Hogyan viseljünk stílusosan balerina cipőt? Íme, öt ellenállhatatlan tipp!(x)

2023. szeptember 22. – 10:56

Hogyan viseljünk stílusosan balerina cipőt? Íme, öt ellenállhatatlan tipp!(x)

Másolás

Vágólapra másolva

A stílusosság önmagában vonzó, a trendiség szintúgy. Na, de azért mindehhez kell egy ellenállhatatlan fellépés is! Vagy mondjuk inkább úgy, hogy belépő? Ez is helytálló megfogalmazás. Olykor ugyanis határozottan jól jön néhány tipp a remekbe szabott végeredményért!

1. Balerina, nem futócipő!

A https://ecipo.hu/c/noi/felcipo/balerina oldalon felvonultatott kínálatot szemlélve az első és legfontosabb megállapítás, ami egyben egy tipp is, hogy a balerina cipőt nem hosszú távú futáshoz vagy távgyalogláshoz, esetleg terepezéshez találták ki. Ez azoknak meglehet rossz hír, akik a mindennapokban szeretik a nyakukba venni a várost, és róni az utcák végeláthatatlan sorát. Nyilván nem azt állítjuk, hogy két perc elteltével már bedobja a törölközőt a cipő. Korántsem! De az tagadhatatlan, hogy hosszú időn át, illetve jelentős távolságnál nem ez az a modell, ami a legtöbb kényelmet, egyúttal legnagyobb biztonságot nyújtja.

Ha ez a kis kitétel rendben van, az azért illik be stílustippnek, mert így az öltözet is ehhez igazítható, plusz a lábak tönkretétele is megelőzhető. Utóbbi egyébként egy érdekes és messzire vezető téma, mivel egyre több orvos foglalkozik azzal a dilemmával, hogy vajon a balettcipő hordása mennyire egészséges? Mekkora tartást ad a lábnak? Mennyire jó a teljesen egyenes talpkialakítás? Ezek a kérdések kivétel nélkül érdekfeszítőek, viszont ha rövidebb távokról beszélünk, akkor károsodástól tényleg felesleges tartani.

2. Kecsesség, elegancia, báj

A balettcipők által ihletett modell a kilencvenes évektől éli aranykorát. Nem a sportosság az, ami első körben dukál mellé, hanem az elegancia, a kecsesség, a finomság, a nőiesség. Ezért ha rád ezek a jelzők nem igazán passzolnak, akkor elképzelhető, hogy nem a balerina a legjobb választás. Ugyanakkor, ha ösztönösen árad a kecsesség, a lágyság, maga a báj, akkor egy biztos, ezt a típust nem érdemes kihagyni a mindennapokból.

Forrás: Freepic
Forrás: Freepic

3. A balerina stílus kompletten arat!

2022-ben, azaz tavaly kezdődött az az őrületes irányzat, ami még mindig is tart, miszerint nem elég a balettcipő, a ruha is kell! Úgyhogy egyre több tervező keze alól kerülnek ki olyan ruhadarabok, amik kísértetiesen hajaznak a táncosok által hordott kelmékre.

4. A kiegészítők rendhagyóak is lehetnek

Általában a balerinához rögtön elegáns kellékeket társítanak a legtöbben. Pedig a divatos hátizsákok az Ecipo.hu-n joggal kérhetnek maguknak figyelmet, mert ugyan nem az extra elegancia képviselői, de hogy passzolnak a cipellőhöz, az ezer százalék. Egy ilyen táska közbenjárásával ráadásul kellemesen megtörhető a túlzottan is balettos stílus. Mert mint tudjuk, olykor pont, hogy a kontrasztok erősítése az, ami a leglátványosabb végeredménnyel jár együtt!

5. A jó idő elengedhetetlen!

Bár sokan hajlamosak bevállalni ezt a modellt tavasszal, vagy ősszel, amikor az időjárás kétesélyes, de ez nem a legjobb ötlet. A balerina nagyon vékony, nem óvja a lábakat, pillanatok alatt átázik, és nem fagyoskodásra lett teremtve. Határozottan nyári típus, aminek az előnyeit valóban jó időben érdemes kiaknázni.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, aminek a megrendelője a Modivo S.A.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!