Molnár Piroska: Vidnyánszky azért nem hívta fel Kulkát, mert családi elfoglaltsága volt

2024. május 10. – 20:16

Másolás

Vágólapra másolva

Molnár Piroska az RTL Fókusz című műsorában elmondta, hogy szerinte Vidnyánszky Attila azért nem hívta fel Kulka Jánost, az újonnan megválasztott nemzet színészét, mert családi elfoglaltsága volt.

Molnár elmondta az interjúban, hogy a Nemzeti Színház mindenkori igazgatójának privilégiuma, hogy tudassa az új kiválasztottal, hogy ő lehet a nemzet színésze.

Vidnyánszky Attila igazgató ezt a színésznő szerint azért nem tette meg, mert „családi elfoglaltsága volt”, a Fókusz szerint a legkisebb fiának volt vidéki ballagása. Molnár hozzáteszi, hogy az időpontot, amikor szavaznak a nemzet színészéről, elvileg az igazgató választja ki.

Az RTL stábja pár napja a telefonhívás hiányáról próbálta kérdezni a Nemzeti Színház parkolójában az igazgatót, aki elmondta, hogy az „RTL-nek joga nincs kérdezni”.

„Olyan szinten pusztítják a magyar ember lelkét, (...) maguknak arra sem válaszolnék, hogy nappal van vagy este” – magyarázta a riporternek Vidnyánszky, aki arra sem volt hajlandó reagálni, hogy az évad végén nyolcan is otthagyják a színházat, köztük Udvaros Dorottya, aki 22 évig volt a színház társulatának tagja.

Molnár nem érti, hogy miért távozott Udvaros a társulatból. Szerinte a színháznak minden esetben fel kellett volna ajánlania egy új évadra szóló szerződést, és egy színháznak örülnie kell, hogy Udvarost magáénak tudhatja.

A riport végén elhangzik, hogy Molnár Piroska ugyan még látható lesz a Drága örökösök harmadik évadában, de több ilyen munkát már nem vállal.

Az RTL riportját itt lehet megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!