Inspiráló női vállalkozókat keres idén is a Visa She’s Next programja (x)

2024. április 18. – 10:56

Inspiráló női vállalkozókat keres idén is a Visa She’s Next programja (x)
Kép: Visa

Másolás

Vágólapra másolva

Mihez kezdjen egy nő, ha kiégett a szakmájában, lehet-e új karriert kezdeni teljesen más területen? Zsély Csilla válasza egyértelmű igen. A Fatipli Műhely alapítója videóvágóból vált rövid idő alatt sikeres asztalossá, saját vállalkozással és egyre népesebb követőtáborral. A Visa She’s Next program egyik 2023-as nyerteseként arról mesélt, hogy mekkora segítséget jelentett neki a programmal járó mentorálás. Az idei kiírásra április 30-ig jelentkezhetnek a női vállalkozók.

Ma Magyarországon kétszer annyi társas vállalkozás van férfi tulajdonos kezében, mint női tulajdonban. Az egyéni vállalkozásoknál 7 női vállalkozó jut 10 férfi vállalkozóra.[1] A Visa friss felmérése szerint a nők leginkább a gyermekvállalást követően kezdenek saját vállalkozásba, azonban a kétharmaduknak nem áll rendelkezésére elegendő forrás és segítség.[2]

Mindkettő megszerzésében segít a Visa She’s Next programja, melyben öt nyertes fejenként 2 millió forintot és egy éves vállalkozásfejlesztési mentorálást is kap. Ez utóbbi – a szakmai segítség – miatt jelentkezett például a programra Zsély Csilla is. A Fatipli Műhely alapítója 2020-ban érezte úgy, hogy kiégett addigi szakmájában, a videóvágásban és ezért egy éves szünetet rendelt el magának. Ez idő alatt költöztek férjével, és az új házba sok bútort saját kezével készített el, vagy újított fel. A munkáiról beszámolt a közösségi médiában, ahol azt vette észre, hogy egyre több a követője és már árajánlatokat is kértek tőle. A férje unszolására aztán elvégzett egy asztalos felnőttképzést, kiürítették a garázsuk melletti fáskamrát és a Fatipli Műhely azóta is töretlenül fejlődik.

A sikerhez és a fejlődéshez azonban Csilla szerint nem volt elegendő a kezdeti lelkesedés, a kötelező szerencse, vagy az őt körülvevő támogatás. Ezért is jelentkezett a Visa She’s Next Magyarországon először 2023-ban indult programjára, hogy szakmai segítséget kapjon például vállalkozás-üzemeltetésben, vagy a közösségi média kezelésében.

Kép: Visa
Kép: Visa

„Amíg korábban videóvágóként sok volt az inspiráló beszélgetés a rendezővel és a kollégákkal, addig az asztalos egy jóval magányosabb szakma. A mentorommal azonban kéthetente megoszthatom, ha valamiben elakadtam, valamiben fejlődni szeretnék. Ezek után a találkozók után mindig nagyon lelkesen és feltöltődve vetem bele magam újra a munkába” – mondta Zsély Csilla.

Hozzátette: „a mentorálásnak hála végre sikerült megvalósítanom azokat az asztalos workshopokat, amik a pályázatom gerincét adták. Ezeket valamikor 2021 nyarán találtam ki, és 2,5 év alatt nem haladtam a megvalósításukkal. Az első mentortalálkozótól számított 3 hónapon belül viszont már meghirdettem az első workshopot.”

Csilla szerint már a She’s Nextre való jelentkezés is nagyon sokat hozzátett a személyes fejlődéséhez. „Pusztán a nevezés beküldésével bárki nyerhet: nekem tavaly önmagában a pályázatírás is hatalmas lendületet adott, picit kibillentett a komfortzónámból és sok új ötletem támadt. Fontosak az új impulzusok, a döntőről nem is beszélve. Szóval ne gondolkozzatok tovább, vessétek bele magatokat a pályázatírásba, és higgyétek el, hogy sikerülhet!”

2024-ben is lehet jelentkezni a Visa She’s Next programjára. Az előző év sikerét követően a női vállalkozók újra pályázhatnak az öt, egyenként kétmillió forintos támogatásra. A nyertesek egy éven át vállalkozásfejlesztési mentorálást is kapnak növekedésük elősegítésére. Az idei programban két további különdíj is gazdára talál, az MBH Bank és az OTP Bank jóvoltából. A pályázatokat a jelentkezők egy egyszerűen kitölthető űrlapon április 30-ig nyújthatják be. A She’s Next program részleteiről és a pályázati feltételekről bővebben itt tájékozódhatnak az érdeklődők.

[1] Opten

[2] A kutatást az Ipsos végezte a Visa megbízásából 2024 februárjában Magyarországon, online adatgyűjtési módszerrel, 300 fős mintán

Ez a cikk egy fizetett promóció, megrendelője a Visa.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!