Elárulták a vállalkozások, mire használják a mesterséges intelligenciát (x)

2024. február 13. – 10:55

Elárulták a vállalkozások, mire használják a mesterséges intelligenciát (x)
Kép: Billingo Technologies Zrt.

Másolás

Vágólapra másolva

Az MI már nem csak a nagyok játékszere, a KKV szektorban is elérhető eszköz a hatékonyabb működéshez és a versenyképesség növeléséhez. A Billingo nagy mesterséges intelligencia kutatása szerint a cégek elismerik az MI potenciális előnyeit, de aggódnak adataik biztonsága miatt.

Az átfogó kutatás szerint, a magyar vállalkozások 2/3-a úgy gondolja, hogy az MI időt és energiát spórol számukra. Saját bevallásuk szerint az MI az üzleti trendek és a fogyasztói magatartás felismerésében, az adatelemzés és a döntéshozatali folyamatok, az árazás és marketingstratégia kidolgozása területén jelenthet hatalmas előnyt. Ezenkívül a KKV-k automatizálhatják az adminisztratív feladatokat és üzleti folyamatokat.

Világosan látszik, hogy a vállalkozóknak fontos a céggel kapcsolatos gazdasági folyamatok leegyszerűsítése és az adminisztrációs teher csökkentése”. – mondja Besztró Szabolcs, a Billingo online számlázó stratégiai és operatív igazgatója. „Ennek az egyik módja, hogy a vállalkozásban keletkező adatokat könnyen elérhető és érthető információvá kell átalakítani.” – teszi hozzá. Véleménye szerint ma már elengedhetetlen, hogy egy vállalkozás a lehető legtöbb feladatot tudja automatizálni.

Egy vállalkozásban életbevágó megragadni minden lehetőséget a költséghatékony működéshez. Napjainkban a mesterséges intelligencia pont ebben segít. Az MI-t ötvözve a rendelkezésre álló eszközökkel, szinte önműködő céges hátteret tudunk üzemeltetni úgy, hogy közben folyamatosan képben legyünk a vállalkozás fontosabb mutatóival anélkül, hogy a mélyére kellene ásni az adatoknak”.

Hogyan viszonyulnak a mesterséges intelligenciához a vállalkozók?

A kutatás eredményei alapján azt látjuk, hogy a vállalkozók pozitívan állnak az MI alkalmazásához, és elismerik annak potenciális előnyeit” – mondja Besztró Szabolcs. A felmérésben résztvevő vállalkozók nagy része azzal kapcsolatban is pozitív választ adott, hogy az MI új lehetőségeket tud teremteni az oktatásban, egészségügyben és a gazdaságban is.

A kutatás rávilágított arra is, hogy vállalkozók a leggyakrabban adatelemzésre, információkeresésre, fordításra és reklámszövegírásra használják az MI-t. „Egyértelműen várható, hogy a mesterséges intelligencia segítségével a mostani szokásainkhoz képest összehasonlíthatatlanul gyorsabban lehet majd megszerezni a cég vezetése számára fontos információkat, és végrehajtani az egyes feladatokat. Az, hogy a generatív MI-nak köszönhetően beszélgetni tudunk a cégünkkel, felér egy dimenzióváltással. Olyan dolgokra is lehetőség nyílik, hogy szóban adjunk utasítást a cégünknek bizonyos feladatok elvégzésére.” – foglalja össze várakazásait Besztró Szabolcs.

Az MI technológia utat tör magának

Ahogy a Billingo nagy mesterséges intelligencia kutatásából is látszik, a vállalkozók aggodalmaik ellenére nyitottak az MI által kínált technológiai megoldásokra, ismerik a potenciális előnyeit, és hisznek abban, hogy az MI a hasznukra válhat.

Besztró Szabolcs még hozzáteszi, hogy „A vállalkozók ma is számos remek megoldást használhatnak az adminisztrációs terhek csökkentésére, azonban a mesterséges intelligencia új távlatokat fog nyitni. Az MI-t fejlesztő cégek közül az fog a legnagyobb előnyre szert tenni, aki a legkényelmesebbé tudja tenni a vállalkozások irányítását, átláthatóságát.”

További érdekességek a kutatásból itt.

Ez a cikk egy fizetett promóció, azaz PR-cikk, megrendelője a Billingo Technologies Zrt.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!