Milyen egy lézeres szemműtét? Óráról órára dokumentáltam (x)

2021. november 17. – 11:02

Milyen egy lézeres szemműtét? Óráról órára dokumentáltam (x)
Forrás: Sasszemklinika

Másolás

Vágólapra másolva

Évi vagyok. Hogyan jutottam el arra a pontra, hogy a -4-es dioptriámmal leszámoljak? Mit éreztem a lézeres szemműtét alatt, és hogyan javult a látásom óráról-órára? 3 perc alatt megtudhatod a cikkből, de ha inkább hallani szeretnéd akkor görgess és kattints a videós beszámolóimra!

Amennyiben Te is szemüveget viselsz, ismerős lehet az érzés, amikor reggel kinyitod a szemeidet, a világ elmosódott és kínodban tapogatódzol a szemüveg után? Vagy kontaktlencsét hordasz? Akkor bizonyára legalább egyszer szenvedtél már kötőhártya gyulladástól. Ezt a kellemetlen fertőzést minden kontaktlencsét viselő legalább egyszer az életben átéli. Amikor zokogva próbál túlélni, miközben a világ azt hiszi, hogy élete szakításán van túl, vagy valami brutális buli másnapját szenvedi el éppen. Na, ilyenkor jöhet a könyörgés a patikában, hogy adják ki a mindent (is!) gyógyító szemcseppet, vagy a 4 órás üldögélés a helyi SZTK-ban, hogy megszerezd a receptet. Én is átéltem mindezeket és még többet is: befagyott kontaktlencsém a tárolójába egy téli túrán, máskor meg húsz ember kereste egy szálloda padlóján, vezettem haza édesanyám szemüvegében, mert a sajátomat lesodorta a vitorlás „boom”-ja. Gondolom mindenkinek vannak hasonló élményei.

Persze, badarság azt sugallani, hogy az életünk szemüveggel és kontaktlencsével egyenlő a pokollal, mert ez nem igaz, de az tény, hogy korlátozzák a szabadságot, hol kisebb, hol nagyobb mértékben. Persze a szemüveglencse gyártók felkészültek, van vékonyított, fényre sötétedő, karcolás biztos, könnyített lencse, sokfélét lehet rendelni, de kis túlzással az MNB vagyonát fogod elkölteni egy valóban szép és esztétikus darabért, amit azután két évente lecserélsz. Ha szerencséd van, nem fog eltörni, nem ülsz rá véletlenül, vagy egy „vicces rokongyerek” nem dugja el örökre egy csak általa ismert, majd később elfelejtett helyre.

Forrás: Sasszemklinika
Forrás: Sasszemklinika

Így jutottam el arra a pontra, hogy a dioptriáimat (-4 és kis cylinder) korrigálni akarom és első lépésként bejelentkeztem egy alkalmassági vizsgálatra.

Miért csak most?

A ‘90-es években jelent meg Magyarországon a rövid – és távollátás lézeres műtéti kezelése és mára az eljárások finomodtak, kényelmesebbek és gyorsabbak lettek. Olyannyira, hogy a kezelés már csak pár percig tart, fájdalommentes és 1 nap után vissza lehet térni munkába.

De milyen lesz a látásom a lézeres szemműtét után?

Először is tudni akartam egyáltalán javítható-e a dioptriám és mennyire. Ekkor jött velem szembe ez az online látásszimulátor, amely megmutatja, hogy az egyik hazai klinikán mennyi azonos dioptriájú szemet műtöttek, és milyen eredménnyel. Az én dioptriámmal 25 194 kezelést végeztek, és a kezelteknek átlagosan 118%-os lett a látásuk. Ekkor még bele sem mertem gondolni abba, hogy egyszer én is megkapom az esélyt arra, hogy élesen láthassam az előttem lévő autó rendszámtábláját…!

Hogy zajlik egy ilyen műtét?

A legnagyobb meglepetésemre a műtét fájdalommentes. Nagyjából ennyi: bemész, érzéstelenítik a szemed, behelyeznek egy speciális eszközt, amely megakadályozza a pislogást. Lefekszel, dolgozik a lézer, te egy világító pontot nézel, majd megköszönik a részvételt, és már mehetsz is. A jelenleg elérhető legmodernebb lézereknek köszönhetően a teljes kezelés előkészületekkel együtt sem tart tovább 15 percnél, a lézer mindössze 2-3 percig dolgozik szemenként.

Tapasztalataim 5 perccel a műtét után:

Mikor érzékeled a változást?

Már a műtőben megtapasztalhatod a javulást A látásod a kezelést követően folyamatosan tisztul és már aznap nézhetsz TV-t, mobilozhatsz vagy számítógépezhetsz. Én a beavatkozás után 4 órával elmentem vásárolni. A fények még picit zavartak, de kilépve az ajtón maga a csoda volt, hogy LÁTTAM. Olyan részleteket vettem észre, amit addig soha. Láttam a falevelek kontúrját, el tudtam olvasni a plakátok feliratait és a boltban sem kellett közel mennem a polchoz, hogy lássam az árakat.

Így teltek a műtét utáni első órák:

Az első reggel teszteltem a látásom:

Az első kontrollvizsgálatom eredménye:

Vissza az életbe, két nappal a műtét után:

Miért a Sasszemklinikát választottam?

Nekem fontos szempont volt a hitelesség, a tapasztalat, és az, hogy milyen véleményeket rejtenek a net bugyrai. Rá is bukkantam a legnagyobb hazai lézerklinikára, a Sasszemklinikára, ahol 24 év alatt 116 000 beavatkozást végeztek el, többet, mint az összes hazai szemészeti lézerklinika együttvéve. Ennyi szem csak nem tévedhetett😊

Na, de mennyi is az annyi?

Van az a pénz, amiért bárkiből „Barbi” vagy „Ken” lehet, ragyogó fogsorral, feszes kontúrokkal. De mennyibe kerül egy ilyen műtét? Régebben nagyon exkluzívnak számított egy ilyen látásjavító kezelés, így mondanánk eufemisztikusan, hogy drága volt. Mára a kínálat növekedésével teljesen elérhető a lézeres szemműtét ára.

Egy lézeres szemműtét 149 000 forint/szemnél kezdődik a Sasszemklinikán, és a kezelési díj tartalmazza a kontroll vizsgálatokat is. Aki pedig úgy dönt, hogy egy összegben nem tudja, vagy nem akarja kifizetni, alacsony kezdőrészlet befizetését követően 12 hónap alatt törlesztheti, ami havonta „tizenpárezer” forintot jelent.

Nekem Sasszem FEMTO Smart kezelésem volt és praktikus szempontok alapján végig gondoltam, hogy egy nekem tetsző szemüvegkeret, vékonyított, műanyag lencsével nagyságrendileg 100.000 forintba kerül, amit 2 évente cserélni kell(ene). Aztán ahogy telnek az évek, változik a dioptria, mindezek alapján biztos lehetek benne, hogy mindig újabb és újabb szemüveget kell majd csináltatnom. A kontaktlencse nagyságrendileg hasonló költségekkel jár – legalábbis az általam használt megoldás, így számításaim alapján a kezelés kb.3-4 év alatt megtérülhet.

Mit gondolok most a Sasszemkezelés után?

Pontosan azt kaptam, amit ígértek, éles látást és jobb életminőséget, szabadságot a hétköznapokban, a sportban és a munkában. Gyakorlatilag az élet minden területén. Ilyen magas dioptriák korrigálása után óriási boldogság kristálytisztán látni a világot.

Csak egyet nem értek, miért nem szántam rá magam hamarabb?!

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Sasszemklinika.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!