszen egy új bemutatóra akár 3-4 évet is készülhetnek a művészek, beleértve a koncepció- és koreográfia megalkotását, a zeneszerzést, valamint a tánc- és akrobatikus elemek begyakorlását.

A társulat tagjai minden előadáson ámulatba ejtő extrém mozdulatokat, kivételes hajlékonyságot és erőt igénylő elemeket hajtanak végre, gyakran a levegőben lógva vagy épp egymás testét használva. Sokszor úgy tűnhet, mintha egyszerűen átlépnék az emberi test természetes korlátait, elmosva a határt az emberi és a természetfeletti képességek között.

Jelenet a Recirquel Solus Amor című előadásából. Helyszín: MÜPA – Fotó: Székely Lilla Flóra
Jelenet a Recirquel Solus Amor című előadásából. Helyszín: MÜPA – Fotó: Székely Lilla Flóra

Az életerő kívülről érkezik

Az ilyen fizikai teljesítmény eléréséhez az edzések és a pihenőidők optimális aránya mellett a sportolói étrend és a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagok pótlása is kulcsfontosságú szerepet játszik. Ezek együttesen eredményezik, hogy az artisták teste elegendő tápanyaghoz jusson, megfelelően regenerálódjon, továbbá elkerüljék a sérüléseket. Az előadók számára a megfelelő kalciumbevitel, vagyis vitalitás biztosítása különösen fontos, mivel hiánya ízületi problémákhoz, izomgörcsökhöz, a csontok gyengüléséhez vezethet, ami növeli a törések és más sérülések kockázatát. A kalcium ezen kívül javítja az izmok működését, ami elengedhetetlen a precíz és látványos mozdulatok végrehajtásához.

„Artistáink erőnléte és mozgékonysága az edzések, próbák és az előadások alatt is fontos, az izomgörcs épp ezért nálunk szóba sem jöhet, ahogyan a sérülések elkerüléséért is mindent megteszünk. Kalciumszükségletünket azonban nem mindig tudjuk csak étkezéssel biztosítani, ásványvízzel viszont egyszerre jutunk hozzá sokféle ásványi anyaghoz, többek között kalciumhoz és a hidratációt biztosító tiszta ásványvízhez. Ezért is volt kézenfekvő az együttműködésünk a Theodora Calciával, amely mostantól hidratációs partnerként támogatja munkánkat és szenvedélyünket” – mondta Vági Bence, kitüntetett koreográfus, rendező, a Recirquel alapítója és művészeti vezetője.

A vitalitás kulcsa

A mindennapi kalciumpótlás nem csupán a magas fizikai igénybevétellel járó életmód mellett létfontosságú, hiszen ez az ásványi anyag vitalitásunk megőrzéséhez életkortól, nemtől, foglalkozástól függetlenül hozzájárul, és segít testünk természetes egyensúlyának, normál működésének fenntartásában. Az emberi szervezet számára ideális kalciumtartalmával a Theodora Calcia kiemelkedik a magyarországi ásványvizek közül.

Egy 1,5 literes palack – 390 mg-os kalciumtartalmával – képes természetes módon fedezni egy felnőtt napi kalciumszükségletének* közel felét. A korábban Theodora Kékkútiként ismert ásványvíz értékei változatlanok maradtak, csupán arculatában újult meg. Az egészségtudatos fogyasztók így a karakteres ízvilágú ásványvizet már új néven, letisztultabb és modernebb megjelenéssel találják meg az üzletekben.

*Forrás: Az Európai Parlament és a Tanács 1169/2011/EU rendelete

Ez a cikk egy fizetett promóció, megrendelője a Szentkirályi Magyarország.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!