Gamerek, gyülekező! Itt a Lenovo egész éves versenysorozata, a Legion Legends! (x)

2024. március 7. – 10:56

Gamerek, gyülekező! Itt a Lenovo egész éves versenysorozata, a Legion Legends! (x)
Kép: Lenovo Magyarország

Másolás

Vágólapra másolva

A korábbi évek sikerei után 2024-ben is elindult a Lenovo e-sport rendezvénysorozata, a Legion Legends! Az idei versenysorozat minden tekintetben szintet lép, mivel a játékosok az egész éven át tartó bajnokságban tavasszal és ősszel egyaránt megmérettethetik magukat, összesen öt különböző játékban (Counter-Strike 2, Valorant, Rocket League, League of Legends, és Rainbow Six Siege). A szervező Lenovo célja, hogy támogassa a játékosokat saját határaik ledöntésében, hogy elérhessék mindazt, amit korábban lehetetlennek hittek.

A Lenovo által szervezett Legion Legends versenysorozat 2022-ben rajtolt el először: a nagysikerű versenyen 115 csapat több mint 400 mérkőzést játszott, összesen 128 órán keresztül, végül Valorant-ban a Rapid Ninjas, a LoL döntőben pedig a Legion Honvéd aratott győzelmet. Az idei versenysorozat minden tekintetben szintet lép, melyet hűen tükröz, hogy a 2024-es versenysorozat tavaszi etapjának csak az első (Counter-Strike 2) kupájára 32 csapat jelentkezett, a közvetítésekre pedig összesen 25 ezer alkalommal kattintottak a Twitch-en.

Ötmillió forint értékű összdíjazás

A februártól júniusig tartó tavaszi sorozatot követően a jelentkezők az őszi időszakban, augusztustól decemberig is megmérettethetik magukat az összesen 5 millió forint értékű összdíjazású bajnokságon, vagyis az izgalom egész évben kitart.

A versenyzők az idei évben öt különböző játékban mérkőzhetnek meg, ráadásul a versenysorozat egész évben zajlik. Bár a tavaszi etap első versenye lezajlott, ezzel párhuzamosan elindult a jelentkezés a márciusi Valorant bajnokságra is, ahol a döntőbe jutott csapatok tagjai összesen 550 ezer forint értékű nyereményért szállhatnak harcba!

Kép: Lenovo Magyarország
Kép: Lenovo Magyarország

Az esemény egyik különlegessége, hogy a hagyományos sportmérkőzésekhez hasonlóan itt is kiemelkedő szerepe van a szurkolóknak: a mindent eldöntő offline összecsapást a Gamerland-ben rendezik, melyre a belépés minden alkalommal ingyenes, és a résztvevők az egyes játékok elhivatott képviselőivel is találkozhatnak, valamint 1v1 mérkőzésekben össze is csaphatnak velük értékes ajándékokért.

Nem pusztán verseny – hagyomány és közösség

A Lenovo elkötelezett a hazai e-sport közösség támogatása mellett: a vállalat 2016-ban rendezte meg első versenyét Y Kupa néven, azzal a nem titkolt céllal, hogy hagyományt teremtsen, és egybekovácsolja a magyar gamer közösséget. A következő versenysorozat már Lenovo Legion Kupa néven zajlott 2017-ben és 2018-ban, ahol 5 magyarországi nagyvárosban csaptak össze a versenyzők. A bajnokság végül a budapesti döntőkben csúcsosodott ki, minden alkalommal kiélezett, magas színvonalú összecsapásokkal.

A tavaszi bajnokság következő fordulójára (Valorant) már megnyílt a jelentkezés: az online selejtezőt március 16-án rendezik, az offline döntőre pedig március 30-án kerül sor, a budapesti Gamerlandben, ahová a belépés ingyenes.

A verseny további részletei a http://www.legionlegends.hu/ weboldalon érhetőek el, illetve jelentkezni is itt tudnak a játékosok.

„A Lenovo számára kiemelten fontos, hogy az e-sporton belül egy olyan platformot hozzunk létre a hazai gamereknek, ahol inspirációra és közösségre lelhetnek, és képességeiknek megfelelően fejlődhetnek. A Lenovo Legion Legends egy ilyen közösség: ahol a játékosok találkozhatnak, megbeszélhetik akár egymással a komplexebb játékkérdéseket, igazi legendákkal mérhetik össze a tudásukat és megtapasztalhatják, milyen az, amikor a megfelelő hardveres támogatással ledönthetik saját határaikat és elérhetik azt, amit korábban lehetetlennek hittek” – fejtette ki Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezetője.

A közösségépítő eseményhez a Lenovo biztosítja a Legion termékcsaládot is: Magyarországon elsőként a Legion Legends versenysorozatban a versenyzők asztali számítógépek helyett kizárólag Legion gamer notebookokon csaphatnak össze, melyek az előremutató kialakításnak, erőnek, megbízhatóságnak és teljesítménynek köszönhetően kiemelkedő játékélményt nyújtanak, és segítenek a játékosoknak elérni azokat a célokat is, amiket addig lehetetlennek gondoltak. A professzionális gamer laptopok és kiegészítők minden játékosnak segítségére lesznek, a bajnokoktól pedig valószínűleg tényleg lélegzetelállító mutatványokra számíthatunk, ha ehhez megfelelő eszközt kapnak a kezükbe.

Kép: Lenovo Magyarország
Kép: Lenovo Magyarország

A Lenovo természetesen azokra is gondol, akik nem profi szinten űzik az e-sportokat, vagy csak most kezdték el kipróbálni magukat a virtuális arénákban. A rendezvényeken a résztvevők kipróbálhatják a Lenovo gaming termékcsaládjának újdonságait, többek között a kezdő játékosok számára kialakított LOQ gamer laptopokat, illetve az innovatív kézikonzolt, a Legion Go-t is. A vállalat első Windows alapú kézi gaming készüléke a hordozhatóságának és sokoldalú használati módjainak köszönhetően minden korábbinál nagyobb szabadságot biztosít a játékosoknak, akik egy kompakt készülékben tapasztalhatják meg a tökéletes PC-s játékélményt.

Ez a cikk egy fizetett promóció, megrendelője a Lenovo Magyarország.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!