Hétfőig még lehet jelentkezni az ingyenes és álláslehetőséget kínáló informatikai képzésre (x)

2022. június 24. – 10:56

Hétfőig még lehet jelentkezni az ingyenes és álláslehetőséget kínáló informatikai képzésre (x)
Forrás: Shutterstock

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőig még bárki jelentkezhet a 4 hónapos, ingyenes IT képzésre, melynek végzősei álláslehetőséget is kapnak, így már az idei év végén munkába állhatnak, méghozzá akár minimum bruttó 500 ezer forintos kezdő fizetésért. A résztvevők számára teljesen díjmentes – a leendő munkaadóik által finanszírozott – képzésre legalább középszintű német vagy angol nyelvtudással lehet jelentkezni. A sikeres felvételihez emellett programozói alapismeretek is szükségesek, amelyeket ugyancsak ingyenesen megszerezhetnek a jelentkezők.

Az álláslehetőséget kínáló ingyenes informatikai képzésre legkésőbb hétfőig jelentkezhetnek az érdeklődők.

A karrierváltás mellett döntő, elsősorban 20-40 évesek körében kiemelkedően népszerűvé váltak az elmúlt években a néhány hónapos intenzív programozó-képzések – az úgynevezett bootcampek –, amelyek egy része az elhelyezkedéshez szükséges gyakorlati tudás átadása mellett álláslehetőséget is kínál. Ezek résztvevői egy 4-6 hónapos intenzív, napi 8-10 órás képzést elvégezve munkába is állhatnak junior informatikusként – méghozzá az IVSZ felmérése szerint a korábbi keresetük akár több mint duplájáért.

Hétfőig lehet jelentkezni az ingyenes és állásgaranciát adó IT képzésre

2022-ben tovább nő a munkaerőhiány a hazai IT szektorban, ráadásul az informatikusok más iparágakban is keresettek: pénzügyi területen például nagy az igény az elsősorban a bankok és biztosítók által használt PL/1 programnyelvet ismerő szakemberekre.

A legnagyobb hazai bootcampek közé tartozó PROGmasters ezért július közepén elindítja négy hónapig tartó Java + PL/1 képzését, amelyet ingyenesen elvégezhetnek a résztvevők, mivel a képzés tandíját a végzettek leendő munkaadói finanszírozzák. A képzésre legkésőbb június 27-éig lehet jelentkezni, a bejutáshoz legalább középszintű német vagy angol nyelvtudás szükséges.

A németül beszélő végzettek még idén állást kaphatnak az UNIQA Raiffeisen Software Service Kft-nél, méghozzá minimum bruttó 500 ezer forintos kezdő fizetéssel. Ráadásul a cégnél egy tapasztalt programozó bruttó egymillió forint felett kereshet, minden ledolgozott teljes év után pedig automatikusan jár a 13. havi fizetés.

Az angolul legalább középszinten tudó végzettek a PROGmasters több mint 80 partnercége egyikénél kaphatnak állást.

Ingyenesen felkészítenek a képzés felvételijére

A PROGmasters egy többfordulós felvételi során – a képzésre jelentkezők alap programozói tudásának, motivációjának, valamint nyelvtudásának felmérése után – választja ki a résztvevőket. A sikeres felvételihez szükséges alapszintű programozói tudás megszerzéséhez a tananyagot a PROGmasters ingyenesen biztosítja a képzésre jelentkezőknek.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a .QTC Informatikai és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!