Műanyagmentes július: rád is számít a SPAR! (x)

2024. július 10. – 11:22

Műanyagmentes július: rád is számít a SPAR! (x)
Fotó – SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

Másolás

Vágólapra másolva

A SPAR Magyarország is csatlakozott a műanyagmentes júliushoz, és erre biztatja vásárlóit is. Az egész hónapot felölelő szemléletformáló kezdeményezés célja a műanyaghulladék-csökkentés fontosságának tudatosítása.

A hulladékgazdálkodás területén nagy kihívást jelentenek napjainkban a háztartásokban képződő műanyag hulladékok. Ezért a SPAR a hónap első napjától elindította a Műanyagmentes július kampányát, amely az üzletlánc honlapja mellett áruházi plakátokon, közösségi médiafelületeken, szórólapokon, valamint a MySPAR applikációban zajlik július hónapban.

Ennek keretében a SPAR több millió vásárlója mellett a vállalat 14 ezer munkatársát is igyekszik megszólítani olyan hasznos, fenntarthatóságot ösztönző üzenetekkel, amelyek révén munkahelyükön és otthonukban is csökkenteni tudják a keletkező műanyaghulladékon túl a felhasznált papír és víz mennyiségét is. A vállalat a munkatársaiknak biodiverzitással és fenntarthatósággal kapcsolatos előadásokat is szervez, amelyeket visszanézhetővé tesz számukra.

Kép – SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
Kép – SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

Te is sokat tehetsz a környezetedért

A mindennapi fogyasztói szokásaid átgondolásával, jól tervezett bevásárlással, valamint környezetbarát termékek vásárlásával és használatával te is sokat tehetsz a konyhádban, háztartásodban a minél kevesebb hulladéktermelés érdekében. Például egy nyári kerti parti szervezésénél sokat tehetsz a környezetedért, ha nem használsz műanyag tányérokat és evőeszközöket, szívószálakat.

Ehhez hasonló hasznos tippeket találsz a SPAR Instagram platformján, ahol a július 4-11 között nyereményjáték is vár: 10 darab 20 ezer forintos nyereménykártyát sorsolnak majd ki a játékosok között.

Ne dobd el, váltsd vissza!

A kampány részeként a SPAR felhívja a figyelmet az új országos visszaváltási rendszerre, amelynek keretében visszaválthatod a Magyarországon forgalomba kerülő betétdíjas fém, műanyag és üveg italcsomagolásokat maximum 3 literes kiszerelésig. Plusz egy tipp: az eldobható palack helyett használj inkább saját kulacsot!

Újrahasználható zöldség-gyümölcs tasak bomba áron

Kép – SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
Kép – SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

A gyümölcsfogyasztással nemcsak az egészségedért teszel, de az ökológiai lábnyomodat is csökkented például azáltal, hogy nem használsz műanyag csomagolóanyagot. Válaszd az üzleteinkben is a lédig termékeket!

A SPAR most 99 forintos áron kínálja az újrahasználható, könnyen tisztítható zöldség-gyümölcs tasak csomagot, amelyek rendszeres használatával te is hozzájárulsz a nehezen lebomló műanyag hulladék mennyiségének mérsékléséhez. Ezen kívül az ugyancsak újrahasználható pékség zsákokat ugyancsak használhatod akár zöldségek, gyümölcsök vásárlására is. A műanyag reklámtáskák használata helyett pedig válassz újrahasznosított, többször használatos bevásárlótáskákat!

További fenntarthatósági tartalmakért keresd: www.sparafenntarthatojovoert.hu

Ez a cikk egy fizetett promóció, megrendelője a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!