Félóránként vettek egy új Toyotát a magyarok tavaly (x)

2024. január 26. – 10:55

Félóránként vettek egy új Toyotát a magyarok tavaly (x)
Land Cruiser – Fotó: Toyota

Másolás

Vágólapra másolva

Legyen szó vállalati vagy magánvásárlókról, a környezetbarát elektrifikált autóiról ismert Toyota 2023-ban is a magyarországi újautóvásárlók kedvence volt: 30 percenként talált gazdára egy új Toyota az országban.

Tavaly a hazánkban mintegy 75%-ban részben vagy teljesen elektromos autókat értékesítő Toyota 15%-kal, míg a gyártó prémium márkája, a Magyarországon 99%-ban elektrifikált autókat értékesítő Lexus 47%-kal növelte értékesítéseit az 1%-kal mérséklődő újautópiacon. Ennek köszönhetően a Toyota elképesztő fölénnyel, legközelebbi versenytársánál mintegy 38%-kal több új autót értékesítve őrizte meg piacvezető pozícióját a magyarországi személyautó és kishaszongépjármű piacon.

Félóránként 1 Toyota és nyolc óránként 1 Lexus kelt el itthon 2023-ban

A tavaly Magyarországon gazdára találó 17.300 új Toyota és 1.100 új Lexus annyit tesz, hogy naponta 48 Toyotát és 3 Lexust vásároltak honfitársaink az elmúlt évben. Ezzel a világ legzöldebb autógyártójaként ismert Toyota történelmi rekordot állított fel hazánkban.

Yaris Cross – Fotó: Toyota
Yaris Cross – Fotó: Toyota

A magán és vállalati vásárlók egyaránt a zöld autózásra szavaztak

2023-ban hazánkban a magánvásárlók körében 19,5%-os részesedéssel, a flottavásárlók között pedig 11,3%-os részesedéssel bizonyult abszolút favoritnak a Toyota. Ez annyit tesz, hogy tavaly minden ötödik magánszemély a környezetbarát japán márkát választotta, és minden kilencedik új céges autó Toyota volt.

Új személyautó = Toyota

C-HR PHEV – Fotó: Toyota
C-HR PHEV – Fotó: Toyota

A piac legszélesebb elektrifikált kínálatát jegyző, a népszerű öntöltő hibrid elektromos modellek mellett plug-in hibrid elektromos, akkumulátoros elektromos és hidrogén üzemanyagcellás elektromos autókat is kínáló Toyota a személyautópiacon 13,2%-os részesedéssel bizonyult a legkedveltebb újautó márkának, míg a haszongépjármű piacon 14,8%-os részesedéssel a második legnépszerűbb választás volt.

A világ legnépszerűbb autói ott vannak a magyarok kedvencei között is

2023-ban a Toyota modelljei Magyarországon szinte minden jármű és méretkategóriában dobogós helyen végeztek (nem ritkán a szegmens legnépszerűbb autójának bizonyulva). A magyar autóvásárlók kedvencei között tavaly is ott volt a világ legnépszerűbb autójának számító Toyota Corolla épp úgy, mint a piacra valósággal berobbanó Yaris Cross, a világ elsőszámú pickupjaként ismert Hilux, a világ kedvenc kisautójaként jegyzett Yaris, a nagy favorit C-HR, vagy épp a világ legkelendőbb SUV-jának számító RAV4.

2024-ben egész pályás letámadást indít a japán autógyártó

A japán autógyártó természetesen nem ül a babérjain, és 2024-ben is számos újdonságot mutat be Magyarországon is: végre akár készletről is rendelhető a hatalmas várakozások övezte akkumulátoros elektromos nagyméretű SUV bZ4X, modellfrissítéssel érkezik a Yaris, a GR Yaris és a Yaris Cross, bemutatkozik az új Camry, jön a vadonatúj Land Cruiser, és az új, történetében először hibrid elektromos hajtással is elérhető Hilux, felfrissül és új, nagyméretű taggal bővül a személyszállító és áruszállító PROACE család, ám a legnagyobb durranás kétségkívül a vadonatúj C-HR lesz, még úgy is, hogy a gyártó ígérete szerint még év vége előtt bemutatkozik majd egy vadonatúj akkumulátoros elektromos SUV is a Yaris Cross méretosztályában.

Lexus LM – Fotó: Toyota
Lexus LM – Fotó: Toyota

Ezzel párhuzamosan a Lexus is fontos újdonságokkal igyekszik majd még tovább növelni részesedését a magyarországi prémium piacból: immár rendelhető a nagyméretű akkumulátoros elektromos SUV RZ, modellfrissítést kap az öntöltő hibrid elektromos és akkumulátoros elektromos kivitelben is elérhető UX, és érkezik a vadonatúj kisméretű crossover LBX, valamint a környezetbarát japán luxusautómárka talán legnagyobb idei dobása, a repülők első osztályának utazási élményét kínáló luxus személyszállító LM.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Toyota Central Europe Kft.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!