Semmi gáz! A Föld hője fűti a LAKE11 Home & Park lakásait (x)

2022. április 13. – 10:51

Semmi gáz! A Föld hője fűti a LAKE11 Home & Park lakásait (x)
Forrás: Lake11 Home & Park

Másolás

Vágólapra másolva

Mindenki egy gázkitettség nélküli, kedvező fűtési költségekkel járó lakás tulajdonosává válik a LAKE11 Home & Parkban, ahol az otthonok megfelelő klímáját és használati melegvíz rendszerét geotermikus rendszer biztosítja. A föld kincsét, a talajban felhalmozódó és soha ki nem fogyó energiát aknázhatják ki, ezzel fűthetnek és hűthetnek.

Bár a hőszivattyús technológiák közül a földhőalapú fűtés bizonyítottan a legnagyobb hatékonyságú, a kiépítése mégis a legdrágább. A fenntartható városrészeket létrehozó, a LAKE11 Home & Parkot építtető ATENOR mégis a legkorszerűbb zöld energia használata mellett kötelezte el magát. Célja, hogy olyan jövőbe mutató és tartós műszaki megoldásokkal felszerelt otthonokat építsen, amelyek összhangban vannak a természettel és amelyek hosszú távon is az emberek jólétét szolgálják. Az így kiépített energiatakarékos rendszer minden előnyét és alacsony üzemeltetési költségét tehát a lakástulajdonosok fogják élvezni.

Ennél a rendszernél a CO2-kibocsátás a minimálisra csökkenthető, így olyan minimum BB energetikai besorolású, geotermikus fűtés-hűtéssel ellátott lakásokat tud kínálni az ATENOR, amelyek értékállósága is garantált. Már csak azért is, mert egyáltalán nem függenek a gáztól, tehát a LAKE11 otthonainak melege még válságosabb időszakokban is biztosított.

A hővezetés a födémbe integrált csöveken keresztül ún. test hűtés-fűtés formájában valósul meg, ezért a szobák megszabadulnak a radiátoroktól és a klímatestektől. A helyiségben ezáltal szabadon és könnyedén bútorozható lesz minden falfelület. Mivel nincs port keringető ventilláció, az egészségesebb környezetben fellélegezhetnek az allergiások.

Forrás: Lake11 Home & Park
Forrás: Lake11 Home & Park

A huzatérzetet keltő befúvás helyett a lakásokban arányos hőmérséklet-elosztás történik a padlótól a mennyezetig néma csendben. A hőnek ilyetén terjedése az egész épületre jellemző lesz, ezért alacsonyabb költségek mellett üzemeltethető télen-nyáron. Lévén a hőnyerő talajszondák az épületek alatt vagy mellett vannak lefektetve, és automatikus vezérléssel az épület élettartama alatt üzembiztosak, továbbá a hőközpontban elhelyezett hőszivattyúk szeparáltak, karbantartásuk az otthonok nyugalmát nem zavarják.

Mivel az ökológiai szemlélet és a modern építészet nem bízza csupán egy berendezésre a kellemes légkör megteremtését, ezért a hűtés-fűtés, világítás és kültéri árnyékolók működtetése a LAKE11 otthonaiban dinamikusan, okosotthon vezérléssel automatizáltak. Míg a kültéri árnyékolók, egy ilyen korszerű hűtés-fűtés rendszer és alap okosotthon funkciók kiépítése a LAKE11 lakói számára meglehetősen költséges és bonyolult feladat lenne, addig a Lake11 Home & Parkban ez már minden lakás alapárában foglalt, high-tech mérnöki megoldás.

Mint látjuk, a fűtés-hűtés minősége és műszaki tartalom a legfontosabb tényezők azok közül, amelyek a lakás hozzáadott értékét jelentik. Éppen ezért egy ingatlan vásárlása során fontos tájékozódni arról, hogy mi és hogyan szolgáltatja majd a megfelelő hőmérsékletet az otthonunkban és milyen műszaki tartalmat kapunk lakásunk alapárában. Az adott négyzetméterárakat látva tehát ne önértékén kezeljük az összeget, hanem az ár-érték arány viszonyrendszerében és befektetésünk jövőbeli előnyeit is mérlegelve!

Ezt a szemléletet kívánja erősíteni az emberközpontú tervezés, a fenntarthatóság, a megújuló energiahasználat jegyében megvalósított ingatlanprojektjeivel Európa-szerte az ATENOR, amely most a LAKE11 Home & Park lakóingatlan-fejlesztésébe kezd, az új építésű lakásoknál megszokott piaci sztenderdhez képest jóval magasabb műszaki tartalommal.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Lake Greens Kft.

Advertisement
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!