Költséghatékony házépítés egyszerűen és gyorsan (x)

2022. május 20. – 11:45

Költséghatékony házépítés egyszerűen és gyorsan (x)
Xella Magyarország Kft.

Másolás

Vágólapra másolva

Ma már bárki számára elérhető a gyors, korszerű, költséghatékony és környezettudatos építkezés. Az Ytong Lambda falazóelemek alkalmazásával a kiegészítő hőszigetelések idő és költség vonzata megtakarítható.

Új energetikai szabályozás

2022. július 1-től életbe lépnek az új épületenergetikai követelmények. A jogszabály szerint a 7/2006 TNM rendelet 6. mellékletében szereplő legalább „közel nulla energiaigényű” tanúsítással kell rendelkeznie az épületnek, vagyis az energiafelhasználása 81 – 100 kWh/m2 évente, amiben a megújuló energia részaránya minimum 25 százalék. A Zöld Otthon Program (ZOP) https://www.mnb.hu/zold-otthon-program

a legalább BB energetikai besorolású, és legfeljebb 90 kWh/m2/év primer energiaigényű új lakóingatlanokra terjed ki. Az épülethatároló szerkezet követelményértékeire vonatkozóan idén nincs változás, így a 2018-ban szigorodott hőátbocsátási tényező követelményszáma marad U=0,24 W/m2K.

Xella Magyarország Kft.
Xella Magyarország Kft.

A fehér tégla

Az Ytong pórusbeton https://www.xella.hu/hu_HU/Ytong-marka-oldal ma már a „fehér tégla” szinonima kifejezéseként szerepel. Természeténél fogva kiváló hőszigetelő, mert millió apró pórusba zárt levegőt tartalmaz, így az Ytong Lambda termékek nem igényelnek kiegészítő hőszigetelést sem. E mellett optimális nyomószilárdságú, A1-es tűzvédelmi osztályba sorolt, nem éghető minőségi falazóanyag.

ESG-ambíciók

A Xella vállalat elhivatott az ESG-személet https://www.xella.hu/hu_HU/Fenntarthatosag mellett, a CO2 kibocsájtás csökkentése, az egészséges lakóklíma és a hosszú távú fenntarthatóság éllovasa. A cég által gyártott és forgalmazott építőanyagok egyedüliként rendelkeznek a „Környezetbarát Védjegy” tanúsítvánnyal, melyben a hazai független intézet szavatolja, hogy a termékek megfelelnek a meghatározott környezetvédelmi követelményeknek, a kitermelt alapanyagok, az alacsony energiaigényű, hulladékmentes előállítás, a kész épület energiahatékonysága tekintetében. Számos érv szól az Ytong mellett, hiszen a Lambda falazóelemek alkalmazásával egyrétegű, alacsony energiaigényű családi házak valósíthatók meg kiegészítő hőszigetelés nélkül, ami ezekben az alapanyag- és munkaerőhiányos időkben roppant nagy előny.

Kép: Xella Magyarország Kft.
Kép: Xella Magyarország Kft.

Ytong Lambda, a teherhordó hőszigetelés

Az Ytong Lambda 37,5 cm termék használatával a követelményekhez képest is magasabb hőszigetelő képességű falakat (U=0,22 W/m2K) építünk úgy, hogy eközben nem generálunk – esetleg nem átgondolt kiegészítő hőszigetelés beépítésével – páratechnikai problémákat sem. A vállalat fontos stratégiai jellemzője, hogy folyamatosan felméri az aktuális piaci igényeket, és ennek megfelelően reagál. Innovációs termékfejlesztés és gyártásoptimalizálás eredményeként kibővült az Ytong Lambda termékek szortimentje egy 45 cm elemvastagsággal. Az Ytong Lambda 45 cm egyrétegű energia hatékony falszerkezet növeli a beruházás értékét, hisz már idén megfelel a jövő évre tervezett szigorodó energetikai előírásoknak (U=0,19 W//m2K). Az Ytong Lambda 50 cm széles elemeivel már passzívházak mutatóihoz közelítő (U=0,16 W/m2K) hőszigetelő képességű falazatok építhetők egyetlen munkafolyamattal.

Így, az innovatív termék alkalmazása hosszútávon fenntartható és értékálló befektetést biztosít.

Ytong Lambda 37,5 cm U=0,22 W/m2K
Ytong Lambda 45 cm U=0,19 W/m2K
Ytong Lambda 50 cm U=0,16 W/m2K

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Xella Magyarország Kft.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom