Ideje felkészíteni az elektronikai eszközeinket az áramkimaradásokra (x)

2023. február 22. – 11:07

Ideje felkészíteni az elektronikai eszközeinket az áramkimaradásokra (x)
Forrás: 360 PRSolution LLC

Másolás

Vágólapra másolva

Az áramkimaradások akár tönkre is tehetik eszközeinket, így mindenképpen célszerű előre gondolkodni és felkészülni az esetleges problémákra. Talán mindannyian jártunk már úgy, hogy egy villámcsapás miatt elment az áram, és nem voltunk benne biztosak, hogy ismét be fog kapcsolni például a televíziónk. Ennek megoldására születtek meg a szünetmentes tápegységek, amelyek véget vetnek a felesleges feszültségnek, nemcsak bennünk, hanem az eszközeinkben is.

Több mint egy egyszerű eszköz

A szünetmentes tápegységekre úgy gondolunk, mint a nagy szervertermekben lévő biztonsági áramforrásra, azonban ezek az eszközök ennél jóval többet tudnak, ráadásul számos esetben, megkímélhetnek minket a nemkívánatos javítási költségektől. Alapvető szerepük a csatlakoztatott eszközök folyamatos áramellátásának és védelmének biztosítása, például ráköthetjük számítógépünket, tévénket, set-top-boxunkat, vagy akár a világítást, konyhai eszközöket, tehát igazából bármilyen készülékünket, aminek extra biztosítékot szeretnénk nyújtani. Ennek egyetlen határa van, maga az eszköz kapacitása. Magyarországon általában nem beszélhetünk jelentősebb áramkimaradásokról, otthoni környezetben mindössze pár perc szokott lenni, de természetesen ipari környezetben a jogszabályi előírásoknak megfelelően, mindenre fel kell készülni.

Forrás: 360 PRSolution LLC
Forrás: 360 PRSolution LLC

Ezek az eszközök a bejövő áramot is stabilizálják, így túláram esetén – amely lehet akár villámlás, vagy jelentkezhet a visszakapcsolásnál is – nem engedi tovább a megnövekedett feszültséget az eszközeinkre. Így azok nem mennek tönkre, a UPS-ben pedig rosszabb esetben is mindössze egy biztosíték csere lehet indokolt, amely rendkívül alacsony költségvetésből javítható. Természetesen ez az összeg elhanyagolható ahhoz képest, ha a meghibásodott készülékünket kellene cserélni vagy javíttatni.

Az nJoy gyártó nemcsak az otthoni felhasználókra gondolt, hanem az igazán nagy üzleti szereplőkre is, hiszen egyes sorozatok akár 108kW-ot is képesek nyújtani, mindezt abszolút megbízhatóan és hatékonyan.

Rendkívül hatékony megoldás

A UPS-ek energiahatékonysága kulcsfontosságúvá vált, hiszen ez évente több ezer kilowattóra veszteséget jelenthet a nagyobb rendszerek esetében, így érdemes vele foglalkozni, főleg a mai elszállt energiaárak mellet. Az nJoy megalkotta a Ranger sorozatot, amely ipari és automatizált környezethez tervezett háromfázisú UPS-eket foglalja magába. A Ranger energiahatékonysága kiemelten magas, 98,5%-os (közel ideális elektromos kimeneti teljesítmény – AC üzemmódban), ami közvetlenül jelentős költségmegtakarítást jelent a rendszer élettartama során.

Az extrém megbízhatóság kiemelten fontos, így a Ranger sorozat nemcsak könnyen karbantartható és magas rendelkezésre állást kínál, hanem 30kW-180kW teljesítményt (vagy ennek akár a négyszeresét) is képes biztosítani. Ráadásul karbantartáshoz sem kell lekapcsolni, így menetközben bármikor elvégezhető a folyamat a redundanciának köszönhetően. Ezzel csökken a kockázat és a karbantartás költsége egyaránt.

Forrás: 360 PRSolution LLC
Forrás: 360 PRSolution LLC

Mint az élet bármely területe, az otthonunk és a vállalkozásunk is folyamatosan fejlődik, változik. A mai rohanó világban folyamatosan újabb és újabb eszközöket vásárolunk, hogy lépést tartsunk a technológia újításokkal. Ezek az új termékek energiahatékonyabbak, azokban a teljesítményük egyre csak növekszik, gondoljuk például a mobiltelefonok akkumulátoraira. A folyamatosan változó igényeket kívánja kielégíteni az nJoy a Ranger sorozatával, amely akár további három UPS egységgel bővíthető, egészen 720kW-ig, amely már nem egy hétköznapi teljesítmény.

Kisebb kapacitás, magas minőség

Természetesen számos esetben előfordulhat, hogy ekkora teljesítményre nincs szükség, ilyenkor célszerű költséghatékonyabb megoldást választani, ami bár hasonlóan magas minőséget nyújt, ugyanakkor kisebb kapacitással rendelkezik.

A Garun termékkategóriában újdonságként jelentek meg ezek a kisebb, 10KL (10kW) és 20KL (20kW) modellek, a már meglévő, akár 80KL (80kW) mellett, melyek hatékonysága 94.5%, illetve 98.5% között van a felhasználás módjának függvényében. Egy teljes környezet – elektromos rendszer – legfontosabb pontja a UPS. Így létfontosságú, hogy helyszínen és távolról egyaránt elérhessük beállításait. A helyszínen történő beállítást segíti a többnyelvű grafikus LCD érintőképernyő, a távoli elérést pedig egy úgynevezett SNMP kártyán keresztül tehetjük meg. Elektromos eszközeink bővülése esetén, a Garun abszolút flexibilis, hiszen akár három külön akkumulátor-szekrényt is csatlakoztathatunk hozzá.

Forrás: 360 PRSolution LLC
Forrás: 360 PRSolution LLC

Ahogy a cikkünk elején már említettük, mind az otthoni, mind pedig a nagyvállalati felhasználóknak szükségünk van UPS-ekre ahhoz, hogy berendezéseiket biztonságban tudhassák és folyamatosan üzemeltethessék azokat. A tavasz érkezésével a viharok is beköszöntenek, melyek súlyos károkat okozhatnak. Akár van biztosításunk, akár nincs, mindenképpen bosszúsággal jár, így érdemes megfontolni az ilyen eszközök használatát, cseréjét legyen szó akár céges, ipari környezetben, akár otthonainkban egyaránt.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, aminek a megrendelője a 360 PRSolution LLC.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!