Hogyan alakítsunk ki kapszulagardróbot? (x)

2022. november 4. – 10:59

Hogyan alakítsunk ki kapszulagardróbot? (x)
Forrás: Freepic

Másolás

Vágólapra másolva

Csodálatos egy kicsi, rendkívül jól berendezett gardrób, amely a stílusunkhoz tökéletesen illeszkedő és egymáshoz remekül kombinálható ruhákkal van felszerelve. Hogyan kell mindezt megvalósítani? Hol kell elkezdeni? Erről fogunk most beszélni. Ebből a bejegyzésből megtudhatod, hogy melyek a kapszulagardrób kialakításának módszerei, és hogy ez amúgy nem mindig jelent tényleges minimalizmust. Nézd meg, hogyan építhetsz fel egy valóban legendás kapszulagardróbot!

Mi az a kapszulagardrób?

A kapszulagardrób a 70-es évekből származó trend, amelyet a következő évtizedben Donna Karan propagált. Tulajdonképpen egy szezonális teljes ruhatár létrehozásának ügymenete, amit a saját stílusjegyeink tükrében beszerzett kis mennyiségű alapruhák sorozata alkot, általában alapszínekben, amelyek jól illeszkednek egymáshoz, és a kiegészítőink kíséretében rendkívül jól tovább tuningolhatók. Az így kiválasztott gardrób tartalmának körülbelül 3 hónapig, azaz egy szezon teljes hosszáig ki kell elégítenie az igényeidet. Ez idő alatt nem adhatsz hozzá mást a gardróbodhoz, az esetleges vásárlásokkal kizárólag a következő szezonra tervezheted a készleteidet.

A kapszula természetesen tartalmazza az összes felső- és alsóruházati elemet, valamint a lábbelik és kabátok tárházát. Segítség gyanánt itt is hagyjuk neked az Answear.hu kabátok linkjét: https://answear.hu/k/noi/ruhazat/kabatok. Nem számítanak bele a kollekcióba az alsóneműk, a kézitáskák, a kiegészítők, az ékszerek, a sportruházati termékek, a pizsamák és a ház körüli munkákhoz és kikapcsolódáshoz szükséges dolgok, úgyhogy nyugi, marad azért terület, ahol kiélheted a vásárlási szenvedélyed!

Forrás: Freepic
Forrás: Freepic

Hogyan alakítsunk ki minimalista gardróbot optimális megközelítéssel?

Nos, ez a minimalista gardrób praktikus változata. Közel sem a legradikálisabb módszerek szerint készült ortodox verzió, ahol a ruházati költségvetés is extrém módon korlátozott. Itt a tételek száma nagyjából 40 elem környékén ingadozik egy adott szezonban. Ez segít a kevésbé extrém minimalistáknak vagy azoknak, akik most szeretnék elkezdeni ennek a műfajnak a megvalósítását, hogy két fontos dolgot foganatosítsanak a saját berkeikben is:

  • minimalizálják a gardrób teljes tartalmát,
  • és tartózkodjanak a felesleges dolgok vásárlásától.

Ezt úgy tudják abszolválni, hogy a már kialakított szezonális gardrób ruhái ismétlődnek a következő évad kapszuláiban, már amennyire természetesen az év adott szakaszában ez ténylegesen kivitelezhető. Egy ilyen gardrób tulajdonosa akkor vásárol, ha valami tönkremegy, vagy már a következő szezon portfólióját kalkulálja, illetve ha valóban megéri a shopping.

Ha szereted a mintákat és a színeket, lehet több hely is a kapszuládban ezeknek az extra dolgoknak, de így nagyobb a hibahatár, mivel a lényeg gyakorlatilag az, hogy egy ilyen kollekcióban minden mindenhez passzoljon. Egy ilyen összeállításban, amely ahogy már említettük, megközelítőleg 40 elemet tartalmazhat, olyan ruhadarabok lehetnek, mint:

  • 4 pár nadrág
  • 2-3 szoknya
  • 3 ruha
  • 4 db alapszínű póló
  • 2-3 hosszú-ujjú póló (fehér, fekete és tengerészcsíkos)
  • 3 ing (fehér, színes/mintás, farmer)
  • kardigán
  • 3 pulóver/blúz
  • kapucnis pulcsi
  • kabát (például trench kabát, ami nagyon sokoldalú és mindenhez jól passzol), dzseki: https://answear.hu/k/noi/ruhazat/kabatok-es-dzsekik/kabatok
  • 5 pár cipő (magassarkú, balerina és tornacipő).

(Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, aminek a megrendelője az Answear.com S.A )

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!