Jövőbiztos szakma és milliós fizetés várja a karrierváltókat (x)

2021. október 23. – 11:02

Jövőbiztos szakma és milliós fizetés várja a karrierváltókat (x)
Forrás: PROGmasters

Másolás

Vágólapra másolva

Winkler László 28 évesen, lövész szakaszparancsnokként határozta el, hogy leteszi az egyenruhát és szakmát vált. Bodansky Ádám a vendéglátásban eltöltött tizenhárom év után döntött úgy, hogy a kemény fizikai munkát nagyobb fejlődési lehetőséget kínáló hivatásra cseréli. A harminc éven át biológiát, testnevelést és informatikát tanító Szabó Bálint 57 évesen hagyta el a pedagógusi pályát, a 28 éves koráig az üzleti szektorban dolgozó Szucsán Szintiát pedig a teljes kiégéstől mentette meg a karrierváltás.

Közel háromszáz társukkal együtt ők négyen is sikeresen elvégezték a szoftverfejlesztőket képző PROGmasters tanfolyamát, és manapság már hazai és multinacionális informatikai cégeknél dolgoznak programozóként – többségük milliós fizetésért.

Pár év alatt itthon is népszerűvé váltak a nagyjából fél év intenzív és gyakorlatorientált képzés után szoftverfejlesztő szakmát adó bootcampek. Ezek egy része a résztvevők elhelyezését is garantálja, méghozzá a frissdiplomás szoftverfejlesztők bérével megegyező kezdő fizetésért. Ilyen a PROGmasters is, amelynek november végén induló fejlesztői képzésére október 29-ig lehet jelentkezni.

Ingyenesen felkészítenek a felvételire

A sikeres felvételihez szükséges alapszintű programozói tudást ingyenesen megszerezhetik a PROGmasters képzésére jelentkezők. Ehhez kapnak tananyagot és részt vehetnek a Felkészítő Workshop+ elnevezésű képzésen is, ahol a PROGmasters mentori támogatással készíti fel a felvételizőket.

Forrás: PROGmasters
Forrás: PROGmasters

6 hónap alatt elsajátítható a programozó szakma alapja

A személyesen és online is elvégezhető fejlesztői képzés résztvevőire intenzív tanulás vár 26 héten át. A PROGmasters mentorai a partnercégek által elvárt feladatokra készítik fel a képzés résztvevőit, akik a gyakorlati programozási feladatokat csapatban dolgozva oldják meg, majd a munkájukat prezentálják is, így megerősödnek a problémamegoldó, kommunikációs és kapcsolatteremtő készségeik is.

„A PROGmasterstől a GE Healthcare-hez érkezett új munkatársak elkötelezettek, motiváltak és igénylik a folyamatos tanulást. Egy éven belül mindenki közülük szintet tudott lépni, és ez a fizetésükben is megmutatkozik” – mondja Ferik Attila, a GE Healthcare Magyarország senior szoftverfejlesztési igazgatója.

Szerződés garantálja a munkához jutást

A PROGmasters több mint 80 partnercéggel dolgozik együtt, amelyeknél végzősei számára szoftverfejlesztői munkát talál. Ezt a képzési szerződésben is garantálja: ha a vizsgát követő 6 hónapon belül bármi miatt nem lesz állása a résztvevőnek, akkor a képzés teljes díját visszakapja. Erre azonban nem nagyon volt még példa, ugyanis a PROGmasters az állásgarantált képzésein résztvevők 96 százalékát elhelyezte, ráadásul az öt éve végzettek háromnegyede már minimum bruttó egymillió forintot keres.

A PROGmasters következő, novemberben induló fejlesztői képzésére október 29-ig lehet jelentkezni.

A 4iG is várja az új kollégákat

A programozókon kívül a tesztelőkre és az üzemeltetőkre is egyre nagyobb a kereslet. Az utóbbi szakma iránt érdeklődők a PROGmasters januárban induló, 2 hónapos, ingyenes alkalmazás üzemeltető képzését elvégezve azonnal álláshoz jutnak majd a 4iG Nyrt-nél, vagy a PROGmasters partnercégeinél.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, aminek a megrendelője a PROGmasters.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!