Eszenyi Enikő a Vígszínház nézőteréről jelentkezett be A diktátor 100. előadásán

2024. március 27. – 13:10

Másolás

Vágólapra másolva

A Vígszínház korábbi igazgatója, Eszenyi Enikő a színház nézőteréről nézte végig rendezése, A diktátor 100. előadását, derül ki a színésznő Instagramon közzétett videójából. Ez volt az első alkalom, hogy Eszenyi nyilvánosan is feltűnt a Vígszínházban, mióta négy évvel ezelőtt távozott onnan.

Eszenyi Enikő 2020 márciusában mondott le a színház igazgatói posztjáról, illetve vonta vissza újabb igazgatói pályázatát, miután az intézmény több mint félszáz munkatársa, valamint korábbi társulati tagok állították róla, hogy toxikus légkört teremtett a Vígszínházban.

Az új igazgató, Rudolf Péter a művészeti tanács, a szakszervezet és a Vígszínház vezető munkatársainak véleményét meghallgatva akkor úgy döntött, hogy Eszenyi Enikő nem mehet be a műsoron tartott rendezéseinek felújító próbáira, csak videón nézheti meg, majd emailen írhatja meg a véleményét.

A verbális erőszakkal és agresszív vezetői kommunikációval megvádolt Eszenyivel szemben ezután vizsgálatot indított a főváros, azonban Gy. Németh Erzsébet kultúráért felelős főpolgármester-helyettes azt nyilatkozta, hogy mivel senki sem vállalta névvel a véleményét Eszenyivel kapcsolatban, ezért nem tudják a vizsgálati eredmény egy részét nyilvánosságra hozni. Később több színész, például Molnár Áron, Lengyel Tamás, Péter Kata, Telekes Péter, Herczeg Adrienn és Mészáros Máté is arról beszélt, hogy egyáltalán nem kértek névtelenséget, és szeretnék végre megismerni a vizsgálat eredményét. Ezt azóta sem hozták nyilvánosságra, a panaszosok nem ismerhették meg a vizsgálóbizottság álláspontját.

A Kossuth-díjas színésznő az elmúlt időszakban többek között Prágában és Kecskeméten is rendezett, de színészként alig vállalt szerepet. Feltűnt viszont két tévéműsorban, először az Álarcos énekesben a Tigris álarca mögé bújva az RTL-en, majd a Dancing with the Stars című táncos show-műsorban a TV2-n.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!