Dobjunk össze valami finomat a rászoruló gyerekeknek! (x)

2023. június 9. – 10:56

Dobjunk össze valami finomat a rászoruló gyerekeknek! (x)
Kép: Foxpost Zrt.

Másolás

Vágólapra másolva

A FOXPOST és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet június 1-jén közös élelmiszergyűjtő akcióba kezdett, hogy olyan bajba jutott családoknak és gyermekeknek segítsenek, akik nem jutnak minden nap meleg ételhez.

A társadalmi felelősségvállalás különösen fontos a FOXPOST számára, a 2022-es Fenntarthatósági jelentésükben a következőt fogalmazták meg: „Fontosnak tartjuk, hogy úgy segítsünk, ahogyan a leginkább tudunk: korszerű és egyszerű logisztikai megoldást biztosítva bevonni a lakosságot civil szervezetek gyűjtőakcióiba”.

A mostani kampány egyik fő célja is az, hogy minél egyszerűbbé, mindenki számára könnyen megoldhatóvá tegyék embertársaik segítését.

A márka által szállított megoldás nagyon egyszerű. Ha segíteni szeretnél, vásárolj tartós élelmiszert a megadott listából, tedd be bármelyik FOXPOST csomagautomata „Adományrekeszébe”, és az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével ők eljuttatják a rászoruló családoknak.

Az akció népszerűsítését a kampány két nagykövete segíti. Farkas Roland „Wolfie”, a Punnany Massif zenekar egyik alapító frontembere, valamint Farkas Richárd séf.

Első lépésként a kampány két nagykövete ellátogatott Miskolcra, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet által üzemeltetett Családok Átmeneti Otthonába, ahol a bentlakó gyerekek segítségével készítettek el egy óriási adag bolognai spagettit és egy nagy fazék grízes tésztát. A menü összeállítása nem véletlen: főleg olyan alapanyagokból dolgoztak, amiket az akció során az adományozóktól is várnak.

A finomságokat az otthon lakói közösen, egy gyereknapi vacsora keretében fogyasztották el. Ez nem csak azért volt fontos, hogy mindenki jóllakjon. A közös főzéssel, terítéssel és étkezéssel a nagyköveteink ezek társadalmi funkciójára, a családon belüli beszélgetések és az együtt töltött idő fontosságára is igyekeztek felhívni a figyelmet.

Az adománygyűjtő akció részletei a www.foxpost.hu oldalon találhatók.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Foxpost Zrt.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!