Nem csak régi mobilt keresünk: az iPhone 15 a top 5-ben a Rejoy.hu-nál (x)

2024. július 9. – 10:56

Nem csak régi mobilt keresünk: az iPhone 15 a top 5-ben a Rejoy.hu-nál (x)
Fotó: Rejoy.hu

Másolás

Vágólapra másolva

A nyaralási szezon kezdetével és az iskolai tanév végével itthon is átalakultak a felújított eszközök piacának trendjei a Rejoynál. A legújabb Apple-készülék, a tavaly szeptemberben debütált iPhone 15 nem csupán elérhető a cég kínálatában, de májusra már a harmadik legnépszerűbb készülék lett a magyar vásárlók körében. Ezzel szemben az eladni vágyó magyar ügyfelek főleg kettő-öt éves iPhone-okat, és Androidot futtató Samsung készülékeket küldenek be

A Canalys friss elemzése szerint az okostelefon-piac kezd magára találni, az első negyedévben újra emelkedni kezdtek az európai eladások tizenkét negyedéven át tartó csökkenést követően. Az új készülékek eladásainak erősödése a Rejoy.hu értékesítési adatai szerint a felújított telefonok piacán is jól érzékelhető trendváltozásokat generált 2024 első felében.

Felújítottból is sokan veszik a legújabb iPhone-t

A Rejoy kiterjedt beszerzési láncának köszönhetően közel négy hónappal a megjelenés után, idén februárban elérhetővé váltak az iPhone 15 első felújított példányai a weboldalon – ez a teljes felújítottkészülék-piacon még most is ritkaságnak számít.

Az iPhone 15 kedvezőbb áron debütált elődjénél, így nem meglepő, hogy idén májusban a Rejoy.hu-nál a harmadik legtöbbet eladott készülék volt – szorosan azt követve az iPhone 14 pedig az ötödik legnépszerűbb. A megvalósult eladások száma alapján a jelenleg legújabbnak számító iPhone-ok közül a nagyobb tudású, így többe is kerülő iPhone 15 Pro is bekerült a májusi top 10-be a Rejoy-nál.

Fotó: Rejoy.hu
Fotó: Rejoy.hu

Háromból egy ügyfél felújított csúcsmobilt vesz

„Tavaly év vége óta háromból egy Rejoy-vásárló választ csúcskészüléket, e típusok népszerűbbé válásához az is hozzájárult, hogy az utolsó negyedévben átlagáruk mérséklődését tapasztaltuk. A részletfizetéssel várhatóan a nagyobb tudású, felső kategóriás készülékek részarányát is segít majd növelni”

– kommentálta a bejelentést Blaumann Bence, a Rejoy.hu ügyvezetője.

A Cofidis Magyarországi Fióktelepe a legfrissebb országos reprezentatív felmérése (Cofidis Hitel Monitor) szerint négyből egy hiteligénylő mobiltelefon vásárlásához vesz igénybe áruhitelt – jellemzően 150-200 ezer forint közötti árkategóriájú modellekre vesznek fel áruhitelt a magyar vásárlók. A használt készülékek beszerzése a kiterjesztett áruhitel lehetőségével várhatóan jelentősen növekedni fog a Cofidis szerint.

Már felújított mobilt is lehet venni áruhitelre

Nem véletlen, hogy néhány hete a Rejoy.hu a Cofidis Magyarországi Fióktelepével együttműködve online részletfizetési opciót vezetett be. Ennek keretében 2024. július 18-ig 0%-os THM-mel igénybe vehető „ingyen hitel” is elérhető bruttó 40 ezer és 600 ezer forint közötti értékű készülékekhez, 10 hónapos futamidővel.

A hitelminősítés a Cofidis online felületen vagy telefonon történik a Cofidis munkatársával, a pozitív elbírálás esetén a szerződéskötés online videohíváson keresztül zajlik, és elektronikus aláírással válik hitelessé – tehát ilyen esetben személyes egyeztetésre sincs szükség.

„A felújított mobiltelefonok piaca dinamikusan bővül, látjuk, hogy a részletre történő vásárlás iránt is fokozottan növekszik az igény. Ezért egyre több partnerünknél igyekszünk használt, felújított mobilkészülékekre is igényelhető áruhitelt kínálni. Anyacégünknél, Franciaországban ez már évek óta bevett gyakorlat”

– mondta el Székely Ágoston, a Cofidis partnerértékesítési területvezetője.

Ez a cikk egy fizetett promóció, megrendelője a Rejoy.hu

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!