Évfordulók évada és minden eddiginél színesebb kínálat a Margitszigeti Színházban (x)

2023. május 8. – 10:56

Évfordulók évada és minden eddiginél színesebb kínálat a Margitszigeti Színházban (x)
Fotó: Margitszigeti Színház Nonprofit Kft.

Másolás

Vágólapra másolva

A Margitszigeti Szabadtéri Színház a budapesti kulturális élet egyik meghatározó és markáns terepe. Ez az év az évfordulók és ünnepek éve a Margit-szigeten, hisz 85 éves a Szabadtéri Színház, 150 éves a fővárosunk, Budapest, Petőfi Sándor születésének bicentenáriuma is idénre esik, valamint 30 éves a legelső Jurassic park film, aminek ünneplésére szintén gondolt a teátrum.

A 2023-as évad május 19-én startol, 4 hónapon át várja a közönséget a színes és változatos programkínálat. A Margitszigeti Szabadtéri Színházban mindent egy helyen megtalálhatunk! Olyan exkluzív produkciók közül válogathatunk, mint a Jurassic Park filmzene koncert, a Chico and The Gypsies sztárzenekar, a Luxemburg grófja operettbemutató, a Rómeó és Júlia balettelőadás a Maribori Balett-társulattal, Tango with the Stars Piazzolla est Pretty Yende-t és Nadine Sierra operagálája, Matteo Bocelli legelső koncertje Budapesten és Verdi operája, az Attila.

Természetesen a világsztárok mellett a hazai könnyű-és komolyzenei élet nagyjai is láthatók lesznek. Eddig még sosem látott nagy koncerttel készül ebben a szezonban a Margitszigeti színpadára Zséda, Dohai Attila, Pápai Joci és Caramel is. A régi visszatérők sem maradhatnak el, így érkezik majd Geszti Péter a Best of Geszti produkcióval, Fenyő Miklós a legnagyobb slágerekkel és a Budapest bár is a számos remek énekest felvonultató hagyományos nyárzáró koncertjével, melynek vendége Jordán Adél és Vecsei H. Miklós lesznek. A 10. Színházi Olimpia Záróeseményeként pedig Bartók Béla: A CSODÁLATOS MANDARIN és Maurice Ravel: BOLERO című műve várja majd az érdeklődőket.

„Számomra a legnagyobb mecénás a fizető és visszatérő néző, melyet megbecsülve képes egy színház a színvonalas és értékes szakmai működését fenntartani. A jegyvásárlói látógatóbázis számának tudatos emelése nem elsősorban az előadásszám növelésével, de ezzel összefüggésben a műfajok kínálatának bővítésével történhetet csak meg. Így a mai Margitszigeti Színház közel négyhónapos szezonjában minden műfajnak az azt megillető helye van.

Az opera, a balett, a folklór, a tánc- és zenei előadásoknak, a prózai bemutatóknak, a musical és az operettelőadásoknak, a klasszikus nagy szimfonikus vagy a pop, rock-, jazzkoncerteknek, gyerekelőadásoknak, családi foglalkozásoknak, kiállításoknak együtt van jelentősége a színház fenntartásában. Ezt a komplex közösségi- szín- teret a hazai kiválóságok, együttesek, nemzetközi sztárok és társulatok folyamatos meghívásával működtetjük.” – mondta el Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház ügyvezető igazgatója és művészeti vezetője.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, aminek a megrendelője a Margitszigeti Színház Nonprofit Kft.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!