Már e-taxi is rendelhető a Bolt applikációján keresztül (x)

2024. március 27. – 10:57

Már e-taxi is rendelhető a Bolt applikációján keresztül (x)
Bolt taxik – Fotó: Bolt HTX

Másolás

Vágólapra másolva

A Bolt taxi budapesti szolgáltatásában februártól elérhetővé vált a „Green” elnevezésű e-kategória, ami lehetővé teszi az utasoknak, hogy elektromos vagy plug-in hibrid taxikat választhassanak útjukhoz.

A Bolt taxiszolgáltató mobilapplikációját megnyitva februártól már Green kategóriával is találkozhatunk Budapesten, amivel kifejezetten elektromos vagy plug-in hibrid hajtású taxit rendelhetünk utazásunkhoz. Így az alkalmazásban a sokak által szeretett, manccsal jelölt kisállat kategória mellett ezentúl a villám ikonnal megjelölt e-járművek közül is választhatunk.

Az új kategória bevezetésével – a zöld szempontok mellett – a szolgáltató ösztönözni szeretné a sofőröket és a flottapartnereket is az e-mobilitásban való aktívabb részvételre, az utasok számára pedig egy kényelmes és fenntartható alternatívát szeretne biztosítani a városi közlekedéshez. A Bolt magyarországi flottájában tavaly mintegy 40 százalékkal nőtt az e-autók száma, ezzel közel 300 tonnával csökkent a teljes taxiállomány károsanyag kibocsátása.

„A mostani fejlesztésünkkel folytatjuk azt a megkezdett munkát, amelyet ügyfeleink elvárása alapján és egy élhetőbb városi közösség érdekében végzünk”

mondta dr. Sabjányi László, a Bolt HTX Kft. ügyvezető igazgatója, aki azt is hozzátette, hogy az elektromos járművek támogatása a platformjukon egy lépés afelé, hogy felkeltsék az emberek érdeklődését az új és fenntarthatóbb közlekedési alternatívák iránt, és ezzel egyidejűleg a környezettudatos városi közlekedés még szélesebb körét biztosítsák, miközben csökkentik az ökológiai lábnyomukat.

A Green kategória bevezetése óta eltelt néhány hét eredményeit megvizsgálva a cég adatai szerint közel 100 százalékos kihasználtsággal dolgoznak az e-taxikat vezető sofőrök, de az is kiderült, hogy az e-autókat többször választják az utasok az átlagosnál hosszabb utak esetében. A szolgáltató üzleti partnerei is kifejezetten pozitívan fogadták az új kategória bevezetését. A tőlük érkező visszajelzések azt mutatják, hogy a magyar vállalkozások számára egyre fontosabbak a környezettudatossági szempontok.

Ez a cikk egy fizetett promóció, azaz PR-cikk, megrendelője a Bolt HTX Kft.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!