Ezek a legjobb kriptók, amikbe érdemes befektetni 2022-ben (x)

2022. október 26. – 10:55

Ezek a legjobb kriptók, amikbe érdemes befektetni 2022-ben (x)
forrás: Dash 2 Trade

Másolás

Vágólapra másolva

Túlzás nélkül ki lehet jelenteni, hogy a kriptopénzek piaca válságos időszakon megy keresztül. A túláradó befektetői magabiztosság gyakorlatilag egy év alatt szertefoszlott, amire ékes bizonyíték a nagyobb kriptoérmék árfolyamváltozása. Az elmúlt egy évben a Bitcoin 70%-ot, az Ethereum 68%-ot veszített értékéből, mindezt úgy, hogy a közvélemény ezeket a tokeneket a stabilabbak közé sorolta. Ennek ellenére azonban korai lenne leírni a teljes piacot.

A legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező érmék kitaposták az ösvényt több olyan kezdeményezésnek, amik innovatív, eddig nem alkalmazott technológiák segítségével forradalmasítanák a piacot. Alábbi írásunkban ezek közül mutatunk be néhányat.

Dash 2 Trade

Ahogy az lenni szokott, ahol pénz van, ott előbb-utóbb csalók is megjelennek. A mai napig számos olyan „szolgáltatást” lehet találni, ahol magukat profinak nevező kereskedők zsíros összegekért cserébe tanácsokat ajánlanak a gyanútlan kisbefektetőnek.

A több, független szerv által is validált Dash 2 Trade esetében azonban kivételt kell tennünk. A teljes transzparencia mellett működő projekt célja, hogy létrehozzák a kriptopiac Bloomberg Terminálját. Szemben azonban a Bloomberg Terminál havi 2,000 dolláros árával, a Dash 2 Trade esetében ennél sokkal alacsonyabb áron juthatunk hozzá az összes lényeges, piacot érintő információhoz.

Legyen szó akár társadalmi indikátorokról, auto-trading API-ról vagy kockázatprofilozó eszközökről, a Dash 2 Trade kínálatában egészen biztosan meg fogjuk találni.

A projekt támogatói azon túl, hogy tulajdonosai lehetnek a Dash 2 Trade natív érméjének a D2T-nek, hozzáférést is kaphatnak a platform által kínált előnyökhöz.

IMPT

Az IMPT megjelenésére gyakorlatilag a kezdetektől fogva szükség lett volna. Több aktivista csoport is osztozik abban a véleményben, miszerint a klímavédelmi célok meghiúsulásában kardinális szerepe volt a kriptopénzeknek, illetve az azok bányászásával járó magas energiaigénynek. Többek között erre is megoldást kínál az IMPT.

Egyre több ország teszi kötelezővé a vállalatok számára a szén-dioxid-kompenzációt, melynek lényege, hogy a cégeknek a károsanyag-kibocsátásuknak megfelelő mennyiségű szén-dioxid krediteket kell vásárolniuk. Egy szén-dioxid-kredit, vagy más néven karbonkredit 1 tonna, légkörbe bocsátott CO2-nek felel meg.

forrás: IMPT.io
forrás: IMPT.io

A karbonkreditek rendszere viszont jelenleg nem egységes, és a kisbefektető számára nem elérhető. Az IMPT használatával nem csupán egy egységes rendszer jön létre, de a befektetők saját maguk ellenőrizhetik, mennyit tettek a legnagyobb cégek a környezetük megóvása érdekében.

Azon túl, hogy az óriásvállalatok és a kisbefektető számára is szabadon elérhetőek lesznek a karbonkreditek, lehetőség van a kreditek kivonására is. Ennek a folyamatnak köszönhetően a fejlesztők illetékes partnercégei valóban kivonnak a légkörből 1 karbonkreditnek megfelelő szén-dioxidot.

Emellett fontos kiemelni, hogy az IMPT a „Proof-of-Stake” (PoS) konszenzusos protokollt használó Polygon blokkláncon fut, melynek használatával a teljes projekt alig használ több energiát, mint néhány átlagos amerikai háztartás.

Amennyibe felkeltette az érdeklődésedet az IMPT, többet is megtudhatsz, illetve csatlakozhatsz is a kezdeményezés támogatói köréhez a projekt hivatalos honlapján.

Calvaria

Az NFT-k megjelenése a feje tetejére állította a teljes kriptopiacot, mivel az NFT alkotások kereskedésén túl számtalan felhasználási mód is lehetségessé vált. Ezek egyike a P2E (Play-to-Earn vagyis Játssz és keress) megjelenése. Röviden összefoglalva, ezek olyan blokklánc-technológiára épülő NFT-ket használó játékok, amikkel a játékosok értékes kriptovalutákat kaphatnak elért eredményeikért cserébe.

forrás: Calvaria.io
forrás: Calvaria.io

Az olvasóban joggal gyulladhat fel a kétely lángja, azonban a Calvaria egyszerre lesz elérhető P2E és ingyenes verzióban. A jelenleg előértékesítési szakaszban lévő játék során különböző kártyák összegyűjtésével csatázhatunk más játékosok ellen, majd a csatákat követően a nyertes értékes tokenekben részesülhet.

Köszönhetően az ingyenes játékmódnak, a felhasználók kipróbálhatják magukat a játék túlvilági környezetében, mielőtt úgy döntenek, hogy csatlakoznak a P2E játékosokhoz.

Ne temessük a kriptókat!

Írásunk célja tehát, hogy bemutassuk, korai lenne még temetni a kriptopénzek piacát. Számos, egymástól teljesen különböző projektet találhatunk, amik innovatív felhasználási módokat kínálnak a kriptoérméknek.

Felhasználási módok széles spektruma vár az érdeklődőkre, kezdve a piaci elemzéssel, a környezetvédelmen keresztül, egészen a játékokig. Túl az elérhető profiton, befektetésünkkel olyan izgalmas kezdeményezések részesei is lehetünk, amik egy jobb irányba mozdíthatják el a világot.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, aminek a megrendelője a Finixio.com.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!