John Malkovich fellépőként tér vissza a Magyar Zene Házába

2024. szeptember 5. – 11:00

Másolás

Vágólapra másolva

John Malkovich három fellépéssel is visszatér novemberben a Magyar Zene Házába. Az Oscar-jelölt színész Anastasya Terenkova zongoraművésszel közösen egy különleges összművészeti produkciót hozott létre The Infamous Ramirez Hoffman címmel Roberto Bolaño műve alapján, amelyet november 17-én és 18-án ad elő három alkalommal Budapesten.

John Malkovich és Anastasya Terenkova – Fotó: Maurice Haas / Lada Vesna
John Malkovich és Anastasya Terenkova – Fotó: Maurice Haas / Lada Vesna

Az előadás Bolaño La literatura nazi en América című, 1996-ban megjelent könyvének utolsó fejezetét dolgozza fel. A kötet fiktív költők, írók enciklopédiája, akikben az a közös, hogy mindannyian szélsőjobboldali nézeteket vallanak. A műsorban szereplő könyvrészlet egy náci költő, vadászpilóta, hidegvérű gyilkos történetét meséli el, miközben Anastasya Terenkova kamaratriója többek között Astor Piazzolla-, Antonio Vivaldi-, Max Richter-, Eric Satie-darabokat játszik. Malkovich hangja tölti be a negyedik hangszer szerepét az előadás alatt.

John Malkovich idén nyáron járt először a Zene Házában a Szépművészeti Múzeum mellett, amikor szabadságát töltötte Budapesten. A színész akkor bejárta a Zene Háza koncerttermeit, a Hangdómot, és megnézte a Dívák & Ikonok időszaki kiállítást.

A novemberi előadások élőben kivetített magyar felirattal mennek majd. A The Infamous Ramirez Hoffman előadásra jegyek szeptember 11-én, 10:00-tól kaphatók a
Zene Háza honlapján és jegypénztárában. Az esti előadásokat követően egy rövid
beszélgetés is lesz a színésszel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!