Így futtathatsz Google alkalmazásokat a Huawei mobilokon (x)

2022. július 26. – 10:56

frissítve

Így futtathatsz Google alkalmazásokat a Huawei mobilokon (x)

Másolás

Vágólapra másolva

Ha valaki azt gondolná, hogy a Huawei eszközein nem, vagy csak komoly hókuszpókusz árán futnak Google appok, ideje átgondolnia a dolgot: olyan módszert mutatunk, amellyel a Huawei készülékünk minden szinten készen áll a kedvenc Google appjaink használatára. Mutatjuk, milyen egyszerű az egész!

Először is érdemes megemlíteni a Huawei saját, AppGallery nevű alkalmazásboltját és az ehhez kapcsolódó univerzális Petal Search keresőszolgáltatást. Utóbbi abban segít, hogy ha az AppGallery saját kínálatában nem elérhető egy adott alkalmazás, a kereső megtalálja nekünk az APK kiterjesztésű telepítő fájlját, majd biztonságos forrásból, víruskeresés mellett letölti és telepíti az eszközre és a frissítésekre is figyelmeztet. Ezekkel viszonylag könnyen elérhetők a Meta szolgáltatásai (Facebook, Instagram, WhatsApp), továbbá olyan közönségkedvencek is, mint a Microsoft OneDrive és Teams, vagy épp a Zoom, a Foodpanda és a Shazam.

Forrás: Huawei
Forrás: Huawei

Ezzel párhuzamosan egy ideje olyan alkalmazás is elérhető az AppGallery kínálatában, amelynek segítségével kifejezetten a Google szolgáltatásait érhetjük el. A Gspace nevű app nevében nem véletlen a G betű: egy olyan telepítőfelületről van ugyanis szó, amelyen keresztül elérhetjük a Google legtöbb népszerű alkalmazását, emellett olyanokat is megtalálunk, amiket az AppGallery-ből vagy APK-letöltő oldalakoról nem érnénk el, ilyenek a Google Drive, az HBO Max, vagy a Waze.

Forrás: Huawei
Forrás: Huawei

A Gspace elindításakor ikonok segítségével is megtalálhatjuk kedvenc appjainkat, ezek után automatikusan telepíti számunkra az alkalmazást, aminek az ikonját akár közvetlenül a nyitóképernyőre is rögzíthetjük, és könnyedén futtathatjuk. Ráadásul az így elindított appok a Gmailtől a Google Térképen át a YouTube-ig egyaránt kezelik a Google fiókunkat, tehát szinte pontosan ugyanúgy használhatjuk őket, mint bármilyen más telefonon vagy egyéb eszközön. Így bármilyen célpontba elvezet minket a Térkép vagy a Waze, kezeli az előzményeinket a YouTube és így tovább.

Forrás: Huawei
Forrás: Huawei

Ha valaki azt mondja, lehetetlen a Huawei eszközökön Google szolgáltatásokat és egyéb népszerű appokat futtatni, csak villantsuk meg saját készülékünket, amelyen könnyen, biztonságosan használhatjuk őket – ennél jobb bizonyítékra nincs is szükség!

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Huawei.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!