Meshuga: ahol az étel, a hangulat és a szeretet találkozik (x)

2023. november 12. – 11:55

Meshuga: ahol az étel, a hangulat és a szeretet találkozik (x)
Fotó: Gozsdu Taste Kft.

Másolás

Vágólapra másolva

Budapest szívében, a Gozsdu-udvar vibráló környezetében található a fiatalos és pezsgő Meshuga étterem, mely egyedülálló hangulatával és ételkínálatával kápráztatja el a vendégeket. Az étterem megalapítója két régóta jó barát izraeli üzletember. Miután évekig Budapesten éltek, rájöttek, hogy mennyire hiányzik nekik az otthoni, autentikus izraeli éjszakai hangulat, és elhatározták, hogy ezt megteremtik a városban.

A Gozsdu-udvar soknemzetiségű atmoszférájában létrejött Meshuga izraeli étterem egyedi konyhát és életérzést kínál a zsidó negyed szívében. Amint belépünk az étterembe, azonnal megtapasztaljuk a temperamentumos, ugyanakkor barátságos légkört, amit a zenéjük is fokoz. Az igazi izraeli zenék modern dallamai tökéletesen harmonizálnak az étterem mediterrán és keleties stílusú belső tereivel.

Az itt kóstolható autentikus izraeli ízek kulcsa abban rejlik, hogy egy elhivatott és szakértő séf készíti az ételeket, aki otthonosan mozog a konyhában és zseniálisan instuálja a keze alatt dolgozókat. Az izraeli Yoav Abid néhány hónapja került ide séfként, de már most rendkívül jól megállja a helyét. Célja, hogy az étterem egy őszinte, vidám hely legyen, ahol a vendégek kényelmesn érezhetik magukat. Yoavot már gyermekkora óta hatalmas rajongással tölti el az ételkészítés, így nem is csoda, hogy amint lehetett, már benne is volt a szakmában.

Minden ételt szeretettel és odafigyeléssel készít, olyan kulináris csodákat alkotva, mint a Broken sabih, a Padlizsán carpaccio vagy a gesztenyés Gnocchi. A Meshuga séfje minden szükséges tulajdonsággal rendelkezik ahhoz, hogy lenyűgözze a vendégeket, és a tulajdonosok is ugyanolyan szenvedélyesen és gondoskodással kezelik a vendégeiket, mintha csak a saját otthonukba invitálnák be őket.

Ha erre járunk, mindenképpen érdemes kipróbálni többek között az ínycsiklandó Polentát, ami egy kukoricakrém alap, melyet pirított gombákkal, ropogós borsóval és bőséges parmezán szórással tesznek még ízletesebbé.

A foglalásokat Facebook illetve Instagram oldalunkon tudják a vendégek megtenni. További információért keressék a Meshuga weboldalát, vagy hívják a 06 20 293 1243-as telefonszámot!

Kihagyhatatlan étel még a Fish Cigar is, ami egy igazán egyedi és ínycsiklandó előétel. A könnyű, ropogós tésztába burkolva ízletes tölteléket találhatunk, ami puha halból készült. Az élmény azonban még magasabb szintre emelkedik, amikor belemártod az elképesztő amba joghurt és chukchuka szószba!

Fotó: Gozsdu Taste Kft.
Fotó: Gozsdu Taste Kft.

Azok számára, akik értékelik az omlós húst, a báránybordák kihagyhatatlanok. Ezeket a húsokat gondosan válogatják fiatal bárányból, majd mesteri módon grillezzik meg nyitott széngrill felett, és édes fekete fokhagyma-mustárszósszal vonják be. Mellé kínálnak egy adag burgonya gratint és egy selymes zellerkrémet, így garantálva, hogy emlékezetes vacsorában legyen részünk.

A Meshuga fiatalos, kellemes és elegáns étterem, ahol az őszinte vidámság minden részletben megmutatkozik. Az ételek minősége, az alapanyagok kifinomult frissesége és az à la minute elkészítés mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az éttermi élmény valóban páratlan legyen.

A hangulat végtelenül közvetlen és nyugodt, aminek az igazi csúcspontja az izraeli zene. A Meshuga egy valódi kulináris utazás, ahol az ízek, a hangulat és a dallamok együttesen alkotják az autentikus izraeli életérzést, amelyet meg kell tapasztalni, hogy igazán megértsük és élvezzük. Budapest egyik legvonzóbb helyszíne, ahol az izraeli konyha és kultúra varázsa életre kel, és ahol minden egyes falat egy új élményt kínál. A Meshuga az a hely, ahol az étel, a hangulat és a szeretet találkozik.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Gozsdu Taste Kft.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!