A Szentkirályi óriási társasjátékában mérkőzött meg Berki Krisztián (x)

2024. május 5. – 10:55

A Szentkirályi óriási társasjátékában mérkőzött meg Berki Krisztián (x)

Másolás

Vágólapra másolva

Berki Krisztián olimpiai bajnok tornászt is kihívhatták egy grandiózus társasjáték-partira a Telekom Vivicittá Félmaraton szurkolói és résztvevői a Szentkirályi ásványvíz sátránál, a szórakozás mellett pedig azt is megtudhatták, miért elengedhetetlen a megfelelő hidratáció mozgás közben. A futóünnepen a díjnyertes ásványvízmárka a hidratációval kapcsolatos edukációra és az utánpótláskorú sportolók támogatására vonatkozó kettős küldetését egy szokatlan közösségi élmény keretében teljesítette.

Egészségtudatosság játékosan

A rendszeres testmozgás többek között formálja az alakot, plusz energiát és állóképességet ad, karbantartja a szív-és érrendszert, valamint jelentősen hozzájárul a mentális egészség megőrzéséhez. Ugyanakkor sportolás közben az átlagos napi minimum 1,5-2 literes folyadékbevitel többszörösére is szükségünk lehet, hogy a mozgás intenzitásától és a külső hőmérséklettől függő verejtékezés során elveszített víz-, elektrolit- és ásványianyag-mennyiséget pótoljuk. Hiszen a dehidratált állapot a sportteljesítményünkre is negatívan hat. Arra a kérdésre, hogy mit igyunk ilyen esetben, a legkézenfekvőbb válasz a tiszta víz. Ebből a szempontból igen szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen hazánkban található Európa egyik leggazdagabb természetes ásványvízlelőhelye, a természetes ásványvíz fogyasztása pedig hozzájárulhat a kimagasló sportteljesítményhez.

Fotó: Bertalan Soos / ALL RIGHTS RESERVED
Fotó: Bertalan Soos / ALL RIGHTS RESERVED

Ez volt a Szentkirályi egyik fő üzenete az áprilisban megrendezett Telekom Vivicittá Félmaratonon is. A verseny hivatalos hidratációs partnereként az ásványvízmárka egy 50 négyzetméteres interaktív hidratációs társasjátékkal várta a verseny látogatóit. A kétnapos sportrendezvény ideje alatt az egyedülálló edukatív játéktérben több száz ember – a legkisebbektől a veteránokig – ismerhette meg a testmozgással összefüggő hidratáció fontosságát. A látogatók emellett feltehették kérdéseiket az olimpiai bajnok tornász Berki Krisztiánnak is, akit akár egy kör játékra is kihívhattak. A sportolás közbeni hidratáció fontosságát az olimpikon is kiemeli:

„Legyünk akár hobbi-, akár élsportolók, a lehető legjobb teljesítmény eléréséért az edzések mellett az egészséges életmódra is ajánlott nagyobb hangsúlyt fektetnünk, úgymint a regenerációra szánt elegendő pihenés, a kiegyensúlyozott táplálkozás és természetesen a kellő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás. A hidratáltság különösen fontos, hiszen a fizikai és mentális jóllétünkre is hatással van, amelyek mind befolyásolják a sportteljesítményünket. Sose várjuk meg, míg megszomjazunk, mindig legyen kéznél egy palack ásványvíz, és kortyoljunk belőle rendszeresen”tanácsoljaaz olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok tornász, aki a Szentkirályi Tehetségprogram nagykövetként szakmai meglátásaival az utánpótlás-sportolókat is segíti céljuk elérésében.

Fotó: Bertalan Soos / ALL RIGHTS RESERVED
Fotó: Bertalan Soos / ALL RIGHTS RESERVED

A fiatal sporttehetségek támogatása

A Szentkirályi küldetésének tekinti, hogy a fiatalok körében is népszerűsítse a rendszeres testmozgás szeretetét, amelyet a Vivicittá társasjátéka mellett a megújult Szentkirályi Tehetségprogram is szolgál. Az idei programban a nyári olimpiai sportágakban kiemelkedő 14-18 éves sportolók jelentkezését várják, hogy összesen 3,5 millió forinttal támogassák három fiatal sportoló fejlődését és sportkarrierjét. A szervezők május 8-ig várják a pályázatokat a Szentkirályi Tehetségprogram weboldalán keresztül, ahol a jelentkezés pontos részletei is olvashatók.

Ez a cikk egy fizetett promóció, megrendelője a Szentkirályi Magyarország.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!