Milyen juttatásokra vágyik egy szoftverfejlesztő? (x)

2022. január 29. – 10:57

Milyen juttatásokra vágyik egy szoftverfejlesztő? (x)
Forrás: Vacuumlabs Hungary Kft.

Másolás

Vágólapra másolva

A fizetésen felül nyújtott juttatások jelentőségéhez a 2020-as években már nem férhet kétség, és szektorszinten is fontos tisztában lennünk a dolgozók valós igényeivel, amikor vállalkozásként juttatási csomagot alakítunk ki. Egy személyre szabott előnyöket biztosító csomag nagymértékben növeli az adott cég vonzerejét.

A Nofluffjobs.com* egy több mint 900 hazai fejlesztő körében készített online kutatása szerint az IT szakemberek is határozott elképzelésekkel rendelkeznek arról, mit várnak el a cégtől, amelynek dolgoznak. Ezek, a juttatásokat és előnyöket érintő elvárások a pozíciótól függően is változnak: mást tart fontosnak egy junior, egy medior és egy senior fejlesztő.

Az elsődleges elvárások azonban a kutatás szerint senioritástól függetlenül még mindig a rugalmas munkaidő és az akár teljes egészében otthonról történő munkavégzés lehetősége, amit kiegészít az érdekes, kihívásokkal teli, ill. nemzetközi projektekben való részvétel vágya, valamint a belső képzések iránti igény.

További motivációs tényező sok IT fejlesztő számára a modern irodakörnyezet, a cafeteria, az ingyen frissítők, míg a senior szakemberek számára egyre fontosabb a magán egészségbiztosítás, a céges telefon és autó biztosítása, valamint a sportolási és parkolási támogatás. A junior fejlesztők ezzel szemben előnyben részesítik a pihenőszobát vagy a no dress code-ot.

Az esetleges váltást a megkérdezettek körében leginkább a magasabb kompenzáció és a szakmai fejlődés lehetősége ösztönzi, de a megbecsülés, a projektekben való személyes hit, valamint a csapat milyensége is komolyan mérlegelendő tényezőként merült fel sokak számára.

A Vacuumlabs pozsonyi irodája. Forrás: Vacuumlabs Hungary Kft.
A Vacuumlabs pozsonyi irodája. Forrás: Vacuumlabs Hungary Kft.

A szoftverfejlesztés területén működő Vacuumlabs komolyan veszi a ‘life-work balance’, azaz a magánélet-munka egyensúlyát – nem véletlenül írják a life, azaz magánélet szót a work, azaz a munka elé. A stabilan növekvő, pozsonyi székhelyű cég ennek megfelelően alakította ki juttatási filozófiáját, a kezdetektől az embert helyezve a középpontba mind a nyolc országbeli irodájában.

A budapesti irodában zajló projektfolyamatok is rugalmasságot tesznek lehetővé a szakemberek számára, akik emellett részesülnek a belső képzések, a rendszeres közös, akár online étkezések, köztük a Vacuumlabs által különösen fontosnak tartott egészséges nassolnivalók és frissítők elérhetőségéből. Emellett concierge-szolgáltatást nyújtanak, hűségrészvény programot működtetnek, sporteseményeket és csapatépítőket szerveznek, valamint korlátlan önképzési lehetőséget is biztosítanak.

A juttatások ilyen megközelítése a Vacuumlabs értékei és a munkához való hozzáállásuk révén lehetséges. Projektjeiket gondosan választják meg, így a fejlesztők, akikkel együtt dolgoznak magasabb fokú személyes bevonódásra tehetnek szert a közös munka során. Ez a gondosság kiterjed a kiválasztási folyamatra is: arra törekszenek, hogy olyan szakemberekből állítsanak össze kiváló csapatokat, akiket érdekel az adott projekt, akik értenek a dolgukhoz, és megosztják egymással az ötleteiket.

Forrás: Vacuumlabs Hungary Kft.
Forrás: Vacuumlabs Hungary Kft.

Az cég által biztosított egyik igazán egyedülálló lehetőség a fejlesztők saját projektjeinek támogatása, amelyek sok esetben a vállalaton belüli spin-off-okká nőtték ki magukat. Kidolgozták a „No Spaghetti Code” kiáltványt a jobb kódolási gyakorlat elősegítése érdekében, ezzel is erősítve a vállalat kiváló minőségű munkavégzés melletti elkötelezettségét. Pezsgő és barátságos közösséget építettek, amely szilárd jövőképpel és értékekkel rendelkezik, és amelyet a készségek egymással való megosztása tesz teljessé.

Ha szívesen csatlakoznál a Vacuumlabs fejlesztői csapatához, jelentkezz, és töltsd ki a beugró tesztet itt.

*A Nofluffjobs kutatása innen tölthető le.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Vacuumlabs Hungary Kft.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!