Az Arcanum adatbázisában most ingyen megnézheted, írtak-e rólad az újságok! (x)

2021. szeptember 3. – 10:59

Az Arcanum adatbázisában most ingyen megnézheted, írtak-e rólad az újságok! (x)

Másolás

Vágólapra másolva

A Könyvhét ideje alatt előfizetés nélkül kutathatsz 250 év híreiben.

A Vörösmarty téren szeptember 2-5-ig tart az idei Könyvhét, ahol az Arcanum csapatával is találkozhatsz. Ebből az alkalomból a két hatalmas adatbázis, az Arcanum Digitális Tudománytár (ADT) és a Szakkiadók Társulása (SZAKTÁRS) vasárnapig ingyen elérhető mindenkinek.

Miért egyedülálló lehetőség az ADT használata?

Az ADT Magyarország legnagyobb sajtóadatbázisa, ami azt jelenti, hogy az elmúlt 250 évben, a magyar nyelven valaha megjelent újságok és dokumentumok néhány kattintással elérhetők. Ez több mint 30 millió oldalt jelent, ahol szabadon nézelődhetsz, és le is töltheted az oldalakat, amelyeket szövegként könnyen megszerkeszthetsz, nem kell a képformátummal bajlódni.

Az Arcanum adatbázisát otthonról, a saját számítógépeden lapozhatod végig, nem kell a könyvtárban napokig üldögélned, hogy megtaláld, amire szükséged van. Annak, aki családfát kutat vagy a felmenőit szeretné jobban megismerni, szakdolgozatot, tanulmányt ír, az ADT igazi aranybánya.

Rákereshetsz konkrét lapszámokra, nevekre, helyszínekre, eseményekre. Érdemes használni az összetett keresőt, a találatokat pedig évszámok vagy források szerint lehet tovább szűkíteni.

Az ADT keresőjét ide kattintva tudod kipróbálni, most a letöltés is ingyenes!

Miért hasznos adatbázis a SZAKTÁRS?

A Szakkiadók Társulása (SZAKTÁRS) a legfontosabb magyar könyvkiadók műveit tartalmazza. Olyan szakkönyveket, melyeket bárhonnan elérhetsz, és bármikor letölthetsz.

Az adatbázist azzal a céllal hozta létre az Arcanum, hogy a legfontosabb magyar szakkönyvkiadók termékeit könnyen kereshető és átlátható felületen adja közre. Összesen 17 kiadó csatlakozott eddig az oldalhoz, közülük tízet lehet most magánszemélyként kipróbálni és előfizetni. (A főoldalon ezek Előfizethető címkével szerepelnek, a többi kiadó tartalmait csak intézményeken keresztül, távoli használattal lehet letölteni.)

A szolgáltatás előnye, hogy egyszerre több kiadó könyveiben kereshetünk, akár egyetlen szó alapján is. A találati listában pedig évszám, kategória és illusztráció szerint is lehet szűkíteni, így hatékonyan juthatunk el a keresett tartalomhoz. Érdemes most kipróbálni, és az ingyenes időszakban megismerkedni a használatával.

A SZAKTÁRS oldalán itt tudsz körülnézni, az alábbi kiadók műveit ingyenesen letöltheted!

Magánszemélyek által most előfizethető kiadók

Attraktor Kiadó

Balassi Kiadó

Kortárs Kiadó

Kronosz Kiadó

Mentor Könyvek Kiadó

Múlt és Jövő Kiadó

Szaktudás Kiadó Ház

Szent István Társulat

Tinta Könyvkiadó

TIT Gondolat Kiadó

Az Arcanum munkatársainál bármely szolgáltatásra előfizethetsz

Az Arcanum a Könyvhét idején az 57-es standnál várja az érdeklődőket, a cég munkatársai megválaszolnak minden kérdést, meghallgatják a felhasználók véleményét, ötleteit.

A szolgáltatásokra 30-50 százalékos kedvezménnyel lehet a helyszínen, készpénzben előfizetni.

Az esemény Facebook oldalán további információk találhatók.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, aminek a megrendelője az Arcanum Adatbázis Kft.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!