Építsd fel könnyedén a weboldalad! (x)

2022. február 16. – 10:59

Építsd fel könnyedén a weboldalad! (x)

Másolás

Vágólapra másolva

Egy weboldal elkészítése sosem számít könnyű feladatnak. A folyamatot a legtöbb esetben egy ötletekkel teli magányos vagy közös gondolkodás előzi meg, repkednek fejben a pár másodperc alatt összeálló témák, dizájnelemek, színösszeállítások és grafikák, és a tartalmi elemekre is szinte rögtön van megvalósításra váró ideánk. A konkrét végrehajtás azonban már jóval nehézkesebb lehet, hiszen mindahhoz, ami a fejünkben összeállt, meg kell találnunk a megfelelő eszközöket és szakmai támogatást. Nem beszélve arról, hogy a honlap összeállítása időigényes feladat, és az sem mindegy, hogy milyen mértékű anyagi ráfordítást igényel.

Több út is járható, de nem meglepő, hogy sokan az ún. all-in-one megoldásokat kedvelik, amik révén egy csomagban kapják meg a weboldal építéséhez és futtatásához szükséges elemeket és technológiákat. A Forpsi Site Builder az egyik lehetséges alternatíva, hiszen nemcsak a honlap elkészítését könnyíti meg, hanem a webtárhelyet is tartalmazza; azaz a munka befejeztével a weboldal pár kattintással publikussá tehető a világhálón.

A webszerkesztőbe belépve pár óra alatt létrehozhatod álmaid weboldalát, sőt, később bármikor alakíthatsz rajta, ha épp logót, színeket vagy struktúrát változtatnál. Körülbelül 80 darab előre összeállított sablon közül választhatod ki a számodra tetsző kinézetet, a témák elnevezései segítenek a helyes irány megtalálásában. Ez azonban csak a kezdet, a konkrét sémaoldal kialakítását teljesen átszabhatod, új méretet adhatsz a felső címsornak, átrendezheted egyik oldalról másikra a szövegdobozokat, és a footerben is megszabhatod, minek kellene ott pontosan megjelennie.

Bármit is alakítasz át, kapcsolsz be vagy töltesz fel, a készülő weboldalon minden azonnal mobilra optimalizálttá válik, vagyis okostelefonokon és tableteken is tökéletes megjelenítést kaphatsz. Minden egyes elemet a webböngészőben egérrel mozgathatsz, ráadásul a teljes szerkesztő elérhető magyar nyelven. Egy-két kattintással látványos módosításokat hajthatsz végre, de a teljesen kész állapotra érdemes rászánni az időt. Már csak azért is, mert a webszerkesztő megismerése önmagában izgalmas, hiszen sok olyan funkciót rejt, amikre nem is gondolnál.

A Site Builderben tehát kiemelt szerepet kap a felhasználóbarát működés, amit az ingyenes próbaverzió csak még inkább megerősít. Érdemes ezzel kezdeni az ismerkedést, hiszen 30 nap áll rendelkezésre a szerkesztőfelület kipróbálására. Ennyi idő alatt pedig bárki megszerezheti a teljes Site Builder élményt, és bátran belevághat a weboldal megépítésébe.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Forpsi Magyarország – BlazeArts Kft.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!