Fesd meg kedvenc sportélményed az olimpia évében! (x)

2024. március 30. – 10:56

Fesd meg kedvenc sportélményed az olimpia évében! (x)
Kép: Alkoss szabadon művészeti pályázat, Sávolt Karolina: Varázslatos körforgás.

Másolás

Vágólapra másolva

2024-et bátran nevezhetjük a sport évének, hiszen nyáron olimpiai és paralimpiai játékok lesznek, amelyre több mint száz kiváló magyar fiatal sportoló is készül, emellett foci EB-t rendeznek és a Forma-1 cirkusza idén is elkápráztatja a technikai sportok szerelmeseit. Az Alkoss szabadon – A TE SPORTÉLMÉNYED! művészeti pályázat kiírói szeretnék, ha a gyerekek és fiatalok a festővásznon is megörökítenék életük fontos, sporthoz köthető pillanatát. Erre buzdít az Alkoss szabadon pályázata, amelyre három korosztályban, 8 és 20 év közötti fiatalok pályaműveit várják április 22-ig. A legjobbnak választott alkotások beküldői egy római utazással gazdagodnak, de sok más értékes és izgalmas díj is gazdára talál majd a Budapest Park nagyszínpadán tartandó díjátadón.

Megannyi nagyszerű sportoló, akikért a versenyeken szurkolhatunk, de biztosan neked is van egy kedvenc már megvalósult, vagy épp megvalósításra váró sportélményed, amely valamiért közel áll a szívedhez. Ha így van, és szívesen festesz vagy rajzolsz, miközben 8 és 20 év közötti fiatal vagy, jelentkezz az Alkoss szabadon pályázatára, és mutasd meg nekünk egy képben, a te egyéni látásmódoddal, hogy mi a TE SPORTÉLMÉNYED! A kiíró Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány és a hozzá idén megvalósító partnerként csatlakozott Civilút Alapítvány célja a témával többek között az is volt, hogy felhívja a figyelmet a mozgás, a sport fontosságára. Az Alkoss szabadon művészeti pályázat amellett, hogy digitális világunkban a képernyők elől való kiszakadásra és alkotásra ösztönzi a gyerekeket és fiatalokat, szeretné felhívni a figyelmet a sportot versenyszinten űző fiatalok ezreinek elhivatottságára és eredményeire, amely óriási motiváló erőt adhat kortársaiknak egy tartalmas élethez.

Az Alkoss szabadon 2024 – A TE SPORTÉLMÉNYED! kiírás részletei

Életkortól függően három korosztály egyikében indulhat minden jelentkező: 8-11, 12-15, valamint 16-20 év közötti fiatalok jelentkezését várják, és egy tizenegy tagú zsűri választja ki a legjobb alkotásokat. A zsűriben immár harmadik alkalommal foglal helyet Sávolt Karolina, Magyarország egyik legfiatalabb alkotóművésze, aki amellett, hogy ilyen korán egyedi stílusban magával ragadót alkot, kiváló sportolóként is inspirálhatja a művészpalántákat.

Az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány 2024. március 12. és április 22. között várja a beérkező alkotásokat, amelyek vászonra vagy papírra készülhetnek A3, A2 vagy A1 méretben, akvarell vagy olaj technikával festve, vagy akár rajz formájában is.

Az Alkoss szabadon tavalyi sikeres pályázata – több mint 1200 pályamű érkezett négy országból – rámutatott arra, mennyi kreatív kis művész él a környezetünkben, akiknek csupán egy jó témára van szükségük, hogy elengedjék a fantáziájukat, és megörökítsék életük egy fontos örömteli vagy még megvalósulásra váró pillanatát.

A díjazottak idén is a Budapest Park színpadán, több ezer vendég jelenlétében, Dzsúdló koncertje előtt vehetik majd át az elismeréseiket. Az első helyezettek mindhárom kategóriában az ő alkotásaikat is megjelenítő, ünnepélyes Alkoss szabadon kiállításmegnyitóval egybekötött római utazáson vehetnek részt, de Budapest Park koncertjegyek, páros Sziget napijegyek, Avalon Park élménynap, CarolynArts alkotói workshop, nagy értékű alkotó csomag, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria múzeumpedagógiai foglakozásai, InspiKid workshop és box, FTC labdarúgó mérkőzés skybox részvétel és ajándékcsomag, REGIO JÁTÉK ajándékutalvány, valamint Hotel & More balatoni szállásutalvány is gazdára talál majd. Az első helyezettek a nagy múltú Zsolnay Porcelán Manufaktúra egyedi serlegeit vehetik át.

A nyár és az ősz folyamán több, Európában működő magyar kulturális intézet is kiállítást szervez az alkotásokkal, emellett hazai helyszíneken is bemutatkoznak a díjazott pályaművek. A legjobb alkotásokat év végén egy Budapesten szervezett eseményen elárverezik, és a bevételből immár hagyományosan rászoruló óvodákat támogat az Örökbe Fogadok Egy Ovit Mozgalom és vezetője, Barát Hella közreműködésével az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz, nincs más dolgod, jelentkezz!

Alkoss szabadon 2023 díjazott pályaművek
Alkoss szabadon 2023 díjazott pályaművek

Az Alkoss szabadon 2024 – A TE SPORTÉLMÉNYED! kiírás részletei és jelentkezés az Alkossszabadon.com oldalon.

A zsűri tagjai:

  • Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója
  • Bodó János, a Bodó Galéria és Aukciósház tulajdonosa
  • Csorba Anita, kreatív mentor
  • Gerendai Károly, a Budapest Park tulajdonosa
  • Horváth Norbert, az Alkoss Szabadon Alapítvány kuratóriumi elnöke
  • Rácz Jenő, a Rumour étterem Michelin csillagos chefje
  • Sávolt Karolina, Magyarország egyik legfiatalabb alkotóművésze
  • Tancsik Tímea, az Alkoss Szabadon Alapítvány alapítója
  • Tóth Eszter Anna, az Avalon Resort&Spa kommunikációs és marketing igazgatója
  • Vári Attila, a Civilút Alapítvány elnöke,
  • dr. Zámbó Nóra, jogi tanácsadó.

A kezdeményezés szakmai partnerei és támogatói

A pályázat ötletgazdái: Gerendai Károly, a Budapest Park társtulajdonosa és Horváth Norbert, Vesta Home alapító-tulajdonos, akik a fiatalok alkotásra ösztönzése, valamint a rászoruló gyermekeket nevelő óvodák támogatása szándékával álmodták meg a kezdeményezést.

Szakmai partnerként csatlakozott:

Bodó Galéria és Aukciósház, Budapest Park, CarolynArts – Sávolt Karolina, Magyarország egyik legfiatalabb alkotóművésze, InspiKid – Csorba Anita, kreatív mentor, Örökbe Fogadok Egy Ovit Mozgalom, Magyar Színház, Szépművészeti Múzeum / Magyar Nemzeti Galéria, Vesta Home, Viktória Varga Budapest.

A pályázatot díj-, ill. eszközfelajánlással támogató szervezetek:

Avalon Resort & SPA ***** Superior, dr. Jankó Tamás, FTC Labdarúgó Klub, Good Life Kft., Groupama Aréna, Hotel & More, HM Zrínyi NKft., Kulturális és Innovációs Minisztérium, Nemzeti Sport Ügynökség, MVM, Premiumshop24.hu, REGIO Játék, Városliget Zrt., Zsolnay Porcelán.

Ez a cikk egy fizetett promóció, megrendelője az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!