Gonosz halott a TikTok- és YouTube-generációnak! (x)

2023. november 29. – 11:29

Gonosz halott a TikTok- és YouTube-generációnak! (x)
Fotó: ADS Service Kft.

Másolás

Vágólapra másolva

Képzeld el a YouTube botrányhőseit, mondjuk a Paul testvéreket, ahogy szellemeket/démonokat idéznek egy erdei kísértetházban, és közben az egészet élőben közvetítik. A Deadstream – Kísértetjárás egy influenszer- és közösségi média-függő generáció válasza Sam Raimi Gonosz halottjára.

Joseph és Vanessa Winter egyetlen hét leforgása alatt forgatott influenszer-horrorja, a Deadstream – Kísértetjárás láttán az embernek ugyan sok filmes előd eszébe jut majd, a végeredmény ennek ellenére mégis üdítően egyedi lett. Van benne valami a found footage horrorok (Ideglelés – The Blair Witch Project, Cloverfield…) fésületlenségéből és nyers, dokumentarista stílusából, úgy keveri a gore-t és a slapstick komédia elemeit, ahogy Sam Raimi a fénykorában tette a Gonosz halott második részében, miközben a cselekményét végig valós időben tudja tartani (értsd: ami a filmidőben egy perc, az a valóságban is pont annyi), mint mondjuk a Ryan Reynolds főszereplésével készült Élve eltemetve. Utóbbival abban is rokonságot mutat, hogy ez is egy egyszereplős mozi.

Fotó: ADS Service Kft.
Fotó: ADS Service Kft.

A főhőse, Shawn Ruddy (a társrendező, Joseph Winter alakításában), a botrányhős influenszer, aki pár hónapnyi YouTube eltiltás után egy vakmerő adással készül a nagy visszatérésre. Kamerákkal, lámpákkal és aksikkal felszerelve veti be magát az éjszaka közepén egy erdei, elhagyott és romos kísértetházba, melyhez számos megmagyarázhatatlan haláleset kötődik. Az a célja, hogy felriassza a házban lakó gonosz lelkeket, és vállalja, hogy amennyiben gyanús zajt/zörejt hall, vagy bármi furcsát lát, nem menekül ki a házból, hanem alaposan utánajár a dolognak.

Fotó: ADS Service Kft.
Fotó: ADS Service Kft.

A Deadstream – Kísértetjárás működésének titka, hogy egyáltalán nem szimpatizálunk a főhősével. Shawn Ruddy egy arrogáns, nagyképű, szóf*só barom, aki mégis vonzza a figyelmünket. Az antipatikussága miatt egyáltalán nem kell izgulni érte, sőt a film határozott célja, hogy azon röhögjünk, ahogy a túlvilági jelenések változatos formákat öltve agyonszívatják és megkínozzák – mind fizikai, mind lelki értelemben – ezt a tenyérbemászó fickót. Gonosz, éjfekete humorú alkotás a Deadstream – Kísértetjárás, ami eléri, hogy a főhős helyett az őt megtámadó perverz démonok sikeréért szorítsunk. Mindezt rendkívül kreatív vizuális világgal, testre és az épület különböző részeire felszerelt GoPro kamerák segítségével, sok-sok praktikus effektussal tárja elénk, sőt Ruddy az akciója közben még a követőivel is kommunikál: meg-megnézi a neki segítségül küldött videókat, vagy időnként archív anyagokat játszik be a ház történetéről például arra az időre, amíg felszereli a kamerákat.

A Deadstream – Kísértetjárás ideális bekuckózós, könnyeden borzongató, emlékezetes horrorélmény, amit a Scream.hu hoz házhoz. A filmet a horrorok (és más szórakoztató zsánerfilmek) rajongóinak streaming felületén a filmet nézheted meg alacsony előfizetői díj ellenében. A Scream.hu az aktív előfizetőit minden hónapban meghívja egy páros mozizásra is.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, aminek a megrendelője az ADS Service Kft.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!