Ma még rendelkezhetsz adód 1%-áról: adj egy percet, hogy meggyőzzelek! (x)

2024. május 21. – 10:57

Ma még rendelkezhetsz adód 1%-áról: adj egy percet, hogy meggyőzzelek! (x)
Kép: TASZ

Másolás

Vágólapra másolva

Május végére már mind kissé telítődünk azoktól az üzenetektől és videóktól, amik az adó 1% felajánlásunkat kérik, de én most mégis arra kérlek kedves olvasó, hogy ma, a felajánlási időszak utolsó napján, adj 1 percet, hogy meggyőzzelek, a TASZ a legjobb választás.

1. ok, hogy a TASZ-nak add az adó 1%-od: mert eszközt adunk a kezedbe, hogy megvédhesd magad a hétköznapi, és a nehéz helyzetekben is!

Mondhatnám, hogy képzelje el az olvasó, de biztos vagyok benne, hogy fantázia helyett csak meglévő emlékekhez, tapasztalatokhoz kell visszanyúlni ahhoz, hogy a következő helyzetet felismerjük. Egy régóta halogatott hivatalos ügyet intézek. Halogattam, mert tudom, hogy a folyamat közben szembesülni fogok egy igazságtalan szabállyal, ami miatt nem tudom egyből elintézni, amit szeretnék. Így is történik. Felmerül bennem, hogy biztosan nincs-e más lehetőség – mélyen belül tudom, hogy van, de eszköztelennek érzem magam. Végül úgy döntök, hogy nem foglalkozom vele, majd megoldom másképp. Ismerős, ugye? Ez a tanult tehetetlenség, ami annyira jellemző a magyar és más kelet-európai társadalmakra. A TASZ ezekben a helyzetekben segít. Tudást adunk, miközben abban bízunk, hogy ha egy minket érintő ügyben sikerül eredményt elérnünk, ez az érzés elég ahhoz,
hogy merjünk nagyobb ügyekben magunkért és másokért is kiállni. Tudástárunkban már 26 témában található közérthető és gyakorlatias tájékoztató: jogainkról az egészségügyben, az oktatásban, a munkavállalók jogairól vagy akár arról, hogy milyen eszközeink vannak amikor a környezetet szeretnénk megóvni. A minket megkeresők kérdései alapján folyamatosan bővítjük ezeket az anyagokat, hogy az embereket leginkább foglalkoztató kérdésekre adott válaszainkkal segítsük a cselekvést. Ezeket az anyagokat 2023-ban félmillióan töltötték le.

2. ok, hogy a TASZ-nak add az 1%-od: mert veled együtt hiszünk a cselekvés erejében!

Történelmi okokra is visszavezethető, hogy nekünk, magyar embereknek nehéz elképzelnünk azt, hogy jobbra fordulhatnak a dolgok. Úgy gondoljuk, hogy ha lesz is változás, az csak rosszabbat hozhat. Erre erősítenek rá azok a történetek, miszerint a polgárok, akik kiálltak a véleményükért, pórul jártak. Kevés olyan történetünk és élményünk van, ami arról szól, hogy emberek egy-egy problémával kapcsolatban összefogtak és hatást értek el, tudtak tenni a változásért. Nehezen gondolkozunk a legszűkebb családunk érdekein túl, hiányzik a kapcsolat és így a megértés is, így
gyengék a közösségek, amikből sajnos egyre kevesebb is van. Nehéz így cselekedni, pedig cselekvés nélkül nincs változás. A kívánt országot nem egy-egy különleges ember hozhatja el nekünk, hanem a cselekvő polgárok sokasága. A TASZ ambíciója, hogy támogassa azokat az embereket, akik cselekedni akarnak. Tenni akarnak azért, hogy a saját élethelyzetük megváltozzon, hogy a közösségük ki tudjon együtt állni az
érdekeiért, és hogy végül ez egy szabadabb, bátrabb és egyenlőbb ország legyen. Célunk, hogy az aktív emberek történetei inspiráljanak, képzelőerőt teremtsenek a cselekvéshez.

3. ok, hogy a TASZ-nak add az 1%-od: mert országosan segítünk!

A cselekvő emberek sokasága akkor jöhet létre, ha kilépünk a megszokott köreinkből. 2020 óta három vidéki nagyvárosban állandó jelenlétet építettünk. 2023 végére létrehoztuk állandó helyi munkatárssal, állandó helyszínen végzett jogsegélyezéssel, és rendszeres rendezvényekkel a pécsi, debreceni és miskolci TASZ irodákat. Emellett Szegeden is rendszeresen elérhetőek vagyunk. A regionális irodák létrehozásával alapvető célunk, hogy közelebb vigyük az emberekhez a jogvédelmet. A jogvédelmet, mert a cselekvéshez szükség van ismeretekre. Amire még büszkébbek vagyunk, hogy nem állunk meg nagyvárosi szinten. A következő években célunk, hogy minél több
településen érezzék, hogy a TASZ elérhető, a TASZ segít. Folytatjuk az építkezést és rendszeres jelenlétet építünk a kis- és középvárosokban, kezdve a Dél-Dunántúl régióval. Jogi tanácsokat, képviseletet adunk azoknak, akik tennének a közösségükért, és a történeteik megmutatásával segítjük, hogy el tudjuk képzelni a változást.

4. ok, hogy a TASZ-nak add az 1%-od: mert ingyenes jogi segítséget adunk évente több ezer embernek!

Tavaly 3450 hozzánk fordulónak adtunk személyre szabott segítséget a személyes, telefonos és emailes jogsegélyszolgálatunkon keresztül. Mindezt az 1 % felajánlások és a magánadományok tették lehetővé. A változás nem egy pillanat műve, nem egyetlen jól megválasztott cselekvésből lesz, hanem kitartó munka eredménye. Mi vállaljuk az alázatot igénylő munkát, nem hagyjuk abba, amikor halovány a
remény. Kézzel fogható tudást adunk a cselekvéshez azokban a témákban, amik leginkább érdeklik az embereket. Hisszük, hogy az első lépés, hogy egyre több ember érezze a hétköznapokban a bőrén, hogy a jogaik, a cselekvés változást hozhat. Ehhez azokban a helyzetekben kell segítséget adnunk, amikkel a leggyakrabban találkoznak, ilyen például a szociális támogatásokhoz való hozzáférés.

5. ok, hogy a TASZ-nak add az 1%-od: mert 30 éve ott vagyunk a magyar emberek mellett, és folyamatosan azért dolgozunk, hogy Magyarország egy élhetőbb és igazságosabb hely legyen.

Remélem sikerült meggyőzzelek, és támogatásoddal jövőre te is velünk együtt dolgozol majd egy olyan országért, ahol mindenkinek jó élni.

Kapronczay Stefánia, a TASZ stratégiai igazgatója

Ez a cikk egy fizetett promóció, megrendelője a TASZ

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!