Donald Trump fojtófogásban tartja az amerikai politikai rendszert

Legfontosabb

2024. február 27. – 17:01

Másolás

Vágólapra másolva

2024 talán legfontosabb világpolitikai eseménye az amerikai elnökválasztás lesz novemberben, a kampány pedig már javában tart, perekkel, hasra esésekkel, elfelejtett nevekkel fűszerezve. A Téma legújabb adásában a Telex két újságírójával, Tóth Gergellyel és Király Andrással beszélünk arról, mivel készülhet most Donald Trump és Joe Biden, kisiklathatja-e valami kettőjük kampányát és milyen globális eseményekre lehet hatással a kettejük versenye.

Az adásban többek között szó lesz arról, hogy:

  • Donald Trump hogyan tartja ellenőrzése alatt a Republikánus Pártot és teszteli folyamatosan az egész amerikai demokratikus intézményrendszert, többek közt az ellene indult számos büntetőperen kapcsán is?
  • Joe Biden miért népszerűtlen elnök annak ellenére, hogy elég sokat el tudott érni politikai programjából és objektív mércével nézve a sikeres elnökök közé tartozik?
  • Miért kampánytéma Joe Biden kora és szellemi állapota, és miért nem aggódnak ennyire a szintén 80-hoz közelítő Trump állapota miatt?
  • Kinek kedvez, ha a választás lényegében egy népszavazás Donald Trumpról?

A Téma új adásai a Telex saját lejátszóján kívül a Telex Podcast YouTube-, Spotify-, Apple- és Google Podcast csatornáinkra kerülnek fel minden második hét keddjén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!