Így hálálja meg az autó motorja a minőségi üzemanyagok használatát (x)

2023. június 20. – 10:55

Így hálálja meg az autó motorja a minőségi üzemanyagok használatát (x)
Kép: Normbenz Magyarország Kft

Másolás

Vágólapra másolva

Az ORLEN minőségi üzemanyagai a motor megóvását és teljesítményének fokozását egyaránt segíthetik.

A nyári időszakban az emberek többsége a megszokottnál hosszabb autóutakra vállalkozik. Különösen fontos ezért ezekben a hónapokban a jármű megfelelő műszaki állapotának fenntartása, hogy a hétvégi kiruccanások és a nyaralóhelyek felkeresése egyaránt gondtalan élményt jelentsen. A motorban és az üzemanyagrendszerben kialakuló lerakódások megelőzése hosszú távon elengedhetetlen az optimális teljesítmény fenntartásához. Ehhez az autónak folyamatos gondoskodásra van szüksége, ezért érdemes olyan üzemanyagokat választani, amelyek összetételükből adódóan segíthetnek a motor tisztításában és tisztán tartásában.

A járműbe kerülő üzemanyag minősége többet számít, mint gondolnánk. Az autó számára a valódi előnyt az üzemanyaghoz hozzáadott adalékanyagok jelentik, amelyek tisztító hatásuk mellett a motor teljesítményének növekedéséhez és az üzemanyagfogyasztás optimalizálásához is hozzájárulhatnak.

A motor tisztán tartására azért van szükség, mert a tökéletlen égés következtében a működés során szénlerakódások képződhetnek a motortérben, s ezek más égéstermékekkel együtt a motorrendszerben maradnak. A mai modern motorok érzékenyek az ilyen lerakódásokra, mivel ezek zavart okozhatnak az üzemanyagáramlásban, ami teljesítménycsökkenést, megnövekedett fogyasztást és hosszú távon a motor működésének veszélyeztetését eredményezi. Mindez megelőzhető, ha a megfelelő hatású adalékanyagokat tartalmazza az üzemanyag.

Az ORLEN benzinkutakon kínált üzemanyagok közül válogatva az autósok több ponton is segíthetik járműveik motorjának tisztán tartását, illetve teljesítményének javítását. A speciális összetételű normál EFECTA és prémium VERVA üzemanyagok számos olyan hozzávalót tartalmaznak, amelyek a motor tisztán tartásában, a lerakódások kialakulásának megelőzésében és a már meglévő, káros lerakódások eltávolításában egyaránt segíthetnek. Az ORLEN üzemanyagok növelhetik a motor teljesítményét és élettartamát, továbbá hozzájárulhatnak a tisztább égési folyamatokhoz, valamint a mérsékelt károsanyag-kibocsátáshoz.

Az ORLEN töltőállomásain a minőségi üzemanyagok mellett a kiadások csökkentését lehetővé tevő, egyénileg időzíthető akciókkal is várja az autósokat: az ORLEN mobilapplikáció használatával a vásárlók literenként 10 forint üzemanyagkedvezménnyel tankolhatnak legalább 20 liter tankolása esetén, havonta akár négy alkalommal. Az appban egyszerűen lehívható kuponkódot a kasszánál bemutatva az autósok havonta négy, tetszőlegesen megválasztott alkalommal kaphatnak azonnali kedvezményt a normál EFECTA, a prémium VERVA, illetve az LPG tankolásának árából. Az akció minden hazai ORLEN-benzinkúton érvényes.

A literenként 10 forint kedvezmény kizárólag az alkalmazás használatával, legalább 20 liter üzemanyag tankolása esetén vehető igénybe havonta legfeljebb négy alkalommal, és más kedvezménnyel nem összevonható. A kedvezmény csak magánszemélyek esetében érvényes, készpénzes és bankkártyás fizetés esetén.

A forgalmazott üzemanyagok pozitív hatásainak megvalósulását több tényező befolyásolhatja, többek között a jármű típusa és állapota, a vezetési körülmények és a vezetési stílus. Az egyes töltőállomásokon elérhető üzemanyagkínálatról és szolgáltatásokról itt tájékozódhattok, a linkre kattintva:
https://orlen.hu/toltoallomasaink/ .

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Normbenz Magyarország Kft.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!