Menj biztosra! Számold a felvételi pontokat az SZTE kalkulátorral! (x)

2023. január 31. – 10:56

Menj biztosra! Számold a felvételi pontokat az SZTE kalkulátorral! (x)
Forrás: Szegedi Tudományegyetem

Másolás

Vágólapra másolva

Bár az egyetemi felvételi pontszámítás összetettnek tűnik, egy új, szegedi fejlesztésnek köszönhetően pár kattintás, és megvan az eredmény.

A Szegedi Tudományegyetem pontkalkulátorral segíti a felvételizőket abban, hogy a jelentősen megváltozott 2023-as felvételi eljárás során könnyedén kiszámolhassák, hány pontjuk van.

Szakál Péter, a Szegedi Tudományegyetem oktatási igazgatója hangsúlyozta: a Szegedi Tudományegyetem szakokra profilozott, megújult pontrendszerének célja, hogy minden jelentkező a számára legkedvezőbb felvételi pontot szerezhesse meg élethelyzetének, tudásának, korábbi teljesítményének elismeréseként.

Szakál Péter – Forrás: Szegedi Tudományegyetem
Szakál Péter – Forrás: Szegedi Tudományegyetem

A modern és hallgatóbarát szolgáltatásban elérhető az SZTE-n választható több mint 500 képzés felvételi követelménye. Egy rövid regisztráció után kiválasztható az adott kar és szak, majd az elért vagy várható érettségi eredmények kitöltése után a rendszer kiszámolja az összpontszámot. A jelentkezők az előző évek felvételi pontszámait is megtalálják a kalkulátorban.

– fogalmazott.

A https://pontkalkulator.szte.hu/ oldalon elérhető alkalmazás összegyűjti az egyes szakoknál a plusz pontokat, ráadásul segít a legmegfelelőbb szak kiválasztásában. Az oldalon keresztül a jelentkezők a felvételivel kapcsolatos kérdéseiket is feltehetik az egyetemi szakértőknek.

Matijevic Kata – Forrás: Szegedi Tudományegyetem
Matijevic Kata – Forrás: Szegedi Tudományegyetem

A kalkulátorról az egyetem novemberi nyílt napján hallottam, és amikor megjelent az SZTE honlapján, ki is próbáltam. Mivel az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar nemzetközi tanulmányok szakára szeretnék jelentkezni, fontosnak tartom, hogy minél magasabb pontszámot érjek el. Ez az alkalmazás nagy segítséget nyújt a felkészülésnél, hiszen a kapott eredmény alapján láthatom, hogy hogyan kell majd teljesítenem az érettségin. Ez számomra egyben motiváló is, mert a maximális többletpont eléréséért két tantárgyból fogok emelt szinten érettségizni.

– osztotta meg tapasztalatát Matijevic Kata, a Szegedi Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum végzős tanulója.

Tíz érv a Szegedi Tudományegyetem mellett

  1. Akár 150 ezer forintos ösztöndíjjal támogatják a tehetséges, végzős középiskolás diákokat. Az SZTE START ösztöndíjra azok pályázhatnak, akik első helyen jelentkeznek és felvételt nyernek az intézménybe.
  2. Az SZTE Junior Akadémia széles körű tehetséggondozó programokkal, ösztöndíjakkal, pályaválasztási tanácsadással és osztálykirándulásokkal segíti a felvételiző hallgatókat.
  3. A világ legnagyobb online oktatási platformja, a Coursera és a Szegedi Tudományegyetem együttműködésének köszönhetően a hallgatók akár a Yale, a Michigani Egyetem vagy épp a Google, a Facebook és az IBM kurzusait is díjmentesen elvégezhetik.
  4. Az SZTE tagja a European University Alliance for Global Health (EUGLOH) szövetségnek, amelyben 9 európai egyetem csaknem 300 ezer hallgatója vesz részt. Féléves vagy rövidebb, kurzus-jellegű jelenléti és online programokra jelentkezhetnek a hallgatók, akik francia, német, norvég, portugál, spanyol, svéd és szerb oktatók és egyetemisták társaságában fejlődhetnek.
  5. Az Erasmus programban az SZTE-s hallgatók 36 ország 556 európai partneregyetemén tanulhatnak. Évente mintegy 500 diák tölt ösztöndíjjal fél évet szakterületének megfelelő részképzésen valamely európai egyetemen.
  6. Az SGroup nemzetközi egyetemi innovációs hálózat egyedüli magyar tagjaként évente 70-80 szegedi diák vesz részt Európán kívüli mobilitási programokban, észak- és dél-amerikai, japán, kínai és ausztrál egyetemek hallgatóival együtt.
  7. Az SZTE Idegennyelvi Kommunikációs Intézet angol, német, francia, olasz, orosz és spanyol kurzusokat, az SZTE Konfuciusz Intézet kínai nyelvórákat kínál. Az American Corner Szeged angol, a Frankofón Egyetemi Központ francia nyelvű tudományos és kulturális programokkal várja a hallgatókat.
  8. A szegedi egyetemisták lakhatását öt központi és hat kari kollégium biztosítja több mint 4000 férőhellyel.
  9. Szeged élen a kultúrában is: a hallgatók garantáltan találnak maguknak érdekes kulturális programot. Az SZTE nagyszabású rendezvényei közül kiemelkedő az Őszi Kulturális Fesztivál és az Egyetemi Tavasz programsorozat.
  10. A hallgatók több mint 50 féle sportágból választhatnak: vitorlázás, sárkányhajózás, atletizálás, tenisz, jóga, számos labdajáték és önvédelmi sport is elérhető az egyetemen.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Szegedi Tudományegyetem.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!