Ezek lennének a legjobb kriptók, amiket megvehetsz 1 dollár alatt? (x)

2022. október 31. – 11:20

Ezek lennének a legjobb kriptók, amiket megvehetsz 1 dollár alatt? (x)
forrás: Dash 2 Trade

Másolás

Vágólapra másolva

Az elérhető kriptovaluták száma 2021. elején megközelítőleg 4,000 volt. Ez a szám egy évvel később a duplájára emelkedett és a tempó azóta se mutatott lassulást, sőt. A lassan telítetté váló piac miatt egy új projektnek sokat kell ahhoz tennie, hogy képes legyen kitűnni a versenytársak közül.

Alábbi írásunkban három ilyet mutatunk be, amiknek az értéke, izgalmas felhasználási módjuk miatt a mai ár sokszorosát érheti.

Dash 2 Trade

A Dash 2 Trade fejlesztőinek célja, hogy létrehozzák a kriptopiac Bloomberg Terminálját. Ennek segítségével az összes lényeges mutató egy platformon belül lesz megtalálható, viszont a Bloomberg Terminál árának a töredékéért. Az előértékesítési szakaszában lévő projektre hatalmas az igény, amit az is jól mutat, hogy 1 nap alatt több, mint félmillió dollár gyűlt össze.

A korai támogatók amellett, hogy kedvezményes áron juthatnak hozzá a Dash 2 Trade natív tokenjéhez, a D2T-hez, számos más előnyben és részesülnek.


Amennyiben a befektetők úgy döntenek, kedvezményesen vásárolt érméik egy részét alap, vagy prémium előfizetésre válthatják. Ez az előfizetés pedig előnyök garmadáját foglalja magában, kezdve a hamarosan bevezetésre kerülő auto-trade funkciótól, a társadalmai indikátorokon keresztül, egészen az előértékesítés-figyelőig. A projekt további előnye, hogy a programozókból, kereskedőkből és mennyiségi elemzőkből álló 15 fős csapat munkáját már több, független szerv is validálta.

A felhasználóknak ezeken túl olyan funkciók használatára is lehetőségük nyílik, mint a listázási figyelmeztetések bekapcsolása, a közösségi kereskedés vagy a láncol belüli (on-chain) elemzések használata. Ezek segítségével a Dash 2 Trade bármelyik kriptoérméről mélyreható és széles körű információt tud gyűjteni, ami alapján könnyen lehet dönteni egy befektetés észszerűségéről.

IMPT

Nehéz lenne izgalmasabb tokent találni, mint az IMPT. Röviden összefoglalva a fejlesztők célja a karbonkredit, vagy más néven szén-dioxid kredit piac forradalmasítása.

A karbonkreditek használata egyre több országban válik kötelezővé. Használatával a legnagyobb vállalatokat is rá lehet kényszeríteni, hogy vegyék ki a részüket a környezetvédelemből. Minden kibocsátott tonna szén-dioxid után a vállalatok kötelesek 1 karbonkreditet megvásárolni. A vásárlás összege egy olyan céghez kerül, aminek a fő feladata a légkörből a szén-dioxid kivonása. A folyamat végeztével a vállalat fedezi az általa kibocsátott károsanyag mennyiség eltávolítását a légkörből.

forrás: IMPT.io
forrás: IMPT.io


Az elképzelés példás, de a rendszer működése még kifejezetten problémás. Azon túl, hogy a nagyvállalatok számára hihetetlenül túlbürokratizált, emellett az átlagpolgár számára egyáltalán nem elérhető egy egységesített karbonkredit-kereskedelemi hálózat sem. Köszönhetően az IMPT ökoszisztémának, a mostaninál lényegesen egyszerűbb és gyorsabb módon tehetne mindenki a környezet megóvásáért.

Az IMPT ökoszisztéma használatával a karbonkredit-kereskedésen túl számos más előny is jár. A felhasználó például dönthet úgy, hogy az általa birtokolt kriptoérméket nyugdíjjazza. Ezzel az eljárással a vállalatokhoz hasonlóan, 1 tonna szén-dioxid kivonásra kerül a környezetből. Jutalmul, a befektető pedig értékes NFT műalkotásokat kap, amiket az IMPT piacterén értékesíthet.

Az IMPT előértékesítési szakaszában kedvezményes áron lehet hozzájutni az érmékhez, az első szakasz lezárulását követően az érme értéke közel a duplájára fog emelkedni.

Calvaria

A Calvaria egy ingyenesen is kipróbálható P2E kártyajáték. A P2E, vagyis Play-to-Earn játékok lényege, hogy blokklánc technológiával és NFT-k használatával lehetővé teszi a játékosok számára, hogy ügyességük függvényében, a játék során kriptovalutához jussanak. Számos elérhető P2E játék létezik, a Calvaria mégis kitűnik a versenytársai közül.

forrás: Calvaria.io
forrás: Calvaria.io


A hasonló játékok egyik ismertetőjegye, hogy nem áll rendelkezésre ingyenes, csak fizetős verzió. A Calvaria esetében erről nem beszélhetünk, a fejlesztők tervei szerint párhuzamosan fog megjelenni az ingyenes és a fizetős verzió is. Ez azért nagy dolog, mert ezáltal nem zárják ki a hétköznapi játékosokat, viszont teret adnak azoknak, akik komolyabb szinten is befektetnének a projektbe.

Rövid összefoglalónkban jól látszik, hogy a kriptopénzekben, és a mögöttük álló blokklánc-technológiában hatalmas lehetőségek rejlenek. Legyen szó akár környezetvédelemről, piaci elemzésről vagy játékokról, biztosak lehetünk benne, hogy a kriptopénzek térhódítása még csak most kezdődik.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, aminek a megrendelője a Finixio.com.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!