Érezze át a Téli Fantáziavilág szellemét Újvidéken! (x)

2023. november 24. – 10:55

Érezze át a Téli Fantáziavilág szellemét Újvidéken! (x)
Fotó: Aleksandar Milutinović

Másolás

Vágólapra másolva

Az újév és a karácsony az öröm, a boldogság, az ajándékozás, de a rövidebb utazások időszakát is jelentik. Újvidék hagyományosan december elején lép be az ünnepi hangulatba, amikor a város központi utcái díszfényekkel díszített mesebeli tájakká változnak. Csakúgy, mint a karácsonyi filmekben, a „Szerb Athén” is a fényképes emlékek létrehozásának nélkülözhetetlen helyszínévé változik.

A város főtere ismét a cukorkák, sütemények, dalok és mosolyok fesztiváljának – az "Újvidéki Télvilág"-nak a helyszínévé válik, amelyet idén november 25-től december 26-ig tartanak. Ez a karácsonyi vásár egyben egy igazi kis ajándék oázis is, amellyel megörvendeztetheti szeretteit. Újvidék sajátossága abban is megmutatkozik, hogy az ünnepi varázslat több helyszínen is érezhető, így a Promenada bevásárlóközpont előtti tér ad helyszínt a "Karácsonyi varázslat" elnevezésű téli fesztiválra, amely 2023. decembert 1-től 2024. január 10-ig kerül megrendezésre.

Fotó: Aleksandar Milutinović
Fotó: Aleksandar Milutinović

A Téli Fantáziavilágot a varázslatos „Jégerdő” teszi teljessé, amely a Duna Parkot igazi mesebeli jégpályává varázsolja. A gyerekek mosolya és az izzókkal díszített fák örömmel és boldogsággal teli környezetet teremtenek. A város legrégebbi piaca is december folyamán még kétszer, 1-jén és 29-én is nyitva tart mindenki számára, aki az „Éjszakai Bazárban” a kistermelők termékeit keresi ami egyben kiváló felvezetőnek szolgálhat az újévi ajándékozáshoz.

Fotó: Aleksandar Milutinović
Fotó: Aleksandar Milutinović

„Az újévre várva az újvidéki és környéki vendéglátóhelyeken igen látogatott és közkedvelt nappali bulikat szerveznek. Az újév várás idén is egy szabadtéri ünnepséget foglal magában december 31-én Európa második legnagyobb erődjében, a Péterváradi várban, az Alsóvárosban, január 13-án pedig városszerte több helyen zárt rendezvény kerül megrendezésre, a vizuális és előadóművészet egyedülálló kombinációjával. Az elmúlt hat év során az „Újjévvárás”-t közel 40 helyszínen tartották meg: Péterváradi vár, Zsinagóga, Distrikt, Mária Neve Templom, Református Templom, SKCNS Fabrika, kulturális intézmények hálózata és egyéb helyszínek.

Az idei téli fantáziavilág nem hagyja ki a túrázás, terepfutás és a skandináv gyaloglás szerelmeseit sem, akik részt vehetnek az év utolsó versenyén, a Fruška Gorán megrendezésre kerülendő – "Winter Trail Race" elnevezésű versenyen.

Fotó: Aleksandar Milutinović
Fotó: Aleksandar Milutinović

Az újvidéki téli fantáziavilágot nem lehet teljes mértékben átélni és átérezni, ha nem szán legalább egy napot az Újvidéki Borút híres csárdáinak, tanyáinak vagy pincészeteinek meglátogatására. Ezeken az Újvidék környékén lévő varázslatos helyek meleg és meghitt hangulatában eltöltött idő gazdagítja az Ön tartózkodását. Barátok, bor, a kandallóban pattogó tűz és tamburák kiváló gasztronómiai élvezetekkel teszik felejthetetlenné a tartózkodást!

Családja legfiatalabb tagjai számára a téli hónapokban a Fruška Gora lejtői ideális kiránduló- és szánkózóhelyek, ezért tekintse meg a hosszabb decemberi és januári hétvégékre szóló ajánlatainkat. Ha úgy dönt, hogy Újvidéken tölti a hétvégét, az Újvidék Város Idegenforgalmi Szervezetének honlapján tájékozódhat a szálláslehetőségekről. Engedje át magát Újvidék varázslatának, és érezze át a téli fantáziavilág szellemét, amelyhez biztosan visszatér még!

Fotó: Aleksandar Milutinović
Fotó: Aleksandar Milutinović

A rendezvényekről és az Újvidék és környéke meglátogatására vonatkozó javaslatokról további információkat a honlapunkon, valamint a novisad.travel Instagram oldalunkon és az Újvidéki Idegenforgalmi Szervezet Facebook oldalán találhat.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, aminek a megrendelője a Media Point doo.)

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!