Csak cenzúrázottan kapta meg a vizsgálati anyagot Eszenyi-ügyben a Vígszínház egyik színésze

2022. január 9. – 15:49

Másolás

Vágólapra másolva

Nem csitulnak az indulatok Eszenyi Enikővel kapcsolatban, aki a Vígszínház igazgatójaként belebukott abba, hogy több tucat színésze hatalommal való visszaéléssel, verbális erőszakkal és agresszív vezetői kommunikációval vádolta. A főváros vizsgálatot rendelt el, azonban Gy. Németh Erzsébet kultúráért felelős főpolgármester-helyettes azt nyilatkozta, hogy mivel senki sem vállalta névvel a véleményét Eszenyivel kapcsolatban, ezért nem tudják a vizsgálati eredmény egy részét nyilvánosságra hozni. Később több színész, például Molnár Áron, Lengyel Tamás, Péter Kata, Telekes Péter, Herczeg Adrienn és Mészáros Máté is arról beszélt, hogy egyáltalán nem kértek névtelenséget, és szeretnék végre megismerni a vizsgálat eredményét.

Most Lengyel Tamás színész posztolta ki a Facebook-oldalára azokat a vizsgálati dokumentumokat, amelyeket kénytelen volt közérdekű adatigényléssel kikérni a fővárostól. A dokumentumokon látszik, hogy pont azokat a részeket takarták ki a szövegből, ami a vizsgálat lényegi részét érinti, és több bekezdés és gondolatsor gyakorlatilag értelmezhetetlen a papírokon a kitakart szövegrészek miatt.

A panaszosok a mai napig nem ismerhették meg a vizsgálóbizottság álláspontját. A főváros nem hajlandó elárulni, milyen megállapításra jutott az ügyben, a megküldött jelentésből pedig az érdemi részeket személyiségi jogokra hivatkozva kisatírozza, így személyes adatnak minősül az is, ha szeretném megtudni a vizsgálóbizottságnak mi a véleménye arról, ami velem történt

– írja Lengyel a bejegyzésben, amivel Járai Máté színész posztjára reagál. Járai az Instagramján posztolt egy közös képet Eszenyi Enikővel, akivel a kecskeméti színházban dolgoztak együtt a Cirkuszhercegnőn, és a képhez pedig olyan szöveget írt, amelyben olyan kérdéseket tesz fel, hogy „Szabad-e szeretni Eszenyi Enikőt? Szabad-e fontosnak tartani a Vele közös munkát? Szabad-e azt éreznem, hogy szerencsés vagyok, hogy megadta az élet, hogy dolgozhattam Vele? Szabad-e mondani, hogy sokat tanultam Tőle?”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!