Töltőváros Magyarországon – mit kell tudnia a MOONCITY-ről? (x)

2021. szeptember 17. – 10:55

Töltőváros Magyarországon – mit kell tudnia a MOONCITY-ről? (x)
Forrás: MOONCITY

Másolás

Vágólapra másolva

A közúti közlekedés kétségtelenül a történelmének egyik legnagyobb áttörése előtt áll, ezzel párhuzamosan társadalmunk számára elengedhetetlen a Párizsi klímaegyezmény CO2 célkitűzéseinek teljesítése. Ezek alapján kijelenthető, hogy az akkumulátor-alapú elektromobilitás nem megkerülhető, hiszen jelenleg a legígéretesebb és leggyorsabban fejlődő technológia, amely hamarosan nagy tömegben válik használhatóvá. Ezen áttörés támogatásához, jól fejlett töltési infrastruktúra fejlesztésére és kiépítésére van szükség: ezért alapította a Porsche Holding Salzburg a MOON márkát, ami különleges központjaival, a MOONCITY állomásokkal hivatott népszerűsíteni az e-mobilitást.

A MOON támogatni kívánja az elektromobilitás széleskörű használatát, ezért a márka kommunikációjában minden az elektromos energiagazdálkodás körül forog, az otthoni fali töltőkön és energiatárolási, illetve fotovoltaikus rendszereken át, a köztéri gyorstöltő állomásokig. Emellett a MOON a névadója az „új elektromobilitási tudásközpontoknak” a MOONCITY bemutatótermeknek.

Forrás: MOONCITY
Forrás: MOONCITY

A MOONCITY koncepcióról

Az emberek média- és fogyasztói magatartása a digitalizáció eredményeként jelentősen megváltozott. Az autóipar egyik legnagyobb átalakulási folyamatának vagyunk a szemtanúi, és minden, ami új, az a fogyasztók körében megnövekedett információigényhez vezet, ezt pedig a legjobb egy személyes tanácsadás keretei között átadni, a digitális/virtuális világ információdömpingje mellett. Ha pedig ezt az utca emberei egy könnyen elérhető, forgalmas helyen, vagy éppen a belvárosban, egyéb programjaik között kaphatják meg, azzal közelebb kerülhet hozzájuk maga az e-mobilitás is. A MOONCITY Store-ok lényegében olyan impozáns, informatív tájékoztatási pontok, ahová az, aki betér, mindent megkaphat az e-mobilitásról. De hogyan is néz ki ez a gyakorlatban? Hazánkban 2 store fogadja majd a látogatókat, az egyik Budapest belvárosában már meg is nyílt, a másik Budaörsön fog felépülni.

MOONCITY E-Mobility Budaörs

A budaörsi bemutatóterem működtetésének célja az e-mobilitás edukációja, a MOON töltési know-how és infrastruktúra bemutatása, tanácsadás otthoni, illetve irodai töltőpontok kialakításával kapcsolatban, a Volkswagen Csoport elektromosautóinak márkafüggetlen ismertetése lesz. A napi működést tesztvezetési lehetőség egészíti ki, az épület elé telepített MOON töltő állomások (4 db) pedig élesben is betekintést adhatnak majd a technológia működésébe. A budaörsi store-ban csakúgy, mint a MOON salzburgi és bécsi bemutatótermében a hangsúly az edukáción lesz.

Forrás: MOONCITY
Forrás: MOONCITY

Míg a MOONCITY Budaörs még a jövő, a belváros szívében már jelenleg is várja az e-mobilitás iránt érdeklődöket a MOONCITY Pop-Up Store, ami az Erzsébet téren található

MOONCITY Pop-Up Store (Fröccsterasz)

A Fröccsterasz mellett felépített MOONCITY Pop-Up Store célja az, hogy egy forgalmas, belvárosi területen népszerűsítse az e-mobilitást és szolgáljon naprakész elektromosautó töltési know-how tanácsadással és elektromos töltők bemutatásának a lehetőségével. A helyszínen felállított konténerben 1 db elektromos meghajtású Volkswagen ID.4 modell és 1 db MOON töltő oszlop, illetve egy otthoni falitöltő készülék áll. A MOONCITY Pop-Up Store így az élményre helyezi a hangsúlyt, és azt a célt szolgálja majd, hogy a Deák téren átsétálva, a Pop-Up Store-ba be-be tekintgetve kaphassanak az érdeklődők élménymorzsákat az elektromos autózás világából.

Bővebb információ a MOONCITY Pop-Up Store-ról: https://mooncity.hu/

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Porsche Hungaria.