Egy eszköz, amely biztosan jobb vezetővé tesz – avagy miért érdemes coachingot tanulni vezetőként? (x)

2022. szeptember 18. – 11:00

Egy eszköz, amely biztosan jobb vezetővé tesz – avagy miért érdemes coachingot tanulni vezetőként? (x)
Borbély László – Fotó: SPA Tudásbázis Kft.

Másolás

Vágólapra másolva

A coaching a 20.század egyik legnagyobb találmánya. Keretek közé helyezi az emberi befolyásolást, ezzel a rossz gyakorlatok megszűnését és a szervezetekben látható viselkedés- anomáliák megváltoztatását hozza magával.

Ez a célja annak, a már több éve létező módszernek is, amely kis- és nagyvállalati
környezetben vezetőként dolgozók számára tanít coaching eszközöket. A képzés megálmodója és kivitelezője Borbély László akinek eredeti szakmája színész. Ennek is nagy szerepe van abban a módszertanban, amely a nevéhez fűződik: a „Vezető, mint coach”– képzéshez.

Life vagy business coaching?

„Először is meg kell különböztetnünk a kétféle alap coaching módszert, az úgynevezett life és a business coachingot. Én a business metódus elemeit tanítom gyakorló vezetőknek annak érdekében, hogy még eredményesebbek legyenek.

Azért gyakorló vezetőkre helyezem a fókuszt, mert a megélt személyes üzleti tapasztalat, a kegyetlenségig menő önismeret és a folyamatos tanulás kötelező attribútuma egy jó üzleti coachnak és egy jó vezetőnek is.”

Borbélyt saját tapasztalatai vezették el ahhoz a felismeréshez, hogy nem elég jó vezető, aki nem ért „emberül”, így immár negyedszer indul el a „Vezető, mint coach” képzés, amelynek teljes tematikáját Borbély László (SPA Tudásbázis) találta ki. Mielőtt 15 éve elkezdett vezetőfejlesztéssel foglalkozni, maga is megtapasztalta, hogy mennyire hiányzik a cégeket irányítóknak ez a fajta tudás, hiszen több mint 10 évig vezette az ország akkori egyik legnagyobb reklámcégét.

Borbély László – Fotó: SPA Tudásbázis Kft.
Borbély László – Fotó: SPA Tudásbázis Kft.
De mire jó a coaching, mint módszer egy vezetőnek?

Egy coach gyakran másfél – két órát beszélget egy ügyfelével, mire kibogozza annak minden ügyes bajos dolgát, mire az ügyfél – remélhetőleg – elégedetten áll fel az ülés végén. Ez megvalósíthatatlan a mindennapok szintjén egy szervezetben, de amennyiben alaposan megtanuljuk a coaching eszközeit, az értő figyelem – ezáltal a befolyásolás és az információszerzés – mestereivé válunk. Ez pedig minden vezető álma, aki ambiciózusan, motiváltan vezeti a saját csapatát, akinek fontos az egyéni és a csoportos siker.

Mit ígérhet egy elfoglalt, nem egyszer agyonhajszolt vezetőnek a képzés?

A könnyebb és kölcsönös megértés lehetőségét nem csak a beosztottjaival, de gyakran a saját vezetőivel is. Azok az eszközök, amelyekkel a befolyásolás legális útja kinyílik, amelyek segítségével

  • megszületik a megértés és a belső ambíció, megtanulhatók a hét alkalmas képzésen, amelyen
  • csak vezetők vesznek részt és minden beiratkozó saját eseteit felhasználva ad erről gyakorlati megtapasztalást.
  • Mindezt erősen nyomott áron, ráadásul egy üzleti coach diplomát is kapsz a képzés végén, amivel országon belül szabadon dolgozhatsz üzleti coach-ként.

„Ha valaki vezetőként jól alkalmaz coaching eszközöket a saját mindennapjai során, megtapasztalhatja azt, amelyet az elmúlt három képzés résztvevői mind visszajeleztek: a konfliktusok gyorsabbak és fájdalommentesebbek, az összetartás és motiváció egyenletesebb és az eredmény kiemelkedő lesz.”

Ha érdekelnek a Vezető, mint coach képzés részletei, akkor regisztrálj most a novemberben induló képzésre!

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a SPA Tudásbázis Kft.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!