Röast Coffee – Budaörsön nyílt meg a kávétörténelem új fejezete (x)

2024. április 19. – 10:57

Röast Coffee – Budaörsön nyílt meg a kávétörténelem új fejezete (x)
Kép: Roastar Zrt.

Másolás

Vágólapra másolva

Az agglomeráció szívében, Budaörsön nyílt meg április 11-én ünnepélyes keretek közt a legújabb magyar pörkölőüzem és oktatóstúdió. Ahol nem csupán a világ minden tájáról különleges odafigyeléssel kiválasztott kávészemeket pörkölik precíziós eljárással, de az érdeklődők nemzetközileg elismert szakmai kurzusokon is részt vehetnek, akár csapatépítő keretein belül is.

A jó hangulatú megnyitót Nagy-György Zoltán, a Roastar Zrt. elnök-vezérigazgatójának a beszéde indította, amely betekintést engedett a színfalak mögé, az üzem megalapításának gondolatától annak elkészüléséig, a megnyitó napjáig. Magukat barátságos, befogadó csapatként jellemezte, akik szeretnének nyitni a versenytársak felé, ugyanúgy, mint a kávérajongó közönség felé és egy innovatív, szakmai alapon nyugvó, egymást támogató, segítő közösség építését tervezik.

A rendezvényen Budaörs önkormányzata is képviseltette magát Vágó Csaba kabinetvezető személyében, aki sok szerencsét kívánt a friss vállalkozásnak Budaörs nevében, és köszönetet mondott, amiért a Röast Coffee márkanévben megjelenítésre került egy, a városra utaló „ö” betű. A beszédeket követően Nagy-György Zoltán és Vágó Csaba a két szakmai vezető, Nagy-Bertók Anita és Nagy Gábor segítségével vágta át a megnyitást jelképező szalagot, így már hivatalosan is megkezdődhet a munka az üzemben és az oktatóstúdióban.

Kép: Roastar Zrt.
Kép: Roastar Zrt.

Kóstolásra a rendezvény egész ideje alatt lehetőség volt, felsorakozott a márka jelenlegi kínálata, hogy szakértő baristák kezei által a vendégek is átélhessék az igazi, hamisíthatatlan Röast élményt. A kóstolás közben jó hangulatú beszélgetést folytattak a vendégek Nagy-Bertók Anitával, a Röast Coffee szakmai vezetőjével, többszörösen elismert szakemberrel, aki készséggel válaszolt minden érdeklődő kérdésére.

Mit érdemes tudni a Röast Coffee-ról?

A Röast Coffee egyedülálló koncepcióval robbant be Budaörsre és emeli új szintre a magyar kávézást. Célja, hogy a hazai specialty és a non-specialty kávékínálatot színesítve alternatívát kínáljon a piaci igények kielégítésére és a piac szélesítésére: legyen szó prémium non-specialty vagy specialty kávé értékesítéséről, white label termékgyártásról, bérpörkölésről, vagy akár oktatásról.

A márka termékeivel elsősorban viszonteladókat, a HoReCa szektort és az irodaházakat célozza meg, míg szolgálatásait az iparág többi szereplőjének, így más kávémárkáknak, kávépiaci szereplőknek, valamint amatőr, kezdő és haladó kávéipari szakembereknek is kínálja.

A Budaörs, Budapesti út 37. alatt található üzemben a piacon található egyik legmodernebb pörkölő gondoskodik a kávészemek tökéletességéről. A Stronghold S9X kategóriájának kiemelkedő darabja, mely innovatív technológiája révén adatgyűjtést és -elemzést végez, ami nem csupán konzisztens pörkölési minőséget eredményez, de lehetővé teszi a munkafolyamatok optimalizálását is. A szabadalmaztatott háromszoros fűtési rendszerével értő kezek között pedig kitűnő pörkölés érhető el, így az üzem akár bérpörkölésre is lehetőséget kínál.

Kép: Roastar Zrt.
Kép: Roastar Zrt.

Képzések és szakmai támogatás

A pörkölő mellett kiemelt figyelmet kap az oktatás is. A képzési programokat kávéipari szakértők vezetik, akik gyakorlati tanácsokkal és szakmai útmutatással segítik a résztvevőket. A tudásra szomjazók megismerhetik a kávé eredetét, történelmét, elkészítési és fogyasztási formáit, elméleti és gyakorlati tudást szerezhetnek az ízérzékelés, a kávéfajták, a kávékészítés elemeiről, a zöldkávé kiválasztásától kezdve a tökéletes eszpresszó elkészítéséig.

Az SCA kurzusok vizsgával zárulnak, így amennyiben a résztvevő az összes modult sikeresen teljesíti, a rangos SCA Coffee Diploma tulajdonosává válik.

A hallgatók Nagy-Bertók Anitától sajátíthatják el a tudás színe-javát a modulok során, 4-5 fős csoportokban. Anita több mint két évtizede dolgozik a kávéiparban, rendszeres résztvevője a Specialty Coffee Association – World Coffee Association országos és világbajnokságainak és a szakmai zsűriknek megbecsült tagja. Érzékszervi és Vizuális Világbíróként tevékenykedik, továbbá nemzeti és világbajnokságra is felkészít versenyzőket.

A Röast Coffee kötetlenebb hangvételben is kínál látogatási lehetőséget, mégpedig csapatépítők formájában. Ilyen esetben egyidejűleg akár 10 személy is megismerkedhet a kávékészítés fortélyaival, amire sok szeretettel várják a jelentkezőket.

Kép: Roastar Zrt.
Kép: Roastar Zrt.

Érdekelné saját kávémárka?

A Röast Coffee-nál lehetőség nyílik akár arra is, hogy saját kávémárkát hozzunk létre. Ehhez annyi a teendőnk, hogy kiválasztjuk a rendelkezésre álló kínálatból a számunkra megfelelő zöld kávébabot, a pörkölőmesterek segítségével meghatározzuk, milyenre pörköljék a kávénkat. Ha van, viszünk magunkkal logót, szlogent, hogy minél könnyebben tervezhessék meg és készítsék el számunkra a csomagolásunkat, vagy megbízzuk a Röast csapatot, hogy ebben is segítsenek, és már forgalmazhatjuk is a saját kávénkat.

Webshop is jön idén

A közeljövőben az üzleti partnerek számára több nyílt napot is szerveznek, hogy bemutatásra kerüljenek az újabb és újabb kávékülönlegességek, és még ebben az évben elindítják a webshopot, amelyen keresztül magánszemélyek és partnerek is rendelhetnek termékeikből.

A budaörsi üzem mellett az alapító Roastar Zrt. működteti Magyarország egyik legnagyobb és legmodernebb, IFS minősítésű kávépörkölő üzemét Polgárdiban.

A Röast-ről:

A Röast Coffee a kávé iránti szenvedély és a minőségi kávékultúra előmozdításának elkötelezettje. A budaörsi Budapesti út 37. szám alatt található stúdió egy találkozási pont, ahol a kávé szerelmesei megoszthatják tudásukat, tapasztalataikat és együtt fedezhetik fel a kávé sokszínű világát. További információkért látogass el a weboldalra: www.roastcoffee.hu vagy kövesd a Facebookon és Instagramon!

Ez a cikk egy fizetett promóció, megrendelője a Roastar Zrt.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!