Nyár, Margitsziget, zene és tánc augusztusban is (x)

2023. augusztus 2. – 10:56

Nyár, Margitsziget, zene és tánc augusztusban is (x)

Másolás

Vágólapra másolva

A Margitsziget a fővárosi nyár elengedhetetlen, megkerülhetetlen, mindig meglepetéseket tartogató kincsesdoboza, desztinációja. Aligha akad olyan, aki még egyszer sem ült a zenélő szökőkút szélén, lábát a vízbe lógatva, elmélyülten csodálva a kecsesen felívelő vízsugarak táncát, vagy még soha nem terített pokrócot a puha zöld fűre, hogy az árnyékból kutyasétáltatók, családok, sportolók, Bringó Hintózók folyton mozgó tömegét nézve fogyassza el gondosan előkészített ebédjét, végül pedig a nap megkoronázásaként egy-egy szabadtéri színházban eltöltött felejthetetlen koncert, előadás után, holdfényes sétára induljon a méltán híres jegenyefák között. Nos, ha mégis, most épp itt az ideje bepótolni. Van is néhány tippünk, amit kár lenne kihagyni a színház augusztusi program kínálatából.

A grandiózus darabok kedvelőinek a tüzes magyar táncokat népszerű, nemzetközi és modern irányzatokkal megszelídítő, vagy éppen végletekig fokozó, ezáltal egy teljesen egyedi ízvilágot bemutató Experidance Production táncosainak és a 100 Tagú Cigányzenekar lenyűgözően virtuóz szólistáinak közös produkcióját, a Fergeteges – Sissi legendája című előadást ajánljuk figyelmükbe. A soha be nem teljesülő szerelem tüzes szenvedélye ihlette táncdráma az első dallamfoszlánytól az utolsó mozdulatig lebilincseli majd a jelenlévőket. Az augusztus 4-én, pénteken színpadra álló produkció ráadásul jótékony célt is támogat, méghozzá a 2022. június 27-ei Jókai utcai házomlásban súlyosan megsérült, balesete előtt a címszerepet táncoló Tóth Nikolett táncművész felépülését.

ELŐADÁS: https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/fergeteges-sissi-legendaja/

Azoknak, akik kicsit messzebbre utaznának vissza az időben, egészen a magyar történelem kezdeteiig, az egy héttel és egy nappal később, augusztus 12-én műsoron lévő Attila operát javasoljuk. Giuseppe Verdi méltatlanul elfeledett, a tavalyi bemutatón elsöprő sikert arató, a legendás hun hadvezér történetét bemutató remekműve azon színházi élmények egyike, melyet legszívesebben azonnal újra végignéznénk, a világszerte példátlan óriás led fal alkotta díszlet, a pompás jelmezek, a fülbemászó, erőteljes dallamok és az emberfeletti énekhangok teszik igazán felejthetetlenné. Főszerepben napjaink egyik legjobb basszusa, a kanadai származású John Relyea, Odabella szerepében pedig a számos díjjal kitüntetett Rálik Szilvia varázsolja majd el a nagyérdeműt.

Augusztus második felében a színház után a zenéé lesz a főszerep ráadásul olyan húzónevekkel a repertoárban, mint Caramel, a 100 Tagú Cigányzenekar és a Budapest Bár. 15-én az egykori Megasztár győztes csupaszív érzékeny énekes, Caramel tárulkozik ki és mutatja meg valódi önmagát, bátran énekelve érzéseiről, gondolatairól. Különleges tehetségű művész, csodálatos hangja, költői dalszövegei, személyes és végtelenül őszinte kisugárzása teszi minden egyes színpadra lépését felejthetetlenné, ezúttal Szulák Andreával és Veres Mónikával (Nika) az oldalán még a megszokottnál is tovább emelik majd az est fényét.

Forrás: Margitszigeti Színház Nonprofit Kft.
Forrás: Margitszigeti Színház Nonprofit Kft.

Mindössze két nappal később, augusztus 17-én igazi kuriózum veszi át a helyet a főváros szívének világot jelentő deszkáin. A legendás, hungarikumnak számító 100 Tagú Cigányzenekar teljes létszámmal lép majd a természet ölelésében húzódó irdatlan színpadra, komolyzenei művek mellett tradicionális magyar cigány muzsikával, magyar nótákkal tüzelve fel a jelenlévőket. Hihetetlen virtuozitásukat egyszer mindenkinek látnia, hallania kell! Az est sztárvendégei pedig hazánk méltán népszerű operett sztárjai, Peller Anna, Dancs Annamari, Peller Károly és Laki Péter lesznek.

ELŐADÁS: https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/giuseppe-verdi-attila-opera-2/

Végül, de korántsem utolsó sorban a hónap zárásaként a Nyugat szellemisége és letűnt idők klasszikus kávéházainak hangulata, rég elfeledett dallamok lengik majd be a késő nyári estét. Augusztus 29-én irodalom és zene találkozik a Budapest Bár Pesti történet című koncertjén, ahol régi és új dalok és sztorik elevenednek majd meg a pesti éjszakákról, zenészekről, szerelmekről. A dalokat Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Ferenczi György, Keleti András, Szűcs Krisztián, Kiss Tibor és a nagyszerű Budapest Bár zenekar tolmácsolják, a történeteket pedig két színész vendég: Jordán Adél és Vecsei H. Miklós mesélik el.

www.margitszigetiszinhaz.hu

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, aminek a megrendelője a Margitszigeti Színház Nonprofit Kft.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!