Divatos pénztárcák – az exkluzív tárcák áttekintése(x)

2022. március 4. – 10:57

Másolás

Vágólapra másolva

„Ruha ékesség, pénz tisztesség” – tartja egy régi mondás, ha pedig a két területet, a divatot és a pénzügyeket egyesítjük, kijön egy közös nevező: ez a pénztárca. A stílusos öltözködés világában ez a legfontosabb kiegészítő, hiszen folyamatosan velünk van, ezáltal rengeteg helyzetben előkerülhet. Éppen ezért fontos, hogy egy divatos ember minőségi pénztárcával induljon el otthonról.

Bőr pénztárcák – az elegancia védjegyei?

Pénztárcák terén mindig is a bőr fogja vinni a prímet. Ezek a darabok ugyanis akár a férfi, akár a női változatokat nézzük, rendkívül stílusosak és strapabíróak. Sok különleges anyagból lehet manapság már pénztárcát kapni, viszont ezek többsége csupán egy-egy adott szett mellé passzol jól. Egy sötétebb színű fekete bőrtárca azonban az elegáns viseletektől a hétköznapi viseletig mindenhez jól mutat.

Forrás: Modivo S.A.
Forrás: Modivo S.A.

Persze ez korántsem jelenti azt, hogy ezek a darabok unalmasak és egyhangúak lennének. Ebből a variánsból is számtalan különféle stílusú darabot fellelhetünk ugyanis a piaci kínálatban. A bőr felülete is számtalan változatban megtalálható. Akadnak lakkozott, fényes felületű bőr pénztárcák, ahogyan mattok is – e két halmazon belül pedig számtalan mintázat és kialakítás fellelhető. A nemzetközi szinten nagy divatmárkák is tisztában vannak a pénztárcák fontosságával a ruházkodás terén, így számtalan változatot fellelhetünk a kínálatukban.

Színek és minták – mi fut manapság?

Ahogyan a divatipar utat engedett az elegancia a világába a bohémebb stíluselemeknek, úgy a pénztárcatrendek is követték ezt. Napjainkban már számtalan különféle színű és mintájú tárcát megtalálhatunk, amik beleillenek a szalonképes megjelenés fogalmába, még elegánsabb helyeken is.

A női pénztárca választéka esetében ilyenek a különféle állat- és virágmintás darabok, valamint a bohém színvilág megjelenése. Ezzel egyetemben a férfi pénztárca kínálata is számtalan mintás darabot felsorakoztat, még a legnagyobb gyártók kínálatában is. Itt a színválaszték nem mozog annyira széles spektrumon, mint a hölgyeknek szánt darabok esetében. Azonban ha a mintákat nézzük, az egyhangú hagyományos tárcákon felül jól láthatóan megjelentek a diszkrét, vintage stílusú mintázatokat mutató darabok a kínálatban.

Forrás: Modivo S.A.
Forrás: Modivo S.A.

Jól látható tehát, hogyan változik a pénztárcák világa is a divatvilág mozgolódásával. Érdemes kihasználnunk ezt a lehetőséget, ugyanis a ma még nagy számban kapható különleges tárcákat lehet, hogy idővel újból kiszorítják a piacról a visszafogottabb, klasszikus darabok. Semmi esetre sem szabad azonban elfeledkeznünk róla, hogy ha egy ilyen unikálisabb darab mellett rakjuk le a voksunk, akkor annak feltétlen passzolni kell a viselt ruházatunkhoz.

(Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, aminek a megrendelője a Modivo S.A. )

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!