Hol éri meg igazán letelepedni az energiaválság közepette? (x)

2022. december 7. – 10:55

Hol éri meg igazán letelepedni az energiaválság közepette? (x)
Kép: Lake11 Home & Park by Atenor

Másolás

Vágólapra másolva

Rekordot döntött a magyarországi költözések száma a tavalyi évben: 307 ezren változtattak lakhelyet egy év alatt a KSH adatai szerint. A főleg vidékre, agglomerációba költözési hullám fellendülését a kibővített otthonteremtési támogatások is elősegíthették, idén azonban más tényezők alakítják majd az ingatlanpiacot: a jelen pillanatban is zajló energiaválság hatására ugyanis felértékelődnek az olcsón fenntartható, energiahatékony, új építésű ingatlanok!

A kertes ház romantikája és valósága

A családot tervezők fejében az otthon fogalma gyakran egyet jelent egy kertes házzal, ahol mindenkinek külön szoba jut, a gyermekek jó levegőn, zöld környezetben nőhetnek fel. A mérleg másik oldalán ott vannak a fővárosi munkalehetőségek, a jó iskolák, óvodák, bevásárlási lehetőségek, a kulturális- és gyermekprogramok sokasága. Az idősebb generáció képviselői sem könnyen mondanak le a házról, amelyet évtizedekig az otthonuknak tudhattak, ahol felnevelték a gyermekeiket, noha a kertes házak többsége energetikai szempontból korszerűtlen (ezáltal a rezsiköltségek az egekbe emelkednek), az ingatlan egyes részei a gyerekek kirepülése után kihasználatlanná válnak, és a ház körüli munkák egy bizonyos kor fölött már megterhelők lehetnek.

Forrás: Lake11 Home & Park by Atenor
Forrás: Lake11 Home & Park by Atenor

Megváltozott igények, új típusú életterek

Egy zöldövezeti, gázhasználat nélküli, energiahatékony lakóparki lakás remek alternatívája lehet egy kertes háznak. Itt lépnek színre azok az ingatlanfejlesztők, akik még Budapest határain belül kínálnak ilyen adottságokkal rendelkező új építésű otthonokat. Ilyen gigaberuházás például a LAKE11-projekt, a XI. kerületben, a Kánai-tó partján, ahol a lakások megújuló energiát használnak majd, ami jelentős mértékben csökkenti a fenntartási költségeket. A LAKE11 lakások ráadásul méretüket tekintve is jó alternatívái lehetnek egy kertes háznak, hiszen a fővárosban megszokott 40-50 négyzetméteresnél jóval nagyobbak, átlagosan 70 négyzetméteresek, praktikus elrendezésűek és világosak, sőt mindegyik otthonhoz tartozik kényelmesen berendezhető terasz vagy akár magánkert. A fejlesztő pedig a családi házak alternatíváját kínáló nagy alapterületű praktikus alaprajzú családi lakások tervezésére is kiemelt figyelmet fordított.

Kép: Lake11 Home & Park by Atenor
Kép: Lake11 Home & Park by Atenor

Zöldben, mégis mindenhez közel

A jóval kedvezőbb fenntartási költségek és a tér élménye mellett a természetközeli életről sem kell lemondanunk egy lakóparki lakásban. A gyermekünket parkos, ugyanakkor biztonságos környezetben nevelhetjük, egy terasz vagy egy kisebb méretű kert remek lehetőséget biztosít a szabadban eltöltött időre, mégsem kell sokat bajlódnunk a karbantartással. Nagyszülőként is nagyban megkönnyíthetjük a dolgunkat egy fővárosi, korszerű, méretében és funkciójában is a saját igényeinkre hangolt lakóparki otthonnal, ahol megmarad a kertes ház élménye, ugyanakkor minden, amire szükségünk lehet (bevásárlás, orvosi ellátás) karnyújtásnyira van tőlünk. Az sem utolsó szempont, hogy egy modern, fővárosi lakás értékállóságban is verhetetlen: gyermekeink és unokáink a jövőben is jól kihasználható ingatlanhoz juthatnak majd.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Lake11 Home & Park by Atenor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!