Százezreket spórolhatsz egyetlen döntéssel a szakértő szerint (x)

2023. január 25. – 10:56

Százezreket spórolhatsz egyetlen döntéssel a szakértő szerint (x)
Sárospataki Albert – fotó: Billingo

Másolás

Vágólapra másolva

A korábbinál nehezebb időszakra készülnek a vállalkozások, de az év eleji újratervezések kitűnő alapot adnak a költségek optimalizáláshoz, a hatékonyság és a bevételek növeléséhez is. Az apró változtatások akár máról holnapra is bevezethetők, egy tudatosan kiválasztott, sokoldalú szoftverrel pedig a folyamatok is jól érezhetően felgyorsíthatók.

Költségoptimalizálás lépésről lépésre

A minden oldalról emelkedő árak miatt most akkor is érdemes felülvizsgálni a kiadásokat, ha a vállalkozás eddig is szigorú rend szerint követte őket. Ha viszont korábban nem készült táblázat a költségekről, akkor mindenképpen kerüljön a prioritási lista élére! Jó, ha a pénzügyesnek van erre kapacitása, ha viszont a cégben mindenki szoros ütemterv szerint dolgozik, a legjobb, ha amennyire csak tudjuk automatizáljuk az adminisztrálását. Ez ma már nem futurisztikus jövőkép, óriási segítséget jelent, hogy minden számlát kötelező feltölteni a NAV Online Számla rendszerbe. Az erre alkalmas szoftverek pedig a vállalkozás számára kiállított számlaadatok visszaszinkronizálásával automatikusan importálják az adatokat, és mindössze a kategóriákba rendezést kell elvégezni.

Sokat spórolhatunk a szoftverhasználaton

Éves szinten meglepően sok tíz-, sőt akár százezer forintba is kerülhetnek a különböző szoftverek, például a számlázó program is. Érdemes ezt a területet kiemelten megvizsgálni. A már nem használt előfizetéseket lemondani, a folyamatosan működtetett, havonta fizetett szolgáltatásokat pedig évesre váltani. Utóbbival akár az éves díj 10-20%-a is megspórolható.

Újító hozzáállás a különböző szolgáltatásokat egyetlen eszközből intézni. Előnye, hogy csak egy felületet kell használni, ezáltal érezhetően hatékonyabbak az üzleti folyamatok és nem kell mindent manuálisan elvégezni. Ezzel jobban kihasználhatók a HR erőforrások, mégis minden adat azonnal rendelkezésre áll, amivel nemcsak napi több órányi munkaidő szabadulhat fel, de havonta akár újabb tízezer forintok maradhatnak a kasszában.

Érdemes megvizsgálni azt is, hogy milyen szolgáltatásokat használunk rendszeresen és milyen, azóta megjelent, új fejlesztések segíthetnék a jövőben még inkább a vállalkozás növekedését, hatékonyságát.

A számlázás és a kiadások nyilvántartása mellett minden vállalkozásban kulcstényező például a dokumentumok átlátható kezelése. Ügyfelenként akár órákat is megtakaríthatnak a saleses és pénzügyes kollégák, ha a manuális rögzítés helyett néhány gombnyomással készülnek az árajánlatok és megrendelőlapok. Ezek alapján pedig automatikusan generálja a rendszer a számlákat, szállítóleveleket vagy éppen a teljesítési igazolásokat.

Minimális kockázat, maximális bevételek

„Nehezebb időkben még fontosabb a naprakész partnerfigyelés és céginformációs támogatás is, mert a korán felismert fizetési nehézségek, a hanyatlásra utaló trendek vagy éppen az árbevételhez képest irreleváns árajánlatok ismerete jelentősen csökkenti az üzleti kockázatot” – mondta Sárospataki Albert, a Billingo Vezérigazgatója.

Érdemes tágítani a bevételi forrásokat, és akkor is figyelemmel kísérni a pályázati lehetőségeket, ha nem terveztünk 2023-ra jelentős bővítést vagy fejlesztést. Várhatóan 2023-ban is széles lesz az üzleti és lakossági tenderek köre. Pályázati tanácsadó bevonásával és egy kis nyitottsággal akár új ötletek is születhetnek a tevékenységi kör bővítéséhez vagy éppen a magánéleti jóllét növeléséhez.

„A fenti igényeket ma már számos szolgáltató biztosítja, a Billingo One-ban viszont mindez egyetlen szoftverben elérhető, az ára pedig csak töredéke annak, ha külön-külön kellene előfizetni a szolgáltatásokra. Mindemellett a Billingo az eddig használt rendszerekben tárolt adatok automatikus szinkronizálásával a szoftverváltást is támogatja. Így az akár hetekig tartó bevezetés helyett, néhány óra múlva már egyetlen, új, átlátható rendszerből menedzselhető a vállalkozás működése” – tette hozzá Sárospataki.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Billingo Technologies Zrt.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!