Neked mi a bakancslistás úticélod? Fesd meg és nyerj egy utat a művészet fővárosába! (x)

2023. április 1. – 10:55

Neked mi a bakancslistás úticélod? Fesd meg és nyerj egy utat a művészet fővárosába! (x)
Jégmadarak szabadon by Karolina Sávolt

Másolás

Vágólapra másolva

8-13 vagy 14-20 év közötti fiatal vagy? Ha igen, akkor neked szól az Alkoss szabadon művészeti pályázata, amely Szárnyalj szabadon! alcímével álomutazásuk megfestésére invitálja a jövő művészeit. A nyertes pályamű alkotója Párizsba utazhat a főtámogató Budapest Airport felajánlásával.

Minden utazni szerető embernek van egy álom úticélja, egy bakancslistás hely, amelyet életében egyszer mindenképpen látni szeretne. Gyerekként is izgatottan vártuk a nyaralásokat, és bármikor útnak indultunk volna egy kis kalandért. Az idén második alkalommal meghirdetett Alkoss szabadon művészeti pályázat kiírói egy ilyen álomutazás megörökítését várják a művészpalántáktól.

Szárnyalj szabadon! szól a pályázat alcíme, és az alkotás közbeni szárnyalásra ösztönöz az Alkoss szabadon kisfilmjének hangulata is.

Marsalkó Dávid, a Halott Pénz zenekar frontembere egy felejthetetlen élményt ígér a díjazottaknak a zenekar Budapest Parkban tartott koncertje előtt. A már hagyományosnak mondható eseményen a pályázat nyertesei tízezer zenerajongó előtt, a nagyszínpadon vehetik át elismerésüket – ahogyan ez a tavalyi évben is történt, amikor a zsűri több száz színvonalas alkotásból választhatta ki a legjobbakat.

A nyertes alkotások utóélete is izgalmasnak ígérkezik: a nyár folyamán az ország több pontján kiállítják őket a nagyközönség számára, majd a Bodó Galériában szervezett exkluzív eseményen árverezik el a műveket, és a bevételből rászoruló óvodákat támogat a kiíró Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány.

És ha ez még nem lenne elég inspiráló ahhoz, hogy ecsetet ragadj, lássuk a díjakat!

A fődíj mindkét korosztályban egy-egy utazás a művészet fővárosába, Párizsba – a Budapest Airport felajánlásával. Emellett Budapest Park Skybox használat, páros Sziget napijegyek, Avalon Park élménynap, CarolynArts alkotói workshop, nagy értékű alkotó csomag, InspiKid box, valamint Régió Játék ajándékutalvány is gazdára talál majd.

Díjátadó 2022-ben a Budapest Parkban – Forrás: Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány
Díjátadó 2022-ben a Budapest Parkban – Forrás: Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány

A Budapest Airport különdíjast választ az alkotásukon a fenntartható utazást megjelenítő jelentkezők közül, akinek nyereménye egy izgalmas és a kulisszák mögé is betekintést engedő családi repülőtér túra. Az Avalon Resort&Spa *****Superior különdíja egy junior gokart megfestése az általuk kiválasztott különdíjas alkotásával, aki családi élménynapon is részt vehet az Avalon Parkban.

Idén rád is számítunk a pályázók között! Az Alkoss szabadon 2023 – Szárnyalj szabadon! kiírás részletei és jelentkezés az Alkossszabadon.com oldalon.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, aminek a megrendelője az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!