Belgrád a bor fővárosa lesz novemberben (x)

2023. szeptember 15. – 10:56

Belgrád a bor fővárosa lesz novemberben (x)
Fotó: Wine Vision

Másolás

Vágólapra másolva

November 16 és 19. között rendezik meg Belgrádban a második Wine Vision by Open Balkan nemzetközi borvásárt. Az Open Balkan kezdeményezés keretében, Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia kormányainak védnöksége alatt szervezett eseménnyel Belgrád a bor, a borturizmus és a gasztronómia középpontjaként kerül Európa reflektorfényébe. Szerbia ismét emelheti poharát a kiemelkedő borászati rendezvényre.

A Wine Vision by Open Balkan egyike Európa három legnagyobb borászati vásárának. A tavalyi – első – eseményen több mint 350 kiállító vett részt, közülük 230-an a balkáni térségből érkeztek. Ennek köszönhetően idén novemberben a rendezvény második felvonása már több mint 530 kiállítót fogad: borászatok és szeszfőzdék mellett több mint 20 országból vonulnak fel kereskedők, HoReCa-láncok képviselői és neves szakintézetek. A vásár sikerének alapja, hogy összehozza a piaci szereplőket, remek alkalmat teremt kapcsolatépítésre és a borágazat jövőjét alakító üzleti lehetőségek kiépítésére, mindezt a partnerség és az együttműködés fontosságának hangsúlyozásával. Az esemény nemcsak vásárként, hanem üzleti találkozók színtereként is kulcsfontosságú, továbbá egyedülálló lehetőséget kínál a balkáni borszcéna megismerésére minden érdeklődő számára. Éppen ezért a rendezvény első napja szakmai nap, amely kizárólag a szakemberek számára nyitott.

A családi borászatoktól a HoReCa-óriásokig, az importőröktől a forgalmazókig, a borkedvelőktől a borbírákig – az esemény a kapcsolatteremtés valamennyi szintjének helyszíne lesz, lehetőséget biztosít a meglévő kötelékek megerősítésére, új üzleti partnerségek kialakítására, mind a regionális, mind a globális borszcénában. A szakemberek új piaci trendeket, technológiákat és innovációkat ismerhetnek meg, amellyel borászatuk további növekedéséhez teremthetnek lehetőségeket.

A szerb borkultúra reneszánszát támasztja alá, hogy idén, a Londonban megrendezett legnagyobb és legrangosabb globális borminősítő versenyen, a Decanter World Wine Awards-on az eddigi legnagyobb sikerüket érték el: öt arany-, 38 ezüst- és 59 bronzéremet szereztek a szerb borok. Az eredmények révén először kapott figyelmet Szerbia olyan nemzetközi szakértők és a sajtó részéről, mint Luka Gardini, Peter Moser vagy Falstaff, akik büszkén mutatják be az őshonos szerb szőlőfajtákat, valamint az olyan nemzetközileg ismert fajtákat is, amelyek véleményük szerint a világ legnagyobb borvidékeinek termésével vetekednek.

A borturizmus a gasztronómiával karöltve ad nélkülözhetetlen karaktert a turisztikai célpontoknak, ez az, amit a turisták leginkább keresnek napjainkban. A balkáni konyha hagyományai közé tartoznak az egészséges, természetes, organikusan termesztett alapanyagokból, őseink receptjei szerint készült házi ételek. Az eseményen résztvevők a régió legjobb séfjeinek alkotásait próbálhatják ki, olyan hagyományos és modern, ritka fogásokat kóstolhatnak meg, amelyeket Michelin-csillagos séfek készítenek el a helyszínen.

Fotó: Wine Vision
Fotó: Wine Vision

A pálinkafőzés a balkáni életérzés nélkülözhetetlen része, amely az UNESCO és az ENSZ kulturális és történelmi örökségvédelmi szervezetének listáján is szerepel. A legjobb szerb pálinkák felveszik a versenyt a legnevesebb francia konyakokkal és skót whiskykkel, világszerte díjakat nyernek. Így természetesen a kiállításon is megjelennek, megmutatva a bennük rejlő gazdasági potenciált.

Legyen szó akár borászatok bemutatkozásáról, új üzleti kapcsolatok megteremtéséről, borászcsaládok hagyományainak megismeréséről, vagy éppen nemzetközi terjeszkedésről, a Wine Vision mindenki számára egyedi, de elérhető lehetőséget kínál.

További információért látogasson el a https://www.fair.openbalkan.com weboldalra!

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Wine Vision.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől