Hogyan hozzák el a felhőmegoldások az innovációt a magyar vállalkozásokhoz? (x)

2024. február 27. – 10:55

Hogyan hozzák el a felhőmegoldások az innovációt a magyar vállalkozásokhoz? (x)
Kép: Aruba Cloud Magyarország

Másolás

Vágólapra másolva

A felhőszolgáltatások a magyar kis- és középvállalkozások digitális átalakulásának szolgálatában.

A 21. század üzleti világában a digitális átalakulás elengedhetetlen a versenyképesség megőrzéséhez. 2020 előtt is szép dolognak számítottak a digitális megoldások, de a COVID alatt sok vállalat számára ezek jelentették a munka elvégzésének egyetlen módját. A felhőszolgáltatások ebben a folyamatban kiemelt szerepet játszanak, mivel lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy rugalmasabban, hatékonyabban és költségkímélőbben működjenek. És mi sem bizonyítja jobban a digitális átállás fontosságát, mint az Európai Bizottság 2023. szeptember 27-én kiadott „Report on the state of the Digital Decade 2023” jelentése, mely kiemelten foglalkozik az digitalizáció európai gazdaságban betöltött szerepéről.

A jelentés számba veszi az EU által a Digitális évtized 2030 politikai programban meghatározott digitális átalakulás irányába tett törekvéseket. Rávilágít arra is, hogy fel kell gyorsítani és el kell mélyíteni a közös erőfeszítéseket, és többek között szakpolitikai intézkedésekkel kell élénkíteni a digitális technológiákba, készségekbe és infrastruktúrákba történő beruházást.

Az Eurobarometer 2023-as kutatása alapján a digitális technológia egyre fontosabbá válik az emberek életében. A válaszadók 80%-a szerint a digitális technológiák 2030-ra fontos szerepet fognak játszani az életükben. A válaszadók 75%-a erősebb kiberbiztonságot, jobb kapcsolódási lehetőségeket és adatvédelmet tart szükségesnek. A digitális átalakulás elsőbbséget élvező területei: a kiberbiztonság, a nagyobb sebességű internet hozzáférhetősége és a dezinformáció elleni védelem.

Rugalmasság és hatékonyság

Abban minden szakértő egyetért, hogy a felhőalapú megoldások olyan rugalmasságot és skálázhatóságot biztosítanak, amely korábban elképzelhetetlen volt a kkv-k számára. Valóban, a felhőtechnológia lehetővé teszi a piaci változásokra történő gyorsabb reakciót, növelve ezzel versenyképességet és rugalmasságot.

A felhőszolgáltatások skálázhatósága azt jelenti, hogy a vállalkozások igény szerint növelhetik vagy csökkenthetik az igénybe vett erőforrásaikat. Ez különösen fontos a szezonális ingadozásokkal vagy váratlan piaci változásokkal szembesülő kkv-k számára.

De a felhőalapú megoldások nem csak rugalmasságot és hatékonyságot kínálnak, hanem jelentős költségmegtakarítást is eredményezhetnek. A hagyományos IT-infrastruktúra költséges beruházást és karbantartást igényel, míg a felhőszolgáltatásoknál csak a ténylegesen igénybe vett szolgáltatásokért kell fizetni. Ez lehetővé teszi a kkv-k számára, hogy kisebb kezdeti beruházással lépjenek be a digitális világba.

Az üzleti folyamatok újradefiniálása

A felhőalapú technológiák nem csak az üzleti működést teszik hatékonyabbá, hanem lehetőséget adnak az üzleti folyamatok teljes átalakítására is. A felhőszolgáltatások segítségével a vállalkozások könnyen integrálhatják és automatizálhatják üzleti folyamataikat, növelve ezzel a munka hatékonyságát és csökkentve az emberi hiba lehetőségét.

A digitális átalakulás új üzleti modelleket és piaci lehetőségeket nyit meg a kkv-k számára

A felhőszolgáltatások többet jelentenek a távmunka lehetőségénél, lehetővé teszik a vállalkozások számára azt is, hogy új piacokra lépjenek és innovatív termékeket vagy szolgáltatásokat kínáljanak, amivel nem csupán egy magasabb szintű vevői élményt kínálnak, hanem kiemelkedő biztonságot és megbízhatóságot is nyújtanak.

De minél több és érzékenyebb adatot tárolunk a felhőben, annál nagyobb szerepet kap az adatbiztonság kérdése. Az adatok biztonsága érdekében a felhőszolgáltatók magas szintű adatbiztonsági intézkedéseket alkalmaznak. Az Aruba Cloud szolgáltatásai mind az ISO 27001 szabványoknak és a CISPE magatartási kódexének megfelelnek. A magas biztonsági követelményeknek megfelelő adatközpontok mindegyike az Európai Unió határain belül található. Ez különösen fontos a GDPR és egyéb adatvédelmi szabályozások korában.

Kép: Ariba Cloud Magyarország
Kép: Ariba Cloud Magyarország

The Show Must Go On!

A felhőszolgáltatók gyakran biztosítanak folyamatos üzemeltetést és hatékony válságkezelési megoldásokat, így minimalizálva az üzletmenet megszakításának kockázatát. A Google Drive tavaly év végi adatvesztésével kapcsolatos hírek sokak figyelmét felhívták arra, hogy milyen kockázattal jár, ha az adatainkat ingyenes szolgáltatókra bízzuk. Nem ok nélkül emeli ki a Gartner Market Guide az
Aruba Cloudot a „Specialty Cloud Providers” Market Guide 2023 kutatásában, mint európai reprezentatív szolgáltatót.

Az Aruba adatközpont hálózatának köszönhetően meg tud felelni az adatszuverenitási és lokalizációs követelményeknek, az európai szabályozásoknak megfelelően, miközben a helyi jelenlétük révén magas szintű rendelkezésre állást nyújt, ami egyben lehetővé teszi személyre szabott megoldások és egyedi szerződési feltételek nyújtását, beleértve rugalmas fizetési lehetőségeket és versenyképes árakat.

Végezetül

A digitális átalakulás nem csupán egy technológiai váltást jelent, hanem egy stratégiai szemléletmódváltást is, amely lehetővé teszi a vállalkozásoknak, hogy kiaknázzák a digitális világban rejlő potenciált. A felhőszolgáltatások ebben a folyamatban kulcsfontosságú szerepet játszanak, és az Aruba a magyar kkv-k sikeres és fenntartható digitális átalakulásának elkötelezett támogatója.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője az Aruba Cloud Magyarország.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!