Ingyenes munkakereséssel segíti a Jobinfo.hu az Ukrajnából érkező menekülteket és menedékkérőket! (x)

2022. március 14. – 11:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt hét eseményei felforgatták a békés, megszokott európai életünket, de mindez semmi ahhoz képest, ahogyan az Ukrajnában élőkét feldúlta. Sokan indultak útnak Magyarország felé mindent: otthont, munkahelyet, egy egész életet hátrahagyva úgy, hogy talán most még bíznak a visszatérésben, de valószínűleg már arra is gondolnak, hogy egy időre Magyarországon telepednek le, vagy legalább a hosszúra nyúló, ideiglenes itt-tartózkodásuk idejére szeretnének munkahelyet találni. Ebben nyújt ingyenes segítséget a Jobinfo.hu.

Új állást találni akkor sem könnyű, ha a saját hazánkban, az eddig jól megszokott környezetünkben kell keresgélni. Elképzelhetjük, mennyire nehéz lehet mindez egy idegen országban, ahová ráadásul nem is előre tervezetten érkeztünk, hanem váratlanul kellett a fegyveres konfliktus elől ide, biztonságba menekülnünk, különösen, ha még az adott ország nyelvét sem beszéljük. Ezért döntött úgy Magyarország egyik legnagyobb és leginnovatívabb állásportálja, a Jobinfo.hu, hogy ingyenesen segíti az ukrajnai menekülteket abban, hogy a lehető leggyorsabban találjanak munkát Magyarországon!

Ennek érdekében a Jobinfo.hu kétféleképpen is segíti minél gyorsabban álláshoz jutni a menedékes státusszal, vagy ukrán-magyar kettős állampolgársággal rendelkező menekülteket:

  1. Az Ukrán Kulturális Központtal együttműködve több ezer álláskeresői regisztrációs adatlap kerül szétosztásra az ukrán-magyar határ magyarországi oldalára érkező menekültek között. A regisztrációs adatlapon lévő személyes információkat kitöltve, valamint négy egyszerű kérdést megválaszolva segíti a kitöltőket a Jobinfo.hu csapata, hogy mihamarabb megtalálják a képzettségüknek és preferenciájuknak leginkább megfelelő munkát, állást.
  2. Okostelefon segítségével, egy QR kódot beolvasva elérhető, kifejezetten a segítségnyújtás céljára létrehozott online felületen – a https://ukrajna.cvdb.hu-n – található regisztrációs adatlapot kitöltve elektronikus formában már egyből feldolgozásra is kerül a kitöltők álláskeresői regisztrációja. Ezáltal a Jobinfo.hu csapata egyből segít nekik megtalálni a megfelelő állást, valamint a munkáltatók és HR tanácsadók számára elérhető, kereshető adatbázis formájában szintén munkalehetőséget tudnak kínálni ezen embereknek.
  3. Mindezen felül az Ingatlantajolo.hu-val való együttműködés keretében az online felület segítséget nyújt nem csak az álláskeresésben, hanem abban is, hogy a menedékes vagy kettős állampolgársággal rendelkezők kiadó ingatlant találjanak maguknak. Hiszen az Ingatlantajolo.hu, mint Magyarország egyik legrégebbi és legnagyobb ingatlanhirdetési oldala több ezer bérleményt kínál a látogatóinak.

Végezetül a munkáltatóknak is többszörösen megéri menedékes álláskeresőket foglalkoztatnia, hiszen mindamellet, hogy a bizonyos ágazati körökben – mint például vendéglátás, építőipar – régóta fennálló munkaerőhiányt pótolni tudják, az állam még támogatást is nyújt azon cégeknek, akik legalább heti 20 órában, határozott vagy határozatlan idejű szerződéssel foglalkoztatják a Magyarországra menekült ukrán-magyar kettős állampolgársággal, vagy menedékes státusszal rendelkező menekülteket.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Jobinfo.hu

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!