Miskolci Egyetem: ösztöndíjakkal megszerezhető piacképes tudás(x)

2023. február 1. – 10:56

Miskolci Egyetem: ösztöndíjakkal megszerezhető piacképes tudás(x)
Fotó: Miskolci Egyetem

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolc kar, tizenkét képzési terület, több mint kétszáz szak. A Miskolci Egyetem a lehetőségek tárháza a műszaki és földtani tudományoktól a jogtudományon, az egészségtudományon és a bölcsészettudományon át a zeneművészeti képzésekig. Piacképes diplomák, versenyképes és pénzre váltható tudás, karrierutak, ösztöndíjak, hallgatói támogatások is szerepelnek a kínálatban.

Új év, új szakok, új szabályok

Az idei felvételi időszak újdonsága az is, hogy az önköltséges képzésekre felvett hallgatók legjobb tíz százalékának a befizetett önköltség összegét pályázati úton, ösztöndíjként visszautalja az egyetem. A sorrendet a felvételi összpontszám alapján állapítják majd meg.

Az alap-, osztatlan és mesterképzéstől a doktori iskolákig terjedő oktatási kínálat folyamatosan bővül. A jövő tanévben először indul a kommunikáció- és médiatudomány, az informatikatanár és a közgazdasági adatelemző képzés, de első alkalommal hirdetik meg angol nyelven a gazdálkodási és menedzsment szakot.

A 2023. évi felvételi eljárásban a Miskolci Egyetem nem határozott meg minimumpontszámot, a felvehető diákok számának a kari kapacitások szabnak határt. Öt szak – a jogász osztatlan képzés, az anglisztika és germanisztika alapképzések, az angol nyelv és irodalom, valamint a német nyelv és irodalom osztatlan tanári képzések – kivételével pedig nem követeli meg az intézmény az emelt szintű érettségit a felvételizőktől.

Az önállóság szabadsága

A miskolci Egyetemváros kivételes természeti adottságú campusán minden egy helyen megtalálható, ami a diákéletet szolgálja: a kétezer férőhelyet kínáló kollégiumok, ahonnan pár perc sétával elérhetőek az oktatási épületek, az étterem, a sportlétesítmények és a diákklubok. A tanulás mellett az egyetemi fesztiválokon és a szabadidős rendezvényeken az önállóság szabadságát is át lehet élni.

A Miskolci Egyetem nem csak diplomát, hanem karriert is ad! A szakmai kiválósági programok, az újító szellemű oktatási-kutatási tevékenység az idegen nyelven tartott képzésekkel és a külföldi tanulmányi ösztöndíj-lehetőségekkel kiegészülve előszobái lehetnek az itt végzett hallgatók nemzetközi sikereinek.

Szellemi világörökség

Az universitas büszkén őrzi a selmecbányai jogelőd iskola alapításáig, 1735-ig visszanyúló gyökereit. Az abból az időkből fennmaradt, a szakma szeretetén és a közösség összetartozásán alapuló évszázados diákhagyományok ma ott szerepelnek a kulturális világörökség jegyzékében.

Pillanatképek a Miskolci Egyetemről:

Képzési és felvételi információk a Miskolci Egyetem honlapján

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Miskolci Egyetem.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!