Ez az új környezetbarát kriptopénz 2023-ra 10x többet érhet (x)

2022. október 29. – 11:03

Ez az új környezetbarát kriptopénz 2023-ra 10x többet érhet (x)
forrás: IMPT.io

Másolás

Vágólapra másolva

A kriptopénz piacról sok mindent el lehet mondani, azt azonban egészen biztosan nem, hogy környezetbarát befektetésnek számítana. A Bitcoin ellenőrzése és előállítása 2021-ben például megközelítőleg akkora energiaigénnyel rendelkezett, mint egész Hollandia.

Mivel a karbonkreditek használata még viszonylag új, ezért az alkalmazott gyakorlat is kezdetleges, a vállalatok számára túlbürokratizált, a magánemberek részéről pedig elérhetetlen a karbonkreditek használata. Ezekre a problémákra kínál megoldást az IMPT által létrehozott ökoszisztéma.

Az IMPT rendszere rugalmas és könnyen átlátható, ráadásul bárki számára lehetővé teszi a karbonkredit-kereskedést. A piac igényét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy két hét leforgása alatt az előértékesítés első szakaszában több, mint 8 millió dollár gyűlt össze.

Az IMPT fejlesztői partneri szerződések segítségével még ennél is tovább mennének. Amennyiben egy kereskedő (például a most csatlakozó Amazon) jelzi együttműködési szándékát, a termék eladásainak egy része karbonkreditek vásárlására lesz fordítva. Ezzel a vásárló az IMPT által használt kriptopénzhez jut, továbbá a vállalat csökkenti a légkörbe kerülő CO2 mennyiséget.

Ezen túl az IMPT ökoszisztémája lehetőséget kínál a birtokolt tokenek nyugdíjazására is. A nyugdíjazással az NFT formában létező karbonkredit megsemmisítésre kerül, amivel párhuzamosan a légkörből is kivonódik a kreditnek megfelelő mennyiségű szén-dioxid.

Dash 2 Trade – megoldás az átverések ellen

Nem ritka eset, hogy a kriptoérmék előértékesítése során csatlakozó kereskedők később a befektetett összegnek a sokszorosához jutnak. Ellenben naivitás lenne azt gondolni, hogy ez minden esetben így van, többször is előfordult már, hogy az előértékesítés során összegyűjtött összeggel a fejlesztők egyszerűen eltűntek. Többek között ennek elkerüléséhez nyújt segítséget a kisbefektetőknek a Dash 2 Trade.

forrás: Dash 2 Trade
forrás: Dash 2 Trade

Ezt felismerve, számos kezdeményezés indult útnak az elmúlt időszakban azzal a céllal, hogy javítsa a szektor megítélését és támogassa a környezet megóvását. A jelenleg előértékesítési szakaszában lévő IMPT egyike ezeknek a kezdeményezéseknek.

IMPT – a zöld kripto ami forradalmasítja a szén-dioxid krediteket

Az IMPT a karbonkreditek piacát kívánja forradalmasítani és egységesíteni. A karbonkreditek, vagy más néven szén-dioxid kreditek egy tonnának megfelelő, légkörbe juttatott szén-dioxidnak felelnek meg. A karbonkreditek használata adó formájában egyre több országban jelenik meg a környezetszennyező cégekkel szemben. Annak függvényében, hogy egy vállalatnak mekkora a károsanyag-kibocsátása, ennek megfelelő mennyiségű karbonkreditet kell vásárolnia. A kreditek megvásárlását követően, erre szakosodott cégek kivonják a légkörből a karbonkreditnek megfelelő mértékű szén-dioxidot. Lényegében ez az adó a kivonással foglalkozó cégek működését fedezi.

A Dash 2 Trade egy korai szakaszban lévő kripto elemzéssel foglalkozó, mesterséges intelligenciát használó platform. A több, független szerv által validált transzparens projekt célja, hogy létrehozzák a kriptopiac Bloomberg Terminálját. A platform segítségével lehetővé válik a társadalmi indikátorok profilozása, listázási figyelmeztetések monitorozása és az előértékesítési érmék elemzése.

A fejlesztőcsapat ígérete szerint a honlap béta verziója 2023 első negyedében fog elindulni. Ezt követően számos eszköz kerül bevezetésre, majd 2024-ben elérhetővé válik az auto-trade API is. Ennek segítségével a felhasználók teljesen automatikusan, egy mesterséges intelligencia segítségével hajthatnak végre különböző kriptopiaci adás-vételeket.

Hasonló szolgáltatásokhoz többnyire kétes oldalakon keresztül lehet jutni, több ezer dolláros előfizetésért cserébe. A Dash 2 Trade azonban ennek az összegnek a töredékéért kínál egy olyan szolgáltatási csomagot, ami sehol máshol nem elérhető.

Egy jó projekt ismérve, hogy nem csupán fizetős, de ingyenes verzióval is rendelkezik. Ez nem csak a Dash 2 Trade-re, de a Calvariara is elmondható.

Calvaria – keress pénzt játékkal

A Calvaria egy P2E (Play-to-Earn, vagyis Játssz és keress) blokklánc alapú játék. A játékosnak a rendelkezésére álló pakliját kell bővítenie, amivel később más valódi játékosok ellen csatába szállhat. Sikeres csata esetén pedig értékes NFT kártyákat kap jutalmul, amiket később kriptovalutára lehet váltani.

Forrás: Calvaria.io
Forrás: Calvaria.io


Ami megkülönbözteti a Calvaria-t más hasonló P2E játéktól, hogy a fizetős verzió mellett lehetőség nyílik költségek nélküli, ingyenes verzió használatára is. A fejlesztők tervei szerint két hasonló játékot fognak megjelentetni 2023 elején, amiknek az egyetlen lényegi különbsége a P2E funkció lesz. Ennek köszönhetően a játékosok nyugodtan kipróbálhatják és gyakorolhatják az ingyenes verziót, mielőtt csatlakoznának a P2E verzióhoz.

Ahogy láthatjuk, számtalan izgalmas projekttel találkozhatunk, amik más és más felhasználási módot nyújtanak a befektetők számára. A környezetvédelemtől kezdve a szórakozáson keresztül a kriptopénzek elemzéséig, a blokklánc technológia egyre inkább az életünk szerves részévé fog válni. Már ez elég indok lehet arra, hogy alaposabban megismerjük azokat a kezdeményezéseket, amikre később úgy fogunk gondolni, mint a korai Bitcoinra: de jó lett volna, ha akkor veszem meg, amikor még csak néhány dollár volt.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, aminek a megrendelője a Finixio.com.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!